Ce mi-am zis eu, daca tot nu e post ia sa pun eu si 2 oua. Si ce oua, din alea nestresate, luate direct din cuibar.N-am avut forma sa fac opturi, asa ca am improvizat si am taiat cu un dui, cu care ornez tortul, niste rotunjoare micute.
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea si cele 2 oua, am inceput sa torn cate un pic de apa calduta si sa framant, am adaugat apa cata sa formez un aluat nelipicioas si nu foarte tare. Am framantat bine, apoi am dat la rece aluatul, pentru 30 min. Am scos aluatul de la frigider am infainat blatul de lucru, am impartit aluatul in 4 bucati si am intins o foaie subtire. M-am ajutat de un dui de inox sa decupez mucenicii. Apoi i-am asezat in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, am bagat tava la cuptorul preincalzit, i-am lasat pana au inceput sa se rumeneasca usor. Imi plac mai mult dupa ce ii coc putin. I-am lasat sa se raceasca bine. Am folosit doar jumatate din cantitate ca sa ii fierb, pe ceilalti ii fierb in alta zi, ca imi plac proaspeti. Am pus la fiert 1,5 l apa, am adaugat zahar si putina sare, cand a inceput sa clocoteasca am pus mucenicii si l-am lasat sa fiarba, la final am adaugat putina lamaie rasa. I-am servit cu nuca macinata si nuca taiata grosier, asa imi place mie, am adaugat scortisoara dupa gust.Am mai adaugat 1 lingura cu zahar brun, imi place mai dulce. Fiecare e liber sa isi puna, nuca, zahar, scortisoara dupa gustul sau.