Pere cu sos de ciocolata

de Corinuta in Dulciuri, 21 Aug 2010 | 3688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pere tari
  • 50 g zahar
  • 60 ml apa
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri suc de lamaie

Ptr. sos:

  • 50 g zahar
  • 60 ml lapte
  • 1 lingura praf de cacao
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere cu sos de ciocolata:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se curata perele, se taie in doua, li se indeparteaza cotorul, dar se lasa coditele. Se pun intr-un vas termorezistent cu partea taiata in jos.

Se da in clocot apa si se adauga zaharul, mierea si sucul de lamaie, apoi se toarna peste pere. Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de aprox. 30 de minute, timp in care se stropesc perele cu sirop de cateva ori.

Se verifica cu furculita daca sunt coapte, se scot din cuptor si se lasa la racit, eventual se scot pe un platou si se pun la frigider.

Se amesteca bine zaharul cu laptele, se adauga cacaua si amidonul si se fierb pana cand se ingroasa sosul amestecand continuu. Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat, apoi se lasa la racit (eu n-am avut atata rabdare:D). 

Se taie jumatatile de pere in fasii pe lungime, se pun in farfurii si se desfac sub forma de evantai, apoi se stropesc cu sos si se servesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (22)

Corinuta 1

22.08.2010, 23:56

Mena

Corinuta 1

22.08.2010, 23:57

Nu mai am Nadina....ca am avut si musafiri la ele

Corinuta 1

22.08.2010, 23:58

Gina, Mersi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de cacao