Tort PASIUNE

de Dea_Dea in Torturi, 4 Iul 2013 | 7916 vizualizari

 

Un tort delicios , facut de ziua sotului!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6 oua
  • 3 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

CREMA:

  • 250 gr mascarpone
  • 150 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • sucul de la o portocala
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 400 ml frisca lichida

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom

GLAZURA:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 120 ml frisca lichida

MAI AVEM NEVOIE DE:

  • un pachet de piscoturi
  • o cana de cafea neindulcita
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort PASIUNE:

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezeaa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate.Se pune in tava de 28 cm si se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema:

Frisca se bate si se da la rece.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga lapte si sucul de portocala si se pune pe foc mic pana se ingroasa.

Gelatina se inmoaie in 2 linguri de apa, se dizolva si se pune in crema calda , se omogenizeaza si se lasa la racit.

Mascarponele il punem in castron si amestecam bine cu lingura de lemn, apoi se adauga treptat crema de galbenusuri. Iar la final se incorporeaza frisca.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharu si se adauga esnta de rom , se lasa la racit.

Glazura:

Cicolata se rupe bucati se adauga frisca lichida si se pune pe abur pana se omogenizeaza.

ASAMBLARE:

Blatul se taie in doua si se insiropeaza.

Se pune o parte de blat , se pune jumatate din crema , iar apoi punem un rand de piscoturi inmuiate in cafea. Continuam cu cealalta parte de crema si cealalta parte de blat .
Se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

In loc de mascarpone putem folosi , smantana grasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort PASIUNE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortul ingerilor