Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1805
PRIETENI332
Retete

Salata de fructe in coaja de pepene

In Dulciuri la 4 Iun 2013

Mai intai pregatim frisca,mixam smantana bine,adaugam zahar vanilat( fiecare cat vrea de dulce) si o lasam la frigider pana pregatim pepenele. Pepenele il taiem in doua,scoatem semintele,scurgem de zeama,umplem cu capsuni taiate si apoi ornam cu frisca,ciocolata si sirop de capsuni.

Varza noua calita cu carne afumata

In Mancaruri cu carne la 3 Iun 2013

Mai intai tocam varza, apoi ceapa o maruntim, atat pe cea veche cat si pe cea noua. Carnea o taiem bucatele mai mici, sa nu ne chinuim cand mestecam. Intr-o tava punem uleiul, apoi carnea, lasam vreo 10-15 minute sa se caleasca, adaugam ceapa si avem grija sa amestecam sa nu se arda, apoi...

Prajitura cu capsuni

In Prajituri la 2 Iun 2013

Batem albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Separat galbenusurile le mixam cu 8 linguri de zahar pana se topeste zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Faina o amestecam cu praful de copt si zaharul vanilat si o amestecam in galbenusuri, la final adaugam albusurile batute spuma,...

Sirop de capsuni

In Dulciuri la 1 Iun 2013

Curatam capsunile si le spalam,le punem in blender si le strivim,adaugam 1 l apa si amestecam bine.Intr-un tifon punem cca o cana si incepem sa stoarcem zeama cat putem de mult.Din 3 kg capsuni zdrobite si 1 litru apa am scos 3 l zeama.Aceasta zeama cu 2 kg de zahar le-am pus la fiert si le-am...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 1 Iun 2013

Dulceata de capsuni reteta Mai intai alegem capsunile nu foarte coapte si pe cat posibil de aceiasi dimensiune, cele mai mici sunt bune pentru dulceata. Le curatam de codite si le spalam, masura este o farfurie adanca, plina varf cu capsuni. Intr-o cratita punem capsunile, adaugam zaharul...

Muschiulet de porc impanat cu sunca si usturoi cu cartofi noi

In Mancaruri cu carne la 31 Mai 2013

Muschiul de porc il crestam si il condimentam,il lasam 1 ora cu condimentele pe el.Cartofii taiati mai mari unsi cu ulei ,condimentati cu sare,piper si cimbru si ii lasam si pe ei 1 ora.Sunca o taiem feli mai subtirele,taiem si cateii de usturoi,impanam muschiul,il asezam in vas de yena si il...

Frunze de vita pentru sarmalute

In Conserve la 31 Mai 2013

Se culeg frunzele care  sunt crude si nu sunt foarte crestate .Se taie coditele.Apa cu sarea se pun la fiert,cand incepe sa fiarba se pun frunzele in apa si se lasa pana-si schimba culoarea.Se scot,se scurg si apoi se pun cate 20-30 una peste alta si se ruleaza. Se fac pachetele cu...

Tort ''Mada''

In Torturi la 28 Mai 2013

Blat: 400 g zahar amestecat cu 100 g cacao si 100 ml apa se pun pe foc sa fiarba pana s-a topit zaharul. Se lasa la racit cca 15 -20 minute, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si se amesteca repede. Se imparte compozitia in doua. Intr-o parte se amesteca cele 3 linguri de faina si cu...

Desert 2 in 1

In Dulciuri la 22 Mai 2013

Curatam capsunile de codite, oprim cateva pt.decor,  le spalam si le scurgem de apa. Intr-un bol mixam capsunile cu zaharul farin. Separat pregatim frisca, mixam smantana cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca, apoi adaugam iaurtul si omogenizam. Intr-o forma de silicon punem un...

Scarita de porc afumata si fasole verde asortata..

In Porc la 22 Mai 2013

Mai intai taiem si prajim scarita. Taiem marunt ceapa verde, usturoiul si ceapa rosie si le calim pana se inmoaie, apoi adaugam rosiile si lasam cca 10 minute sa clocoteasca. Adaugam fasolea si amestecul de vara, punem apa cat sa acopere toate ingredientele si lasam sa fiarba la foc domol....

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 21 Mai 2013

Socata reteta bunicii Am spalat bine florile sa scapam de impuritati ( gandaceii aia mici si negri).Intr-o oala de inox am pus apa,zaharul,lamaile taiate si stoarse de zeama,otetul ,sarea de lamaie si florile.Am acoperit cratita cu folie alimentara .Am amestecat dimineata si seara ,dupa 4 zile...

Deliciu cu mascarpone si capsuni

In Prajituri la 18 Mai 2013

Blat: Albusurile le batem spuma cu 5 linguri de zahar, adaugam pliculetele de finesse si vanilie bourbon. Galbenusurile le mixam bine cu 5 linguri de zahar, pana devin cremoase, apoi incorporam margarina si mixam bine. Dupa ce am omogenizat adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca...

