O prajitura foarte buna cu crema de castane!
BLAT:
SIROP
CREMA
GLAZURA
Blat:Albusurile cu apa si sarea se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza bine.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final cacaoa.Se pune in tava(20x30) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Sirop:Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa, se lasa pana se topeste si se pune la racit.
Crema:Se bate frisca si se amesteca cu pireul de castane.
Glazura:Se pune ciocolata rupta bucati, frisca si untul la omogenizat pe aburi .Se lasa 2 min la racorit.
Asamblare:Se taie blatul in doua. Se insiropeaza o parte din blat , se pune jumatate de crema.
Punem si cealalta parte de blat insiropata, punem cealalta jumatate de crema.
La final se glazureaza.
1
Nu am pus esenta de rom in sirop deoarece pireul de castane cumparat a fost aromat.