Desert mucenici umpluti cu nuca fiarta in lapte

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Mar 2021 | 2660 vizualizari

 

De data asta i-am umplut, ca-mi place tare mult nuca fiarta-n lapte. N-am facut multi, dar i-am facut babani.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 650 g faina
  • 80 g unt cu 82% grasime
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 7 g drojdie uscata ( sau 25 g drojdie proaspata)
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • Pt. un
  • 1 galbenus de ou+ 1 lingura lapte
  • Crema
  • 150 ml lapte
  • 150 g nuca macinata
  • 50 g stafide brune
  • 50 g zahar
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • Decor
  • miere
  • nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici umpluti cu nuca fiarta in lapte:

Aluat : Intr-un ibric am pus laptele, untul si zaharul si l-am pus pe foc sa se incalzeasca, nu trebuie sa fie fierbinte. Am tras de pe foc cand untul sa topit, am adaugat drojdia, cele 2 oua, esenta de vanilie si coaja de lamaie, am omogenizat bine. Am cernut 400 g de faina intr-un castron,am adaugat sarea si apoi am turnat amestecul din ibric. Am pus la mixer paletele in forma de spirala si am mixat cca 20 min, apoi am adaugat restul 250 g faina , am incorporat-o bine si am mixat cca 20 min. Am uns un castron cu ulei, am transferat aluatul in el, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa creasca pana ce si-a dublat volumul.

Crema: Intr-un ibric am pus laptele, zaharul, nuca si stafidele si am pus pe foc. Am amestecat continuu pana ce nuca a absorbit tot laptele, apoi am adaugat esenta de vanilie si coaja de lamaie. Am lasat sa se raceasca bine.

Dupa ce aluatul a crescut l-am impartit in 8 parti aproximativ egale, cca 158 g pe buc. Am intins pe lungime mai mult, fiecare bucata, am pus umplutura, cca 50 g, am rulat strans,am rasucit apoi am unit capetele si am format un opt. Am procedat la fel pana am terminat aluatul, am acoperit mucenicii cu folie alimentarasi am lasat sa mai creasca cac 15 min. Am asezat mucenicii in tava tapetata, i-am uns cu ou si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand au inceput sa se rumeneasca frumos i-am scos din cuptor, i-am lasat cca 10 min sa se tempereze, i-am uns cu miere si am presarat nuca macinata.Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici umpluti cu nuca fiarta in lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mucenici/ sfintisori moldovenesti, reteta de post