Reteta de preparare a papanasilor Ne facea mama cand eram mici...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca bine cu o furculita branza cu grisul, 50 g zahar, vanilia si oul. Se lasa deoparte cateva minute. Se pune apa la fiert intr-o cratita mare.
Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga pesmetul si se prajeste aprox. 5 minute, amestecand din cand in cand. Cand e gata se ia de pe foc si se amesteca cu zaharul ramas.
Cu mainile umede se formeaza din amestecul de branza bile putin mai mari decat o nuca si se pun pe o farfurie.
Cand apa fierbe se adauga 1-2 lingurite de esenta de rom si se pun la fiert papanasii. Nu trebuie sa fie foarte inghesuiti, e mai bine sa fiarba in mai multe ture. Cand sunt fierti papanasii se ridica la suprafata. Se scot cu o paleta si se rostogolesc direct in pesmet. Miscand tigaia usor se dau cu pesmet pe toate partile.
Se scot pe farfurie si se pot servi pudrati cu zahar, cu dulceata preferata sau cu sos de ciocolata.