publicat la 16.06.2020
publicat la 25.04.2020
publicat la 10.04.2020
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu pere (2)
Faina, praful de sare , smantana, uleiul zaharul , praful de copt si oul se pun in castron. Se adauga faina pe rand, pana se obtine un aluat ce poate fi intins. Se presara masa cu maina se intinde foaie si se pune in tava. Perele se curata si se taie felii. Se pun in tava , peste care eu...
Gogosi
Faina, zaharul, sarea, esenta de vanilie,coaja de lamie si oul se pun in castron. Drojdia se dizolva in 100-150 ml apa calduta si se toarna in castron. Se amesteca. Se adauga apa treptat si amestecam pana se incorporeaza faina si obtinem un aluat ce poate fi intins. Se adauga 2 linguri...
Clatite cu lapte si "Ceva fin" cremos
Se pun in castron, faina, sarea, zaharul, esenta de vanilie si oul. Pe rand se adauga laptele si se omogenizeaza. Se unge tigaia cu ulei , se pune cu polonicul si se uniformizeaza, se lasa la rumenit. Se intoarce clatita si se partea cealalta sa se rumeneasca si se pune in farfurie. Se...
Prajitura cu nuca si crema de lapte
Blat: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei . Apoi se pune nuca, se omogenizeaza, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30) cu hartie de copt si se da la...
Briose cu cirese si crema de branza
Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul si coaja de lamaie si se mixeaza pana devin luciuoase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pun formele in tava cu hartie de copt, se pune compozitia cu lingura, iar deasupta se pun cirese....
Prajitura cu mere si nuci verzi
Merele se curata de coaja si de cotor, se taie in jumatate , se pun in tava (20x30), pe hartie de copt, si in mijloc se pune cate o nuca. Se dau la cuptor la foc potrivit 5 minute, timp in care facem blatul. Albusurile cu praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana...
Pancakes cu dulceata de cirese si ciocolata
Faina se pune in castron, se pune sarea, zaharul si praful de copt. Se adauga ouale, esenta de vanilie si se amesteca putin. Apoi se pune apa pe rand, pana obtinem o compozitie mai groasa ca la clatitele obisnuite. Se unge tigaia cu ulei si se pune cu polonicul, se lasa la rumenit. Apoi...
Prajitura "Krem a la Krem"
Blat: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile , se omogenizeaza , iar la final plicul de Creme Ole. Se pune in tava cu hartie de copt (20x30), se da la cuptor 20-25 minute. Se scoate si se lasa la racit. Crema: Laptele ,...
Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250
Blat: Albusurile cu apa si sarea se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza bine.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final cacaoa.Se pune in tava(20x30) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se...
Tarta TATIN
Aluatul: Untul se amesteca cu zaharul si sarea, se adauga 2 linguri de faina si se framanta. Se adauga oul , iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde. Se pune aluatul in folie si se da la frigider , pana preparam restul. Merele se curata si se taie felii....
Tarta cu pere
Untul se freaca cu 1 lingura de zahar si praful de sare, se adauga 1 lingura de faina . Se amesteca si se adauga oul. Se incorporeaza oul si se adauga restul de faina, pana obtinem un aluat care poate fi intins. Se curata perele si se taie felii. Tava de yena se unde cu unt se pun 2 linguri...
Prajitura cu fructe
Crema: Punem in tava de chec zaharul si fructele taiate felii.Amestecam laptele cu ouale si le turnam in tava peste fructe.Dam la cuptor la foc potrivit 25-30 min. Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza bine.Se adauga galbenusurile frecate...
Tort cu crema de zahar ars si nectarine
Crema: Se pun 3 linguri de zahar la carmelizat, cand este gata se imbraca peretii laterali ai cratitei cu caramel, miscand-o usor (24 cm).Se lasa cateva minute la racorit. Intre-timp taiem nectarinele felii. Ouale le amestecam cu restul de zahar si adaugam laptele. Se pun...
