Tort Ecler

de Dea_Dea in Torturi, 5 Iul 2013 | 7233 vizualizari

 

Pentru ca ne plac eclerele am decis sa fac un tort care a iesit tare bun!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 50 gr margarina
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • 125 ml apa
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • CREMA:
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • GLAZURA:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura frisca lichida
  • ORNAT
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ecler:

Aluatul:

Apa cu margarina, sarea si zaharul se pun pe foc , se adauga faina si se amesteca bine pana se desprinde de pe vas. Se lasa la racit apoi se incorporeaza  ouale unul cate unul. Se pune in tava cu hartie de copt(24 cm) si se da la foc iute 25-30 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

CREMA

400 ml lapte cu zaharul se pun la fiert. Praful de budinca se omogenizeaza cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste se adauga budinca si se amesteca pana se ingraoasa. Se lasa la racit. Frisca se bate. Se amesteca budinca rece cu jumatate din frisca , iar cealalta jumatate se lasa pentru ornat.

GLAZURA:

Ciocolata se rupe bucati , se pune  frisca lichida si se pune pe abur pana se omogenizeaza.

ASAMBLARE:

Se taie blatul in doua. Se pune o parte pe platou, se pune crema, cealalta parte de blat , se imbraca in frisca si se glazureaza.

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

In loc de margarina se poate pune unt.

2

Crema se poate face in casa din lapte si amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

iry-gabriela 1

05.07.2013, 21:20

interesant

Rocsi 1

05.07.2013, 22:26

Cum imi plac foarte mult eclerele asa si tortul tau imi place tare mult

Dea_Dea 1

06.07.2013, 09:00

Multumesc dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort profiterol