Corinuta

5

Bucataras
senzational

undeva langa Erfurt

Bucataras din 01.02.2010

RETETE571
PRIETENI325
Retete / Dulciuri

Torta della nonna - Tortul bunicii

In Torturi la 1 Aug 2011

Se face prima data crema. Se pune laptele la fiert impreuna cu coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare, apoi se adauga faina sau amidonul. Se toarna peste compozitie laptele fierbinte si se fierbe pana se ingroasa...

Donauwellen - Valurile Dunarii

In Torturi la 1 Aug 2011

Se pun visinele la scurs si se curata de samburi. Margarina la temperatura camerei se mixeaza, apoi se adauga zaharul - de preferinta pudra - zaharul vanilat si sarea si se mixeaza cca 10 minute. Se adauga un ou pe rand, mixand dupa fiecare cca 1 minut la viteza maxima. Se cerne faina...

Inghetata de vanile cu zmeura

In Dulciuri la 1 Aug 2011

Se pune la fiert laptele impreuna cu semintele si pastaia de la vanilie. Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si devin pufoase. Se adauga amidonul sau faina, se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase. Se subtiaza compozitia cu 3-4 linguri de lapte...

Mini Pavlova

In Torturi la 1 Aug 2011

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga apoi amidonul si otetul si se amesteca putin pana la omogenizare. Intr-o tana tapetata cu hartie de copt se formeaza 6 cerculete cu un creion care se umplu cu bezea in foi groase de 1,5 - 2...

Placinta cu caise

In Prajituri la 1 Aug 2011

Pentru blat se amesteca faina cu drojdia si cu un praf de sare. Se adauga untul moale si se amesteca bine. Se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga la faina. Se bate bine oul si se adauga si el, apoi se framanta bine si se lasa la dospit in loc ferit de...

Chec ''surpriza'' cu mere si prune

In Prajituri la 1 Aug 2011

Se amesteca prunele uscate cu romul. Merele se spala, se inteapa cu o furculita si se scot semintele cu o lingurita. Se amesteca zaharul cu untul topit si se toarna cate o lingura in fiecare mar. Se aseaza merele intr-un castron si se acopera cu o hartie de copt, apoi se dau la cuptorul cu...

Pufoshenia!

In Prajituri la 11 Iul 2011

Se freaca bine drojdia cu o lingura de zahar, se adauga laptele caldut si restul de zahar si se amesteca pana se dizolva. Se bate bine oul cu un praf de sare, se adauga uleiul, laptele amestecat cu drojdie si faina. Se amesteca bine cu telul si se lasa la dospit cca 40 de minute acoperit cu un...

Tort stralucitor de visine

In Torturi la 11 Iul 2011

Se separa ouale si se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste, apoi se adauga si galbenusurile. Se cerne faina impreuna cu amidonul si se adauga in ploaie amestecand usor cu o spatula. Se toarna aluatul intr-o forma de...

Inghetata de avocado si kiwi

In Dulciuri la 11 Iul 2011

Se curata avocado de coaja, se taie in doua si se scoate samburele, apoi se taie cubulete. Kiwi se curata si se taie tot cubulete. Se stoarce zeama de la lamaie si se toarna in blender impreuna cu mierea, cubuletele de kiwi si avocado. Se mixeaza pana devine ca o pasta, apoi se toarna in...

Desert cu ciocolata si capsuni

In Prajituri la 10 Iul 2011

Se macina biscuitii, se amesteca cu cacaua si untul si se intinde in miniforme cu pereti detasabili sau intr-o forma mare de tort cu diametrul 26 cm. Se mixeaza bine branza cu smantana pana devine cremoasa. Se bate spuma tare 200 ml frisca lichida si se adauga crema de branza, apoi se imparte...

Budinca de zahar ars cu cirese

In Dulciuri la 9 Iul 2011

Intr-o cratita se pune zaharul sa se topeasca amestecand din cand in cand. Cand capata culoarea aramie, se ia de pe foc, se toarna cu grija laptele care - atentie - o sa se umfle, se pune din nou pe foc pana se topeste zaharul. Se amesteca amidonul cu laptele rece si se toarna peste cel...

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 5 Iun 2011

Am nimerit niste capsuni micute dar tare dulci si nu a fost nevoie sa pun mult zahar. Cu toate astea gemul este foarte dulce!  Se spala si se curata de codite capsunile, apoi se pun la fiert la foc mic, intr-o cratita mare, amestecand din cand in cand si luand spuma care se aduna...

Popsicles - inghetata pe bat cu capsuni si iaurt

In Dulciuri la 5 Iun 2011

Se pun in fiecare pahar 2-3 linguri cu iaurt si cate un bat si se dau la congelator o ora. Capsunile se curata si se spala, apoi se pun in blender impreuna cu zaharul, apa si zeama stoarsa de la lamai. Se mixeaza bine, apoi se toarna in pahare peste iaurtul inghetat si se mai da la frigider...

Deliciu cu cirese si frisca

In Prajituri la 28 Mai 2011

Se bat ouale, se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste. Se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, se amesteca usor pana se incorporeaza. Se toarna blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 175 de grade timp de 20 de minute sau pana trece testul...

Tort zebra cu branza si capsuni

In Torturi la 25 Mai 2011

Se bate bine cu mixerul oul cu zaharul ptr blat, pana se topeste zaharul. Se se adauga celelalte ingrediente si se framanta bine. Se pune intr-o tava de tort de 26 cm diametru unsa cu unt si se intinde cu mana. Se spala si se sterg capsunile si se aseaza pe margine. Se preincalzeste cuptorul la...

