Corinuta

5

Bucataras
senzational

undeva langa Erfurt

Bucataras din 01.02.2010

RETETE571
PRIETENI345
Retete / Dulciuri

Desert prajitura alba

In Prajituri la 26 Sep 2010

Foi : Se amesteca bine toate ingredientele si se framanta. Se imparte aluatul in trei si se intind pe rand, trei foi care se coc pe fundul tavii de aragaz. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 8-10 minute, pana se auresc usor. Se scot cu grija si se lasa la racit. Crema : Se...

Tort cu pere si crema de branza

In Torturi la 24 Sep 2010

Se amesteca faina cu zaharul. Se sfarama untul, se adauga peste galbenus impreuna cu 1-2 linguri de apa rece si se framanta bine impreuna cu faina si zaharul. Se modeleaza un cerc astfel incat sa acopere o forma de 26 cm si sa ramana o margine de 3 cm inaltime. Se lasa la frigider o ora. Se...

Clatite cu frisca si struguri

In Dulciuri la 19 Sep 2010

Se bat ouale cu laptele, praful de sare si zaharul vanilat. Se adauga treptat faina. Din aceasta compozitie se coc intr-o tigaie unsa cu unt aprox. 8 clatite mai grosute. Se spala bine boabele de struguri, se sterg cu un prosop de hartie si se taie in doua. Se bate frisca cu mixerul, apoi se...

Tarta cu mere, stafide si cocos

In Prajituri la 19 Sep 2010

Se pun la fiert intr-o cratita 3 cani de apa cu zeama stoarsa de la lamaie si 50 g zahar. Se spala merele, se curata, se taie in patru si se scot samburii. Cand siropul fierbe se pun merele si se lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca. In acelasi sirop...

Galuste cu struguri

In Dulciuri la 16 Sep 2010

Cartofii fierti se zdrobesc cu furculita, apoi se amesteca cu sarea, grisul, faina si oul pana devine un aluat lipicios.  Strugurii se spala si se sterg cu un prosop. Se pune apa la fiert intr-o cratita mare. Cu mainile pudrate cu faina se formeaza galustele, se pun in mjlocul lor cate un...

Tort cu spuma de ciocolata

In Torturi la 15 Sep 2010

Se framanta bine cu mixerul (cu paletele ptr aluat), faina cu sarea, zaharul, untul, oul si smantana. Se acopera si se lasa la frigider cam 30 de minute. Se incalzeste cuptorul, se unge o forma de tort de 26 cm, se intinde o foaie rotunda si se aseaza pe fundul formei. Se baga in cuptor si se...

Tort de clatite pentru Gabitza

In Torturi la 6 Sep 2010

Se amesteca faina cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat , oul si laptele intr-un bol. Se adauga apoi apa minerala, amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Se coc aprox. 15 clatite. Se topeste ciocolata pe aburi, se adauga galbenusurile si se mai tine putin pe aburi pana se...

Brownies delicioase

In Prajituri la 5 Sep 2010

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Se toaca miezul de nuca. Intr-o craticioara se topesc la foc mic untul impreuna cu ciocolata. Se ia de pe foc si se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine. Se adauga ouale unul cate unul si se mixeaza, apoi faina si la...

Reteta de preparare a papanasilor prajiti

In Dulciuri la 1 Sep 2010

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca intr-un bol branza cu zaharul, oul, zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina si se framanta aluatul. Se ia apoi cate o lingura de aluat si, cu mainile pudrate cu faina, se formeaza bilute, se turtesc si...

Reteta de preparare a papanasilor fierti

In Dulciuri la 31 Aug 2010

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca bine cu o furculita branza cu grisul, 50 g zahar, vanilia si oul. Se lasa deoparte cateva minute. Se pune apa la fiert intr-o cratita mare. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga pesmetul si se prajeste aprox. 5 minute, amestecand din cand in...

Tarta delicioasa cu pere

In Prajituri la 30 Aug 2010

Se framanta un aluat din faina, sare, ulei si 8 linguri de apa rece. Se tapeteaza tava de tarta cu aluat, lasand o margine de 3 cm. Se inteapa cu o furculita, dupa care se da la frigider timp de o ora. Se curata perele, se taie in doua si se scot cotoarele, apoi se feliaza. Se stoarce lamaia,...

Profiterol

In Prajituri la 29 Aug 2010

Intr-un vas punem la fiert apa si untul cu un praf de sare. Cand fierbe se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine. Se mai pune 2 minute pe foc sa fiarba amestecand continuu, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga pe rand cate un ou amestecand cu mixerul. Se preincalzeste cuptorul la...

Placinta cu pere

In Prajituri la 27 Aug 2010

Se lasa foile de placinta la decongelat cca. 30 de minute. Se curata perele, se taie in doua si se scot cotoarele, apoi se feliaza. Se stoarce lamaia si se amesteca sucul cu palinca si zaharul, apoi se toarna peste pere. Se amesteca bine smantana cu mierea si zaharul vanilat. Se...

Panna cotta

In Dulciuri la 26 Aug 2010

Se dizolva gelatina in putina apa si se lasa 5-6 minute, apoi se adauga smantana si se pune pe foc pana se dizolva, dar nu se fierbe. Se amesteca laptele cu zaharul si se pune pe foc pana se dizolva de tot, dar nu se fierbe. Se amesteca laptele cu smantana si cu zaharul vanilat, apoi se...

Briose de vanilie cu fulgi de ciocolata

In Prajituri la 23 Aug 2010

Se pregatesc 12 forme din hartie pe o tava si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se amesteca bine cu o lingura intr-un bol ingredientele uscate. Se adauga ouale, laptele si uleiul si se bat bine cu mixerul sau cu telul aprox. 2 minute pana obtinem un aluat lucios.  Se adauga...

