Prajitura "MIO DELICIA"

de Dea_Dea in Prajituri, 25 Iul 2013 | 21348 vizualizari

 

O prajitura tare bune , care se face repede :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 100 ml lapte+ 3 linguri lapte
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri mac macinat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 12 prune
  • CREMA
  • 250 ml iaurt
  • 250 ml frisca lichida
  • 4linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "MIO DELICIA":

Blat:

Macul se macina in rasnita. Prunele se desfac in doua.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin pufoase, se adauga laptele si uleiul  si se omogenizeaza.

Se adauga faina cu praful de copt.

Se pune jumatate de compozitie in tava(20x30) tapetata cu hartie de copt.Cealalta jumatate se amesteca cu macul macinat si cele 3 linguri de lapte.

Se pune peste compozitia galbena, se pun jumatatile de prune si se da la cuptor la foc potrivit 40 min.

Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema:

Iaurtul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie.

Frisca se bate.

Gelatina se prepara conform instuctiunilor de pe ambalaj( eu am pus doar 4 linguri de apa).

Se pune gelatina peste iaurt , se omogenizeaza si se incorporeaza frisca.

Se pune peste blat si se da la rece.

POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

Prajitura se face cu nectarine, dar eu am folosit prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "MIO DELICIA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

butoiaurora76 1

26.07.2013, 11:28

Tare buna prajitura, o combinatie excelenta!

Dea_Dea 1

26.07.2013, 12:59

Va multumesc dragilor de comentarii si de garantat!!

reisnaor_2006 1

30.10.2014, 22:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura