Am gustat zilele trecute la o prietena acest strudel care mi-a placut foarte mult. Seamana putin cu baclavaua, insa faptul ca nu se insiropeaza si doar se foloseste zeama de lamaie il face sa fie mult mai fin si nu atat de greu. Reteta este luata dintr-o carte veche scrisa de un bucatar grec.
Se amesteca zaharul si nuca. Se aseaza doua foi de placinta pe masa, se ung cu ulei si se stropesc cu zeama de lamaie.( 2-3 linguri de ulei si 3-4 linguri de zeama de lamaie ). Se presara 1/4 din cantitatea de amestec zahar si nuca. ( eu n-am amestecat de la inceput, dar e mai bine asa )
Asezam apoi o foaie de placinta deasupra si o ungem cu ulei. Obtinem astfel un rulou.
Procedam la fel si pentru celelalte trei suluri, dupa care le astezam in tava si le portionam. Turnam untul topit deasupra si le coacem la foc mediu 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca. Nu le lasati prea mult, caci se intaresc.( nu se foloseste folie de aluminiu, ca in alte cazuri )
Putem presara zahar pudra, optional, mai mult pentru aspect.