Daca tot am facut crema de lapte , de ce nu si o prajitura cu crema de lapte ?:)
BLAT
CREMA:
SIROP:
Blat:
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea.Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit cacaoa.Se pune in tava(20x30) cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40min. Se scoate pe gratar si se lasa la racit.
Crema:
Laptele cu zaharul se pune la fiert. Oprim 50 ml lapte in care dizolvam amidonul.
Cand laptele clocoteste , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu se faca cocoloase, pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Frisca se bate.
frisca se incorporeaza in crema de lapte rece.
Sirop:
Se amesteca toate la un loc.
ASAMBLARE:
Blatul se taie in doua , se insiropeaza o parte de blat , se pune jumatate de crema, apoi blat insiropat si iarasi crema.
Se orneaza cu ciocolata rasa
1
La crema se poate folosi amidon si faina, sau doar faina.
2
La blat daca doriti sa fie mai negru , punei 1 lingura de faina si 2 linguri de cacao.