Prajitura cu crema de Nessquik
Blat: Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.Se pune in tava (20x30), cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min, Se scoate si se lasa la...
Tort LIMUZINA
Blat : Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 40-45 min. Se scoate pe...
Prajitura cu crema de lapte
Blat: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea.Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit cacaoa.Se pune in tava(20x30) cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40min....
Crema de lapte (pentru prajituri si torturi)
Laptele cu zaharul se pun la fiert. Oprim 50 ml lapte pentru amidon. amidonul se pune in castron si se dizolva cu laptele. Cand laptele incepe sa clocoteasca se toarna amidonul si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa. Se lasa la racit. Se bate frisca....
Diplomat cu iaurt si fructe de padure
Iaurtul se freaca cu zaharul si esenta de vanilie Fructele se pun in strecuratoare la dezghetat si la scurs. Frisca se bate. Gelatina se hidrateaza. Si se pune peste iaurt, se omogenizeaza bine. Se incorporeaza frisca , iar la final se adauga fructele si se amesteca. Intr-o tava...
Strudel cu prune
Aluat: Se pune oul cu zaharul, praful de sare , coaja de lamaie in castron si se amesteca. Se adauga smantana, se incorporeaza, apoi se adauga uleiul si se amesteca bine. La final se toarna faina amestecata cu praful de copt , pe rand , pana obtinem un aluat care se poate intinde....
Prajitura "MIO DELICIA"
Blat: Macul se macina in rasnita. Prunele se desfac in doua. Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin pufoase, se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina cu praful de copt. Se pune jumatate de compozitie in tava(20x30) tapetata cu hartie de copt.Cealalta...
Prajitura cu mousse de visine
BLAT Albusurile cu apa si praful de sare , se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusuril frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava(20x30)cu hartie de copt si se da la foc potrivit 40-45 min. Se scoate pe...
Tarta cu visine
Faina, sarea, zaharul si praful de copt se pun in castron si se amesteca. Se adauga smantana , iaurtul si oul si se amesteca putin. Apoi se adauga uleiul si se amesteca, iar apoi se framanta pana obtinem un aluat ce se poate intinde. Umplutura : Visinile se pun cu zaharul pe foc 10 -15...
Orez cu lapte
Orezul se spala bine in cateva ape . Laptele, zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc, se adauga orezul si se lasa la fiert pana se ingroasa. Se pune in forme si se lasa la rece . Toppingul: Ciocolata se rupe , se pune frisca si se omogenizeaza pe abur , se lasa putin la racorit....
Prajitura "DEA"
BLAT : Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate. Se pune in tava(20 x30), cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40...
Prajitura cu tarate de secara si visine
Ouale se freaca cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga uleiul si iaurtul si se omogenizeaza. Se adauga taratele , iar la final visinile. Se pune in tava de chec cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar. Se poate servi...
Tort Ecler
Aluatul: Apa cu margarina, sarea si zaharul se pun pe foc , se adauga faina si se amesteca bine pana se desprinde de pe vas. Se lasa la racit apoi se incorporeaza ouale unul cate unul. Se pune in tava cu hartie de copt(24 cm) si se da la foc iute 25-30 min. Se scoate si se lasa la racit...
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200
Blatul: Ouale se freaca cu zaharul pana devin pufoase (10 min), se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Jumatate din compozitie se pune in tava cu hartie de copt(20 x30), iar cealalta jumatate se amesteca cu cacaoa si se pune peste...
Tort PASIUNE
Blatul: Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezeaa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate.Se pune in tava de 28 cm si se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 min. Se scoate...
Tort cu crema de ciocolata si frisca
Blatul : Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava unsa (24 cm), se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 minute....
Prajitura cu cirese si frisca
Blat: Albusurile cu apa si praful se sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza , se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza. Se adauga faina cu praful de copt , se pune in tava (40 x30), se pun ciresele si se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se...