Tort cu crema de ciocolata si frisca

de Dea_Dea in Torturi, 1 Iul 2013 | 11254 vizualizari

 

Un tort facut rapid pentru mama!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • un plic crema de ciocolata cu gust de trufe si rom (Dr. Oetker)
  • 4 linguri zahar pudra
  • 250 ml lapte rece
  • ORNAT:
  • 200 ml frisca
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si frisca:

Blatul :

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava unsa (24 cm), se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 minute. Se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Se pun laptele, zaharul si plicul cu crema intr-un castron si se mixeaza.

Ornat:

Frisca se bate spuma.

Blatul se taie in doua, se pune jumatate de crema, blat si iarasi crema si se orneaza cu frisca .

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu trei creme de ciocolata