Tarta delicioasa cu pere

de Corinuta in Prajituri, 30 Aug 2010 | 4828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 150 g faina
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • Ptr umplutura:
  • 800 g pere coape dar nu moi
  • 50 g zahar
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Ptr topping:
  • 50 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 50 g miez de nuca
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 30 g unt
  • 1 lingura miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa cu pere:

Se framanta un aluat din faina, sare, ulei si 8 linguri de apa rece. Se tapeteaza tava de tarta cu aluat, lasand o margine de 3 cm. Se inteapa cu o furculita, dupa care se da la frigider timp de o ora.

Se curata perele, se taie in doua si se scot cotoarele, apoi se feliaza. Se stoarce lamaia, iar sucul rezultat se amesteca cu zaharul si scortisoara, apoi cu perele feliate.

Se toaca miezul de nuca, apoi se amesteca intr-un bol cu faina, zaharul si scortisoara. Se topeste untul cu mierea la foc mic, amestecand continuu, apoi se toarna treptat peste amestecul cu nuca si se paseaza cu o furculita.

Forma cu aluatul se baga in cuptorul rece, se incalzeste la 200 de grade si se coace 15 minute. Se aseaza pe aluat feliile de pere si se intinde peste ele amestecul cu nuca, apoi se mai coace aprox. o ora.

Se lasa la racit, se pudreaza eventual cu zahar, apoi se taie si se serveste.

TIPS-URI

1

Perele pot fi inlocuite si cu mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delicioasa cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (10)

Julie 1

30.08.2010, 22:07

Sigur este buna,vreau si eu sa gust

nadina73 1

30.08.2010, 23:16

super corinuta5f

Corinuta 1

06.09.2010, 19:16

Multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni