Tort de lamaie cu menta

de Ela68 in Torturi, 10 Oct 2012 | 11706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 230 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar
  • 280 gr faina
  • un praf de sare
  • Crema 1, peste blat
  • 4 lamai, suc+coaja
  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 130 gr faina
  • vanilie, 1 pastaie
  • Crema2, peste crema 1
  • 250 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • frunze de menta, un buchetel
  • 400 ml frisca
  • 6 foi gelatina
  • vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de lamaie cu menta:

Blaturile :

Se amesteca unutul cu zaharul, se adauga apoi faina si sarea. Aluatul obtinut se imparte in doua si se coc partial doua blaturi timp de 20 minute la foc mediu ( 170 grade ) intr-o forma de 24 cm. 

Crema 1, peste blat

Lamaile se storc si se razuie de coaja. Ouale, zaharul,vanilia, coaja si razatura se amesteca si se adauga faina. Impartim compozitia in doua , o punem peste cele doua blaturi de biscuiti si coacem pe rand 30 minute (140 grade), la foc mic.

Crema 2, peste crema 1

Se amesteca galbenusurile, vanilia, zaharul si laptele si se pun la Bain-Marie pana se leaga. Adaugam menta spalata si tocata lasand-o 30-40 minute sa infuzeze, apoi o strecuram apasand bine pe frunze.

Hidratam gelatina, o topim 5-6 secunde la cuptorul cu microunde (sau la Bain-Marie , cum va este mai usor) si o adaugam cremei de menta.
Se bate frisca si se adauga compozitiei de mai sus impreuna cu ciocolata After Eight tocata bucatele mai mari sau mai mici in functie de preferinte.

Asamblarea :

Se aseaza pe un platou unul dintre blaturile cu crema, apoi jumatate din crema de menta, al doilea blat si crema de menta ramasa.(blat, crema1, crema2, blat, crema1, crema 2 )

Ornam dupa inspiratie si dam la frigider 2-3 ore, dupa care se poate servi.

Reteta inspirata de pe blogul andreeachinesefood.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lamaie cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu menta