Blat:
Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine ,pana devin spumoase,se adauga uleiul si apa.Faina se anmesteca cu cacaoa si praful de copt si se amesteca cu galbenusurile incorporandu-se bine,la final se adauga albusurile si se amesteca usor pana se...
Se spala si curata ciocanelele. Facem un mixt din 2 lingurite baza de mancaruri cu legume, piper, ghimbir ras si ulei, amestecam bine si tavalim ciocanelele prin acest mixt. Le asezam intr-un vas de yena, punem 1/2 cana apa si dam la cuptor cca 20 minute.
Intre timp taiem ceapa verde, rosiile...
Cartofii se curata si se taie felii,se sareaza un pic si apoi se prajesc superficial si pe o parte si pe alta.Se scot pe servetel sa se absoarba surplusul de ulei.
Carnea se amesteca cu ceapa taiata marunt,se sareaza si pipereaza si se pune in tuci,sa se caleasca cca 15 min.Se scoate intr-un...
Drojdia cu 2 linguri de zahar si 200 ml lapte caldut se pune la dospit.Faina se cerne si se pune intr-un castron,se adauga coaja de portocala ,sarea si maiaua crescuta,se amesteca,apoi se adauga laptele amestecat cu zaharul si se framanta cu mana,apoi ouale si la final margarina topita si...
Pulpele se spala se taie in jumatate, intotdeuna o bucata sa fie pentru dusman, poate ii e foame si lui...
Se aseaza in vas de yena, se ung cu ulei, se adauga sare si piper si se pune o cana cu apa. Usturoiul se curata si se taie marunt, adaugandu-se peste pulpe. Se da la cuptor, cand sunt...
Se fierb cartofii in coaja si se lasa sa se raceasca. Se taie cubulete potrivite. Ceapa se taie pestisori. Bucatele de macrou se taie mai mici si se scot eventualele oase. Intr-un caston punem cartofii taiati cubulete, apoi maslinele (le-am cumparat gata taiate), ceapa se freaca cu putina sare si...
Blatul:
Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana au devenit o spuma. Ciocolata am razuit-o pe razuitoarea mica si apoi am incorporat-o in galbenusuri. Faina am amestecat-o cu praful de copt si zaharul vanilat si le-am omogenizat impreuna cu galbenusurile si ciocolata. Albusurile batute spuma...
Carnea taiata bucatele, cat sa bagi odata in gura, se pune in cratita cu uleiul incins si se inabusa pret de 10-15 minute, apoi se adauga ceapa taiata marunt, atat cea uscata cat si frunzele de ceapa verde, se mai lasa la inabusit 10 minute, apoi se adauga cartofii taiati mai mari si se acopera...
Mai intai pregatim maiaua, cubuletul de drojdie cu sare, zahar, un pic de faina si apa calduta, lasam la crescut cca 15 minute.
Intr-un castron punem faina (eu am facut maiaua direct in castronul cu faina, in mijloc) amestecam cu maiaua si o cana de lapte batut, framantam bine si incepem sa...
Portocala am curatat-o si baiat-o bucatele mici si dupa cum mi-a venit in imaginatie am asezat bucatelele impreuna cu miezul de lapte frisca ,pepitele de ciocolata,coacazele si mura.
Imaginea va arata cam ce mi-am imaginat pentru un desert usor si repede de facut.
Se taie chifla in doua si se baga la cuptor 5 min,apoi se presara cascaval peste chifla.
Miezul de lapte se taie in patru,salamul este pe post de vela,maslina un steag, rosiile sunt matelotii si cam astea-s barcutele-gustarica delaco.
Am taiat in bucatele mai mici miezul de lapte,iar unul l-am lasat intreg,rosiile cherry le-am taiat pe din doua in forma de nufaras,am taiat si bucatele de morcov,ridiche,masline si am presarat cu sare si cascaval ras.Cine doreste poate sa adauge si un pic de ulei de masline.Eu am mancat-o asa...
Taratele de ovaz,grau impreuna cu indulcitorul se amesteca.
separat se bate bine oul se adauga lingura de iaurt si se omogenizeaza,apoi se toarna peste tarate formand o mixtura care se lasa 10 min la hidratat.
