Rulada impletita cu mere (post)

de Retete_din_suflet in Dulciuri, 29 Mar 2013 | 16892 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 275 g foietaj, forma dreptunghiulara,
  • 3 mere,
  • 3 lg rase de zahar,
  • scortisoara,
  • 1 lingurita ulei,
  • 3 picaturi de esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada impletita cu mere (post):

Dam merele prin razatoarea mare punem zaharul si lingurita de ulei si le punem pe foc pana scade sucul pe care il va lasa. Inainte sa inchidem aragazul punem un praf de scortisoara si picaturile de rom, nu multe, ca sa nu piarda aroma merele, mestecam putin si lasam compozitia la racit.

Daca aveti mere mai acrisoare mai puneti 1-2 lg de zahar. Eu am avut mere rosii, dulci.  

Scoatem foietajul din frigider si il desfacem pe hartia de copt in care este pus.

Il impartim imaginar in 3 parti egale. Il pliem putin sa faca o dunga.

Taiem partile exterioare in fasii de 1cm, oblice.

Pe partea din mijloc punem strat de mere.

Incepem sa impletim aluatul. Pentru a fi siguri ca nu se desface, puteti uda (apa) la inceput foarte foarte putin partile taiate cu o pensula ca sa se lipeasca la impletit.

Luam fasii simultane de aluat si le punem peste mere.  (una cate una) Udam cu apa foarte putin suprafata aluatului, presaram zahar si un praf de scortisoara. Bagam la cuptorul incins 180ºC-15-20min pana se rumeneste usor.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada impletita cu mere (post)" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post