Tarta TATIN

de Dea_Dea in Prajituri, 28 Aug 2013 | 3794 vizualizari

 

Vorbeam saptamana trecuta cu cineva , si am vazut si la tv , aceasta minunata tarta, pe care nu am facut-o pana acum , asa ca am zis sa fac si eu . A iesit tare buna!

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 6-7 linguri de faina
  • 1 ou

MAI AVEM DEVOIE DE

  • 5-6 mere
  • 3 linguri zahar
  • 80 gr unt
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta TATIN:

Aluatul:

Untul se amesteca cu zaharul si sarea, se adauga 2 linguri de faina si se framanta.

Se adauga oul , iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde.

Se pune aluatul in folie si se da la frigider , pana preparam restul.

Merele se curata si se taie felii.

Se pune zaharul in tava de yena la cuptor la foc potrivit, sa se caramelizeze.

Se adauga untul si se omogenizeaza.Se adauga merele si se presara scortisoara.

Se intinde foaia de aluat si se pune peste mere, marginile de intoroduc inauntru cu ajutorul unei linguri , si se inteapa cu furculita din loc in loc.

Se da la cuptor la foc potrivit 20-30 min.

Se scoate , se lasa 5-10 min , si se intoarce pe un platou mai mare ca tava .

TIPS-URI

1

Se pot folosi pere.

2

Se poate folosi aluat din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta TATIN" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin(de post)