Dupa 10 min se adauga cacaoa si scortisoara si se omogenizeaza.
Se formeaza...
Mai intai am pregatit pulpele,le-am curatat,spalat si le-am uns cu ulei,am pus sare,piper si cimbru si am turnat mai mult de jumatate din bere,am lasat la frigider cca 3-4 ore.Le-am pus intr-un vas de yena,am turnat zeama peste ele,am curatat o capatana de usturoi si am strivit-o,aruncand-o peste...
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spumoase se adauga uleiul ca la maioneza,apoi nuca macinata amestecata cu cacaoa si faina.La final se adauga abusurile batute spuma tare si zaharul vanilat.Se pun in 12 forme de briose si se dau la cuptor cca 25-30 min la foc moderat. Se pudreaza cu...
Blat:
Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul,se bate pana se topeste zaharul,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.Adaugam nuca macinata si faina,omogenizam si turnam compozitia intr-o forma de tort detasabila ,unsa si tapetata cu faina.Se da la cuptorul preancalzit ,la foc...
Se Paseaza bananele pana devin un piure,se adauga zaharul,uleiul ca la maioneza,bautura soia si esenta de vanilie.Apoi faina amestecata cu praful de copt.Se toarna in tava ( 40/26) compozitia,deasupra s epun fructele si se da la cuptor la 180 grade,e gata cand trece testul scobitorii.Se taie rece...
Foile:
Se amesteca faina cu zaharul,sucul de rosii,uleiul si laptele de soia,se adauga amoniacul si se formeaza o coca care se imparte in 4 foi care se coc pe fundul tavii.
Crema:
Zaharul,faina si laptele de soia se fierb pe baie de abur pana se ingroasa si se lasa sa se...
Jeleul:
Am taiat visinele mai mici,am adaugat apa,zahar si le-am pus la fiert cca 15 min,apoi am adaugat amidoul,amestecan continuu sa nu faca cocoloase si am mai lasat sa fiarba 5-6 min.
Budinca:
Praful de budinca,zaharul si laptele de soia pe baie de abur pana se ingroasa.
Turnat...
Soia am hidratat-o cu 100 ml apa fiarta. Mixul de legume impreuna cu ceapa taiata marunt le-am calit in 50 ml ulei, cca 10 minute. Soia am scurs-o intr-o strecuratoare, am pus-o in castron, am adaugat si legumele calite, mararul tocat marunt, sare, piper dupa gust, am pus 3 linguri de pesmet si...
Se curata si se spala loboda, apoi se taie mai mica. Ceapa se taie marunt, morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea mica, orezul se spala. Se incinge uleiul si se pune la calit ceapa, morcovul, pastarnacul si orezul, cca 5 minute, se toarna 3 l apa si pune o lingura de delikat legume, se lasa...
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in bucati mai mari. ii asezam in vas de yena, punem usturoiul curatat si maruntit. Untul il frecam cu mustarul si delikat-ul. Asezam si aripioarele peste cartofi, apoi punem amestecul de unt cu mustar si turnam o cana cu apa. Dam vasul la cuptorul...
Blat :
Margarina se freaca bine cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile si se omogenizeaza,apoi faina amestecata cu cacaoa si amoniacul.Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitia de mai sus amestecant usor,ca sa fie cat mai aerata.Se imparte in doua si se coc...
Varza se lasa la desarat,de seara,se toaca marunt se scurge bine.Ceapa se caleste in untura,se adauga rosiile cu ardei si sosul iutel.Apoi se pune varza si se amesteca bine se toarna o cana cu apa si deasupra se pune carnea si se da la cuptor la foc domol cca 1 ora.La final se adauga mararul...
Mai intai punem apa la fiert in care adaugam legumele pret de 10 min sa fiarba,le scoatem si le scurgem de apa.Ceapa,mararul,patrunjelul tocate marunt.Punem carnea intr-un bol,adaugam sare si piper,dupa gust,apoi ceapa,mararul si patrunjelul,omogenizam compozitia.Legumele scurse le punem peste...
Pentru inceput am spalat fileurile ,apoi le-am condimentat bine si i-am pus intr-un castron,un fileu,o felie de lamaie,iar fileu,lamaie pana terminat fileurile si le-am lasat 2 ore la frigider.In tava am turnat uleiul,am asezat fileurile si peste ele am turnat sucul de lamaie si o cana de apa.Am...
