Pe langa tortul Denisei , am facut si o prajitura la fel, crezand ca nu imi ajunge tortul , caci toata lumea se aboneaza cand fac ceva dulce:))
BLAT
CREMA
DECOR
Blat:
Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.Se pune in tava (20x30), cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min, Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
CREMA:
300 ml lapte se pune la fiert cu zaharul, cand este cald se adauga nessquik-ul . Amidonul se dizolva cu restul de lapte si se toarna peste laptele de pe foc cand clocoteste, se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit , Frisca se bate si se incorporeaza in crema rece.
SIROPUL
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se amesteca cu esenta de rom si se lasa la racit.
ASAMBLARE
Blatul se taie in doua si se insiropeaza , se pune crema , cealalta parte de blat iar deasupra frisca batuta si presaram nessquik
1
In loc de nessquik putem folosi ness, doar ca mai putin.