Rulada impletita cu mere (post)

de Retete_din_suflet in Dulciuri, 29 Mar 2013 | 17588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 275 g foietaj, forma dreptunghiulara,
  • 3 mere,
  • 3 lg rase de zahar,
  • scortisoara,
  • 1 lingurita ulei,
  • 3 picaturi de esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada impletita cu mere (post):

Dam merele prin razatoarea mare punem zaharul si lingurita de ulei si le punem pe foc pana scade sucul pe care il va lasa. Inainte sa inchidem aragazul punem un praf de scortisoara si picaturile de rom, nu multe, ca sa nu piarda aroma merele, mestecam putin si lasam compozitia la racit.

Daca aveti mere mai acrisoare mai puneti 1-2 lg de zahar. Eu am avut mere rosii, dulci.  

Scoatem foietajul din frigider si il desfacem pe hartia de copt in care este pus.

Il impartim imaginar in 3 parti egale. Il pliem putin sa faca o dunga.

Taiem partile exterioare in fasii de 1cm, oblice.

Pe partea din mijloc punem strat de mere.

Incepem sa impletim aluatul. Pentru a fi siguri ca nu se desface, puteti uda (apa) la inceput foarte foarte putin partile taiate cu o pensula ca sa se lipeasca la impletit.

Luam fasii simultane de aluat si le punem peste mere.  (una cate una) Udam cu apa foarte putin suprafata aluatului, presaram zahar si un praf de scortisoara. Bagam la cuptorul incins 180ºC-15-20min pana se rumeneste usor.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada impletita cu mere (post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonaci pufosi de post