Blatul : Se bat spuma tare albusurile,se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.Nuca o taiem marunt si o adaugam in blat.Punem hartie de copt in tava ( 41/26) si turnam compozitia .Punem tava la cuptorul preancalzit,la foc moderat cca 45 min. Se lasa la racit pana pregatim crema....
Am maruntit piscoturile bine,am topit margarina si am amestecat-o cu piscoturile.Praful de budinca cu zaharul si laptele l-am pus la fiert pe baie de abur,pana a inceput sa se ingroase,am lasat 15 min sa se mai raceasca ,apoi am adaugat gelatina hidratata cu apa rece.Iaurturile le-am amestecat cu...
Mai intai pregatim ceapa pentru calit,taind-o marunt.
Apoi curatam ardeii de seminte( i-am bagat la congelator intregi),ii taiem julien.Pregatim carnea taind-o cubulete o punem in cratita cu ulei(100 ml),si o prajim cca 20 min la foc domol,o scoatem si in locul ei punem ceapa la calit pana...
Frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma, se adauga apa, apoi uleiul si se freaca ca la maioneza. Se pune amoniacul si apoi faina. Se framanta o coca consistenta dar nu tare. Coca o impartim in 44 parti egale din care am format niste melcisori, i-am presat un pic. I-am pus in tava unsa, 22 de...
Boema cu mascarpone
Blat: Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine ,pana devin spumoase,se adauga uleiul si apa.Faina se anmesteca cu cacaoa si praful de copt si se amesteca cu galbenusurile incorporandu-se bine,la final se adauga albusurile si se amesteca usor pana se...
Ciocanele de pui cu ceapa verde,rosii si penne vegetables
Se spala si curata ciocanelele. Facem un mixt din 2 lingurite baza de mancaruri cu legume, piper, ghimbir ras si ulei, amestecam bine si tavalim ciocanelele prin acest mixt. Le asezam intr-un vas de yena, punem 1/2 cana apa si dam la cuptor cca 20 minute. Intre timp taiem ceapa verde, rosiile...
Musaca de cartofi
Cartofii se curata si se taie felii,se sareaza un pic si apoi se prajesc superficial si pe o parte si pe alta.Se scot pe servetel sa se absoarba surplusul de ulei. Carnea se amesteca cu ceapa taiata marunt,se sareaza si pipereaza si se pune in tuci,sa se caleasca cca 15 min.Se scoate intr-un...
Strudel cu marmelada
Drojdia cu 2 linguri de zahar si 200 ml lapte caldut se pune la dospit.Faina se cerne si se pune intr-un castron,se adauga coaja de portocala ,sarea si maiaua crescuta,se amesteca,apoi se adauga laptele amestecat cu zaharul si se framanta cu mana,apoi ouale si la final margarina topita si...
Pulpe de pui cu sos iutel si cus-cus
Pulpele se spala se taie in jumatate, intotdeuna o bucata sa fie pentru dusman, poate ii e foame si lui... Se aseaza in vas de yena, se ung cu ulei, se adauga sare si piper si se pune o cana cu apa. Usturoiul se curata si se taie marunt, adaugandu-se peste pulpe. Se da la cuptor, cand sunt...
Salata orientala
Se fierb cartofii in coaja si se lasa sa se raceasca. Se taie cubulete potrivite. Ceapa se taie pestisori. Bucatele de macrou se taie mai mici si se scot eventualele oase. Intr-un caston punem cartofii taiati cubulete, apoi maslinele (le-am cumparat gata taiate), ceapa se freaca cu putina sare si...
Mini tortulete cu crema de fructe de padure
Blatul: Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana au devenit o spuma. Ciocolata am razuit-o pe razuitoarea mica si apoi am incorporat-o in galbenusuri. Faina am amestecat-o cu praful de copt si zaharul vanilat si le-am omogenizat impreuna cu galbenusurile si ciocolata. Albusurile batute spuma...
