O prajitura care se prepara rapid, este gustoasa si iti umple casa de parfumul merelor coapte.
Ptr aluat:
Ptr umplutura:
Se pun la fiert intr-o cratita 3 cani de apa cu zeama stoarsa de la lamaie si 50 g zahar. Se spala merele, se curata, se taie in patru si se scot samburii. Cand siropul fierbe se pun merele si se lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca. In acelasi sirop se pun stafidele sa se inmoaie, apoi se scot la scurs intr-o strecuratoare.
Se taie untul inmuiat in bucati mici si se bate spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se continua baterea. Albusurile se bat separat, apoi se adauga in compozitie. La sfarsit se pune faina, amestecand usor.
Tava de copt se unge cu unt, apoi se pune compozitia in forma. Se feliaza bucatile de mere si se aseaza pe aluat, iar deasupra se presara stafidele si nuca de cocos.
Se pune tarta in cuptorul incins si se coace timp de 40 de minute la foc mic. Cand e gata se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii.