O prajitura minunata , care ne-a placut tare mult !! Rapida si gustoasa!
Blatul:
Ouale se freaca cu zaharul pana devin pufoase (10 min), se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Jumatate din compozitie se pune in tava cu hartie de copt(20 x30), iar cealalta jumatate se amesteca cu cacaoa si se pune peste compozitia cea alba. Deasupra se pun visinile si se da prajitura la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.
Crema:
200 ml lapte se pune la foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu 50 ml lapte.Cand laptele clocoteste se adauga amidonul si se amesteca, continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.Frisca se bate.Cand este crema rece se incorporeaza frisca.
Glazura:
Ciocolata se rupe bucati si se adauga frisca, se pune pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racorit putin.
ASAMBLARE:
Se pune blatul pe un platou, se pune crema si deasupra se pune glazura.Se fac valuri cu furculita umeda.
POFTA BUNA!!
1
In loc de crema facuta in casa se poate folosi budinca de vanilie din comert.