Tocanita de cartof cu carnita de porc si marar
Carnea taiata bucatele, cat sa bagi odata in gura, se pune in cratita cu uleiul incins si se inabusa pret de 10-15 minute, apoi se adauga ceapa taiata marunt, atat cea uscata cat si frunzele de ceapa verde, se mai lasa la inabusit 10 minute, apoi se adauga cartofii taiati mai mari si se acopera...
Pizza cu ''Miez de Lapte Delaco''
Mai intai pregatim maiaua, cubuletul de drojdie cu sare, zahar, un pic de faina si apa calduta, lasam la crescut cca 15 minute. Intr-un castron punem faina (eu am facut maiaua direct in castronul cu faina, in mijloc) amestecam cu maiaua si o cana de lapte batut, framantam bine si incepem sa...
Desert cu portocala si miez de lapte Delaco
Portocala am curatat-o si baiat-o bucatele mici si dupa cum mi-a venit in imaginatie am asezat bucatelele impreuna cu miezul de lapte frisca ,pepitele de ciocolata,coacazele si mura. Imaginea va arata cam ce mi-am imaginat pentru un desert usor si repede de facut.
Gustare ''Corabii in deriva'' cu Miez de Lapte Delaco
Se taie chifla in doua si se baga la cuptor 5 min,apoi se presara cascaval peste chifla. Miezul de lapte se taie in patru,salamul este pe post de vela,maslina un steag, rosiile sunt matelotii si cam astea-s barcutele-gustarica delaco.
Aperitiv cu Miez de Lapte Delaco
Am taiat in bucatele mai mici miezul de lapte,iar unul l-am lasat intreg,rosiile cherry le-am taiat pe din doua in forma de nufaras,am taiat si bucatele de morcov,ridiche,masline si am presarat cu sare si cascaval ras.Cine doreste poate sa adauge si un pic de ulei de masline.Eu am mancat-o asa...
Fursecuri ''Dieta Dukan''
Taratele de ovaz,grau impreuna cu indulcitorul se amesteca. separat se bate bine oul se adauga lingura de iaurt si se omogenizeaza,apoi se toarna peste tarate formand o mixtura care se lasa 10 min la hidratat. Dupa 10 min se adauga cacaoa si scortisoara si se omogenizeaza. Se formeaza...
Pulpe de pui cu bere si garnitura de cartofi cu ceapa si cascaval
Mai intai am pregatit pulpele,le-am curatat,spalat si le-am uns cu ulei,am pus sare,piper si cimbru si am turnat mai mult de jumatate din bere,am lasat la frigider cca 3-4 ore.Le-am pus intr-un vas de yena,am turnat zeama peste ele,am curatat o capatana de usturoi si am strivit-o,aruncand-o peste...
Trandafirasi cu nuca si cacao
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spumoase se adauga uleiul ca la maioneza,apoi nuca macinata amestecata cu cacaoa si faina.La final se adauga abusurile batute spuma tare si zaharul vanilat.Se pun in 12 forme de briose si se dau la cuptor cca 25-30 min la foc moderat. Se pudreaza cu...
Tort cu mascarpone si piersici
Blat: Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul,se bate pana se topeste zaharul,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.Adaugam nuca macinata si faina,omogenizam si turnam compozitia intr-o forma de tort detasabila ,unsa si tapetata cu faina.Se da la cuptorul preancalzit ,la foc...
Prajitura cu fructe
Se Paseaza bananele pana devin un piure,se adauga zaharul,uleiul ca la maioneza,bautura soia si esenta de vanilie.Apoi faina amestecata cu praful de copt.Se toarna in tava ( 40/26) compozitia,deasupra s epun fructele si se da la cuptor la 180 grade,e gata cand trece testul scobitorii.Se taie rece...
Prajitura ''10'' cu Joya
Foile: Se amesteca faina cu zaharul,sucul de rosii,uleiul si laptele de soia,se adauga amoniacul si se formeaza o coca care se imparte in 4 foi care se coc pe fundul tavii. Crema: Zaharul,faina si laptele de soia se fierb pe baie de abur pana se ingroasa si se lasa sa se...
Budinca la pahar cu jeleu de visine si Joya Natur
Jeleul: Am taiat visinele mai mici,am adaugat apa,zahar si le-am pus la fiert cca 15 min,apoi am adaugat amidoul,amestecan continuu sa nu faca cocoloase si am mai lasat sa fiarba 5-6 min. Budinca: Praful de budinca,zaharul si laptele de soia pe baie de abur pana se ingroasa. Turnat...
