Daca tot am avut visine , am facut o prajiturica , buna zic eu :D
BLAT:
CREMA:
SIROP:
GLAZURA:
DECOR:
BLAT
Albusurile cu apa si praful de sare , se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusuril frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava(20x30)cu hartie de copt si se da la foc potrivit 40-45 min. Se scoate pe gratar la racit.
CREMA:
Visinile fara sambure se pun cu zahar pe foc , pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit si se pun la scurs.Frisca se bate . Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Visinile se pun in caston si se piseasa cu blender-ul. Se incorporeaza in frisca si se adauga gelatina.
SIROP:
Siropul de la visine.
GLAZURA:
Ciocolata se rupe bucati si se adauga frisca, se pun pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racorit.
ASAMBLARE
Blatul se taie in doua, se pune o parte de blat pe platou si se insiropeaza, se pune crema , partea cealalta de blat insiropata, se glazureaza si se orneaza cu ciocolata alba.
POFTA BUNA!!
1
Se pot folosi in loc de visine , cirese.