Banana roll cake

In Torturi la 22 Mai 2011

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana la topirea completa. Se adauga pe rand albusurile, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se...

Tort Constantin si Elena

In Torturi la 21 Mai 2011

Se bat bine ouale, apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si se mai bate pana se topeste. Se cerne faina peste ouale batute si se inglobeaza cu grija. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o forma de tort si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se toarna aluatul si...

Fluturasi - Briose cu crema de vanilie

In Prajituri la 20 Mai 2011

Se amesteca bine toate ingredientele uscate, se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza cca 5 minute. Se preincalzeste cuptorul, se toarna aluatul in forme de briose si se coace 25 de minute, apoi se lasa la racit. Se prepara budinca asa cum scrie pe plic, apoi se lasa la racit acoperita...

Briose mentolate

In Prajituri la 15 Mai 2011

Ciocolata se taie bucatele mici. Se amesteca bine oul cu iaurul, siropul, uleiul si zaharul. Separat se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, dupa care se adauga la celelalte ingrediente. La sfarsit se pune si ciocolata in aluat si se toarna in formele de briose. Se coace 30 de minute la...

Chec cu capsuni si malai

In Prajituri la 8 Mai 2011

Se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si acesta din urma se topeste (cca 5 minute), apoi se adauga uleiul cate o lingura, iaurtul si se mixeaza bine. Se amesteca faina cu malaiul si cu praful de copt, apoi se adauga la oua cate putin pana se incorporeaza tot. Se preancalzeste...

Rulada turceasca mentolata

In Prajituri la 8 Mai 2011

Se amesteca faina cu zaharul, se toarna laptele putin cate putin amestecand cu un tel, apoi se adauga siropul de menta si se pun la fiert. Cand capata consistenta unei budinci se ia de pe foc si se lasa la racit, dupa care se adauga untul moale. Intr-o tava se intinde uniform nuca de cocos, se...

Tort Vargabeles

In Torturi la 8 Mai 2011

Se fierb taieteii in apa cu putina sare, apoi se strecoara, se amesteca cu untul si se lasa la racit. Se toarna laptele caldut peste stafide si se lasa la inmuiat. Se amesteca branza cu ricotta, trei linguri de zahar, un zahar vanilat, coaja de lamaie si galbenusurile. Se bat albusurile cu un...

Rulouri glazurate cu portocale

In Prajituri la 1 Mai 2011

Se pune drojdia intr-un bol si se toarna peste ea apa calduta, apoi se amesteca bine pana se dizolva folosind telul sau mixerul. Se adauga zaharul si sarea, se amesteca pana la topire, apoi untul caldut, ouale, smantana, mixand dupa fiecare pana la omogenizare. Se adauga si faina treptat, apoi se...

Lamaita

In Prajituri la 28 Apr 2011

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga apa pe rand cate o lingura mixand in continuare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie si se adauga la albusuri. Se adauga si faina putin cate putin amestecand incet. Se...

Tort Rigo Jancsi

In Torturi la 26 Apr 2011

Rigo Jancsi este o reteta cu poveste. Este o prajitura traditionala maghiara care si-a castigat popularitatea in imperiul Austro-Ungar si poarta numele unui violonist celebru Rigo Jancsi. Acesta canta intr-un restaurant din Paris in 1896, unde lua cina Printesa Clara Ward impreuna cu sotul ei...

Floarea soarelui - Cozonac cu mac

In Dulciuri la 22 Apr 2011

Se cerne faina, se amesteca cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie. Se freaca galbenusurile cu praful de sare si cu untul topit si racit, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin laptele, se amesteca cu drojdia si se toarna peste faina. Se framanta toate 20 de minute. Se acopera si se lasa...

Puisori dulci

In Dulciuri la 19 Apr 2011

Se pun la fiert apa cu zaharul si untul. Se lasa sa dea cateva clocote apoi se ia de pe foc si se amesteca cu biscuitii faramitati(eu i-am bagat in blender:) si se formeaza bilute mai marisoare. Se dau prin nuca de cocos si se pun in frigider. Se topeste ciocolata, se lipesc 20 de piscoturi,...

Cake After Eight

In Torturi la 13 Apr 2011

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu untul si ciocolata topite si racite, apoi se incorporeaza la spuma din albusuri, dupa care se adauga si faina impreuna cu praful de copt.  Se toarna...

Panna cotta tricolora

In Dulciuri la 11 Apr 2011

Se amesteca frisca cu laptele. Se pun 150 ml din acest amestec la fiert, iar cand da in clocot se adauga siropul de menta amestecat cu 1 lingura de amidon si se mai fierbe pana se ingroasa amestecand mereu. Se toarna in pahare si se da la frigider. Se prepara stratul al doilea. Punem la fiert...

Desert cu fructe si branza dulce

In Dulciuri la 11 Apr 2011

Se spala fructele sau se decongeleaza, apoi se pun intr-un vas cu o lingura de zahar. Se spala bine portocala si se sterge, apoi se razuie coaja si se stoarce sucul. Se bat cu un tel branza cu mascarponele, iaurtul si 3 linguri de zahar, apoi se adauga sucul de portocala si coaja rasa. Se...

Afisate 121 - 150 din 225 retete    

Postari recente

publicat la 02.09.2018

Bulion de casă

publicat la 08.07.2018

Dulceata de coacaze rosii/negre

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]