Vorbeam saptamana trecuta cu cineva , si am vazut si la tv , aceasta minunata tarta, pe care nu am facut-o pana acum , asa ca am zis sa fac si eu . A iesit tare buna!
ALUAT
MAI AVEM DEVOIE DE
Aluatul:
Untul se amesteca cu zaharul si sarea, se adauga 2 linguri de faina si se framanta.
Se adauga oul , iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde.
Se pune aluatul in folie si se da la frigider , pana preparam restul.
Merele se curata si se taie felii.
Se pune zaharul in tava de yena la cuptor la foc potrivit, sa se caramelizeze.
Se adauga untul si se omogenizeaza.Se adauga merele si se presara scortisoara.
Se intinde foaia de aluat si se pune peste mere, marginile de intoroduc inauntru cu ajutorul unei linguri , si se inteapa cu furculita din loc in loc.
Se da la cuptor la foc potrivit 20-30 min.
Se scoate , se lasa 5-10 min , si se intoarce pe un platou mai mare ca tava .
1
Se pot folosi pere.
2
Se poate folosi aluat din comert.