Pizza pizzicata

de florian in Pizza, 26 Noi 2010 | 5800 vizualizari

 

Râd mereu când îmi spune câte un prieten...-ce faci "Chef"?!...eiiii...fac bine...dar prefer termenul italienesc (pentru că îmi este mult mai aproape de inimă bucătăria lor)...adică MAESTRO!

 

INGREDIENTE

  • ...pentru aluat...
  • făină din ochi
  • drojdie cât o nucă
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • puţin ulei de măsline
  • puţină apă
  • ...restul...
  • felii de costiţă afumată
  • bucăţele de cârnat picant
  • felii de salam italienesc spianata
  • ciuperci
  • caşcaval ras...moale
  • boabe de porumb
  • busuioc şi oregano
  • sos de roşii sau ketchup
  • un praf de paprică iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pizzicata:

Pfui...să vedeți la lucru un asemenea maestro, priceput în a face mâncare întocmai precum o joacă, cu o rapiditate de nemaivăzut, o supă minestrone gustoasă, niște paste "al dente" cu puțin usturoi, câteva roșioare și două frunzulițe de busuioc, coaste de porc fripte cu nițeluș oregano și cu sare grunjoasă...încet încetișor spre câteva bucățele rafinate de parmezan, un pahar de chianti și două-trei lingurițe de tiramisu rece, toate închise cu o cafea tare...mâncare brută, gustoasă, simplă, departe de finețurile franțuzite, aspectuoase, puține la trup și prea neîndestulătoare...

Ajung seara acasă, cătrănit, obosit...uneori cu lehamite de ce se întâmplă în jurul nostru...însă intru în paradisul meu terestru...în bucătărie...îmi iau soțioara drept ucenic răbdător (ea săraca strânge tonele de mizerie în urma mea) și încep simfonia:

Pizza pizzicata con salami spianata e parmigiano majore!

Caut să alătur în ritm de canțonetă, câteva note grave, pline de grăsimi și cu un gust minunat, puțin cârnat picant, niște costiță afumată și salam spianata. Mai apoi, sforzando, întind o minunăție de aluat simplu, cu făină, ulei de măsline, drojdie, apă, sare și ou și îl înțep în ritm sacadat cu furculița, apoi îl vâr la cuptor până rumenește puțin. Piano-piano, întindem peste aluat ceva sos de roșii, o zburătură de cașcavaluri moi și topitoare, ciupercuțe zâmbitoare, cărnuri, parmezan, boabe de porumb și prafuri de busuioc și de oregano. Molto adagio, intrăm frumos la cuptor, la temperatură maximă și ieșim după câteva intermezzo-uri, rumeniți, sfârâiți, profund aromatizați și gata pentru il grande finale!
Molto passionato e molto allegro, fac parte soțioarei o felie (avantajul soților cu doamne care țin la siluetă), iar eu apuc restul, hămesit, însetat, răcorit de o bere bună și îndestulat apoi de parfumul italienesc.

Aiiii...Maestro....ma che bella vita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pizzicata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

26.11.2010, 18:58

Felicitari Maestrului

Mihaela11_jo 1

26.11.2010, 19:59

O simfonie de arome si culori!*****
Arata impecabil

La Ancuta 1

27.11.2010, 01:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Bread - Reteta cu nr. 400