Gustare cu soia si mixt de legume
Soia am hidratat-o cu 100 ml apa fiarta. Mixul de legume impreuna cu ceapa taiata marunt le-am calit in 50 ml ulei, cca 10 minute. Soia am scurs-o intr-o strecuratoare, am pus-o in castron, am adaugat si legumele calite, mararul tocat marunt, sare, piper dupa gust, am pus 3 linguri de pesmet si...
Ciorba de loboda
Se curata si se spala loboda, apoi se taie mai mica. Ceapa se taie marunt, morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea mica, orezul se spala. Se incinge uleiul si se pune la calit ceapa, morcovul, pastarnacul si orezul, cca 5 minute, se toarna 3 l apa si pune o lingura de delikat legume, se lasa...
Aripioare si cartofi cu unt,mustar si usturoi
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in bucati mai mari. ii asezam in vas de yena, punem usturoiul curatat si maruntit. Untul il frecam cu mustarul si delikat-ul. Asezam si aripioarele peste cartofi, apoi punem amestecul de unt cu mustar si turnam o cana cu apa. Dam vasul la cuptorul...
Prajitura ''Bruneta Blonda ''
Blat : Margarina se freaca bine cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile si se omogenizeaza,apoi faina amestecata cu cacaoa si amoniacul.Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitia de mai sus amestecant usor,ca sa fie cat mai aerata.Se imparte in doua si se coc...
Varza calita cu pulpa de porc
Varza se lasa la desarat,de seara,se toaca marunt se scurge bine.Ceapa se caleste in untura,se adauga rosiile cu ardei si sosul iutel.Apoi se pune varza si se amesteca bine se toarna o cana cu apa si deasupra se pune carnea si se da la cuptor la foc domol cca 1 ora.La final se adauga mararul...
''Briose'' cu carne si legume
Mai intai punem apa la fiert in care adaugam legumele pret de 10 min sa fiarba,le scoatem si le scurgem de apa.Ceapa,mararul,patrunjelul tocate marunt.Punem carnea intr-un bol,adaugam sare si piper,dupa gust,apoi ceapa,mararul si patrunjelul,omogenizam compozitia.Legumele scurse le punem peste...
File de somon la cuptor cu legume
Pentru inceput am spalat fileurile ,apoi le-am condimentat bine si i-am pus intr-un castron,un fileu,o felie de lamaie,iar fileu,lamaie pana terminat fileurile si le-am lasat 2 ore la frigider.In tava am turnat uleiul,am asezat fileurile si peste ele am turnat sucul de lamaie si o cana de apa.Am...
Prajitura Visinica
Blatul : Se bat spuma tare albusurile,se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.Nuca o taiem marunt si o adaugam in blat.Punem hartie de copt in tava ( 41/26) si turnam compozitia .Punem tava la cuptorul preancalzit,la foc moderat cca 45 min. Se lasa la racit pana pregatim crema....
Prajitura Adi
Am maruntit piscoturile bine,am topit margarina si am amestecat-o cu piscoturile.Praful de budinca cu zaharul si laptele l-am pus la fiert pe baie de abur,pana a inceput sa se ingroase,am lasat 15 min sa se mai raceasca ,apoi am adaugat gelatina hidratata cu apa rece.Iaurturile le-am amestecat cu...
Tocanita de ardei rosii copti si carnita de porc
Mai intai pregatim ceapa pentru calit,taind-o marunt. Apoi curatam ardeii de seminte( i-am bagat la congelator intregi),ii taiem julien.Pregatim carnea taind-o cubulete o punem in cratita cu ulei(100 ml),si o prajim cca 20 min la foc domol,o scoatem si in locul ei punem ceapa la calit pana...
Mini placintele cu mere si stafide
Frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma, se adauga apa, apoi uleiul si se freaca ca la maioneza. Se pune amoniacul si apoi faina. Se framanta o coca consistenta dar nu tare. Coca o impartim in 44 parti egale din care am format niste melcisori, i-am presat un pic. I-am pus in tava unsa, 22 de...