Nu arata el cine stie ce......dar mie tare-mi place acest desert.
Ptr gogosele:
Ptr crema de vanilie:
Ptr crema de ciocolata:
Intr-un vas punem la fiert apa si untul cu un praf de sare. Cand fierbe se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine. Se mai pune 2 minute pe foc sa fiarba amestecand continuu, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga pe rand cate un ou amestecand cu mixerul.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun cu spritul sau cu o lingurita gogosele de dimensiunea unei nuci. Se coc 15 minute la 200 de grade, dupa care se reduce temperatura la 160 de grade si se mai coc 20 de minute. Se lasa sa se raceasca.
Pentru crema de vanilie se amesteca bine ouale cu zaharul, se adauga 125 ml lapte rece si faina. Restul laptelui se fierbe, apoi se adauga la crema si se fierbe in continuare pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga vanilia si untul si se mixeaza putin pana se incorporeaza.
Se taie gogoselele pe jumatate si cu ajutorul unui sprit sau cu o lingurita se umplu cu crema de vanilie.
Pentru crema de ciocolata se fierb toate ingredientele mai putin frisca, pana se ingroasa putin, apoi se da la rece. Se bate frisca cu mixerul pana se intareste. Se poate pastra pentru ornat o parte, iar restul se amesteca cu ajutorul unui tel cu sosul de ciocolata. Se toarna peste gogosele si se da la frigider ptr 30 de minute, apoi se poate servi.