Are o aroma deosebita, este bogata in vitamine si poate fi consumata in orice perioada a anului. Se pot folosi orice legume aveti la indemana.
Morcovi, prazul, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit in ulei la foc iute, amestecand continuu.
Adaugam ciupercile taiate. Apoi ardeiul gras si cartoful taiat cubulete.
Punem supa de pui sau adaugam apa pana le acopera, condimentam cu sare si piper si lasam 10 minute la fiert, cu capac, sa nu se evapore din zeama.
Adaugam si broccoli si lasam pana se acesta este fiert.
Strecuram, punem legumele intr-un bol cu putina zeama in care au fiert si le pasam cu mixerul vetical ( sau le putem pune in blender ). Daca mai e nevoie, mai adaugam sare si piper.Adaugam zeama pana la consistenta dorita.
CRUTOANELE pot fi simple,uscate la cuptor sau le putem tavali intr-un un sos facut din 4 rosii uscate 3 catei de usturoi si 2 linguri de ulei.
Se amesteca pana ce se omogenizeaza cu sosul si sunt destul de uscate.
Servim cu smantana si crutoane.