reteta mea preferata !
Mai intai se dau rosiile prin storcator, sucul rezultat punandu-se la fiert. Apoi se coc ardeii si gogosarii si se dau prin masina de tocat.
Separat, in solutia de otet si ulei punem la fiert ceapa, morcovul, telina si merele la care adaugam cele doua linguri de sare. Se lasa putin la racit dupa care se paseaza in blender.
Pasta obtinuta se adauga la sucul de rosii, moment in care vom adauga 3-4 foi de dafin, 2 lingurite cimbru, 100 gr zahar, 1 lingura piper, 2 linguri condiment "7 piperuri" ( acesta contine : ienibahar, piper iute, scortisoara, ghimbir, nucsoara, coriandru si cuisoare ). Optional, pentru cine doreste mai picant, se pot adauga si 2 ardei iuti.
De data asta, pentru un plus de aroma, eu am adaugat si o legatura de telina frunze pe care am tocat-o foarte fin. Se pot face multe combinatii, insa reteta asta imi place in mod deosebit.
Lasam la fiert maxim 30 minute, dupa care punem sosul fierbinte in sticle si ne bucuram de el toata iarna.