Inghetata de caise cu pepene si iaurt

In Dulciuri la 22 Aug 2010

Se spala, se scot samburii si se curata de coaja caisele si pepenele. Se taie cubulete si se mixeaza cu blenderul sau cu mixerul vertical, impreuna cu mierea, zaharul vanilat si iaurtul. Se bate bine frisca, apoi se amesteca usor cu telul impreuna cu restul ingredientelor. Se da la congelator,...

Pere cu sos de ciocolata

In Dulciuri la 21 Aug 2010

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se curata perele, se taie in doua, li se indeparteaza cotorul, dar se lasa coditele. Se pun intr-un vas termorezistent cu partea taiata in jos. Se da in clocot apa si se adauga zaharul, mierea si sucul de lamaie, apoi se toarna peste pere. Se acopera...

Tort de ciocolata cu banane si frisca

In Torturi la 15 Aug 2010

Se inmoaie gelatina. Se amesteca iaurtul cu 2 plicuri de zahar vanilat.Se dizolva gelatina, se amesteca cu iaurtul si se da la frigider sa se intareasca. Se decojesc bananele si se taie felii.Se insiropeaza pe rand feliile de blat cu sirop de visine si se aseaza pe primul nivel feliile de...

Lemon cake glazurat

In Prajituri la 15 Aug 2010

Se lasa margarina sa se inmoaie. Se spala lamaia, se razuie coaja si  se stoarce zeama. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu faina. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.  Se amesteca bine faina cu praful de copt si zaharul praf, se adauga ouale, zeama si coaja de...

Cake cu cacao si visine

In Prajituri la 13 Aug 2010

Se pun visinule la scurs si se scot samburii. Se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt si cacaua. Ouale se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga pe rand cate o lingura din amestecul cu faina. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se...

Budinca aromata cu prune

In Dulciuri la 13 Aug 2010

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade si se pregateste o tava patrata de 22 cm (eu n-am avut, am facut in tava de tarta). Se pune pe fundul tavii hartie de copt si se unge cu putin unt, apoi se presara zahar pudra. Se spala prunele, se scot samburii si se taie cubulete. Se topeste untul....

Malai dulce

In Prajituri la 8 Aug 2010

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine intr-un bol. Se adauga pe rand uleiul, laptele si iaurtul.  In alt bol se amesteca faina, grisul, faina de malai si praful de copt, apoi cu o lingura se presara peste galbenusuri,...

Tiramisu reteta clasica

In Prajituri la 8 Aug 2010

Tiramisu reteta clasica Intr-un castronel se face un sirop din o parte (canita) cafea si doua parti apa.  Se bate frisca cu mixerul si cand e aproape gata se reduce viteza la minim. Se adauga galbenusurile pe rand, iar apoi cate o lingura cu mascarpone pana se incorporeza tot si se...

Trufe de ciocolata

In Dulciuri la 8 Aug 2010

Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi. Cand s-a topit se adauga galbenusurile si se mai tine pe aburi invartind continuu pana capata consistenta unei budinci. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc, se amesteca bine cu mascarponele si se lasa sa se raceasca. Intre timp se bate frisca. Se...

Italian trifle

In Dulciuri la 7 Aug 2010

Se pune la fiert laptele. Praful de budinca se amesteca cu zaharul si cu 4 linguri de lapte rece. Cand laptele a fiert se ia de pe foc, se adauga budinca invartind continuu si se mai pune pe foc aprox. 1 minut pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga untul si se omogenizeaza....

Piersici la cuptor in stil australian

In Prajituri la 7 Aug 2010

Se spala piersicile, se taie in doua si li se indeparteaza samburele, apoi se taie felii. Se pun intr-un vas, se stropesc cu coniac si se lasa sa stea timp de aprox. 20 de minute. Intre timp se toarna faina intr-un vas, se adauga peste ouale, 3 linguri de zahar, laptele si branza si totul se...

Tort parfait

In Torturi la 31 Iul 2010

Se pune laptele la fiert. Intre timp se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se freaca bine cu zaharul si cu faina pana devine o crema. Se toarna laptele cald peste crema putin cate putin amestecand continuu. Dupa ce am incorporat tot laptele se pune crema la fiert pe foc mic,...

Clatite boieresti

In Dulciuri la 30 Iul 2010

Se bat bine ouale cu zaharul, sa adauga treptat apa minerala, apoi faina cernuta si praful de sare. Se prajesc clatitele intr-o tigaie unsa cu putin ulei cate 40-50 de secunde pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se pregateste umplutura:se amesteca bine branza cu oul, zaharul...

Desert tort de biscuiti,ciocolata si frisca

In Torturi la 25 Iul 2010

Se face o budinca din 500 ml lapte, zaharul si praful de budinca. Se ia de pe foc cand e gata si se amesteca cu ciocolata menaj si untul amestecand in continuu.  Intr-o tava de intinde o folie alimentara. Se incalzeste putin laptele ramas si se inmoaie pe rand biscuitii in el, cam 6-7...

Frigarui dulci

In Dulciuri la 25 Iul 2010

Bananele si kiwi se curata si se taie felii, respectiv cuburi. Ananasul se scurge de zeama si se taie bucatele. Se aseaza pe frigarui bucatile de fructe alternativ. Ciocolata impreuna cu untul se topeste la bain marie invartind continuu.  Cand s-a topit se ia de pe foc si se toarna...

Afisate 181 - 210 din 225 retete    

Postari recente

publicat la 02.09.2018

Bulion de casă

publicat la 08.07.2018

Dulceata de coacaze rosii/negre

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]