Omleta cu bacon,marar,frunze de ceapa verde si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2013

Frunzele de la ceapa le taiem marunt si impreuna cu baconul le calim cca 5-6 minute. Intr-un castron batem bine cele 3 oua cu sare si piper (dupa gust), adaugam baconul, ceapa si mararul tocat si omogenizam. In tigaia incinsa turnam compozitia, lasam sa se prajeasca pe o parte, intoarcem pe...

Placinta cu cas dulce si branza de oaie

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2013

Am ras casul si branza de oaie,am adaugat ouale si am omogenizat bine.Am pus hartie de copt in tava,am asezat foaia de aluat peste care am turnat compozitia de branzeturi.Foaia a doua m-am chinuit sa fac un grilaj din ea,a iesit ceva,ceva....am pus si grilajul deasupra am batut oul cu laptele si...

Mancarica de marar

In Mancaruri cu carne la 17 Mai 2013

Carnea o taiem bucatele mai mici,o calim in ulei,apoi adaugam ceapa taiata marunt si un praf de sare,lasam cca 10 min apoi adaugam pasta de tomate si o cana cu apa.Lasam la fiert,cu focul moderat,cca 30 min.Cand carnea e patrunsa,adaugam mararul taiat marunt si lingurita de delikat,mai lasam sa...

Desert cu fragi

In Dulciuri la 15 Mai 2013

Se bate smantana pentru frisca pana ce incepe sa se intareasca,adaugam zaharul vanilat si mai batem un pic pana e suficient de tare.Daca nu se bate bine puteti adauga 1 pliculet intaritor pentru frisca.Apoi asezam in cupe,fragutii cu frisca,dupa cum ne taie imaginatia si la final ''aruncam''...

Pizza cu bacon,ciuperci si salam

In Pizza la 14 Mai 2013

Faina o punem intr-un castron,in mijloc facem o gaura punem drojdia cu sare ,zahar si laptele caldut,amestecam un pic si lasam sa creasca 10 min.Dupa ce a crescut adaugam laptele acru si amestecam cu toata faina,pana formam o coca ,adaugam si uleiul si framantam bine.Lasam sa creasca cca 1 ora ....

Prajitura cu ricotta, clatite si iaurt grecesc (reteta cu nr 200)

In Prajituri la 14 Mai 2013

Mai intai am facut clatitele. Cele 2 oua le-am mixat cu zaharul pana au devenit spumoase, am adaugat untul topit ,iaurtul si faina .Am subtiat cu laptele. Am copt 9 clatite, doar 6 le-am folosit la compozitie. Cele 3 oua cu 200 g de zahar pe baie de abur pana se ingroasa. Gelatina se...

Orez cu legume si pulpa de pui

In Mancaruri cu carne la 13 Mai 2013

Am spalat pulpele de pui si le-am pus la fiert cu o lingurita delikat.Dupa ce le-am fiert le-am taiat bucatele mai mici si le-am prajit un pic. Legumele le-am maruntit,am taiat ceapa marunt si le-am pus sa se caleasca cca 10-15 min la foc moderat.Orezul cu 3 cani de zeama in care au fiet pulpele...

Fursecuri vesele cu nuca,stafide si pepite de ciocolata

In Dulciuri la 12 Mai 2013

Ouale cu zaharul le mixam pana devin cremoase,apoi adaugam uleiul ca la maioneza,stoarcem zeama de lamaie si omogenizam. La final adaugam faina si nuca macinata. Ungem formele cu ulei si cu o lingurita punem compozitia in forme,deasupra punem stafide si pepite de ciocolata. Cuptorul...

Friptura la gratar

In Mancaruri cu carne la 11 Mai 2013

Carnea o pregatim de seara cu mixtul de condimente.Carnatii ii punem in tepuse,pregatim si frigaruile de pui,bucatele de pulpa de pui si ceapa. Apoi taiem lemnele,pregatim jarul pentru gratar,cand este gata jarul,ungem gratarul cu slanina si punem carnea  pregatita in prealabil.Avem grija...

Sos pentru friptura la gratar

In Sosuri la 11 Mai 2013

Rosiile si ardeiul se coc pe gratar.Se curata de pielita si se taie marunt.Usturoiul uscat se curata si se zdrobeste,iar cel verde se taie marunt.Se amesteca toate ingredientele si se potrivesc de sare si piper. Se serveste cu friptura la gratar....

Loboda prajita

In Mancaruri de legume la 10 Mai 2013

Loboda o curatam si o oparim. Ceapa, usturoiul taiate marunt le punem in tuciul cu ulei incins (e mai buna mancarea facuta-n tuci, cel putin mie asa-mi place), le calim la foc domol, adaugam delikatul si apoi loboda oparita si lasam sa se prajeasca. La final adaugam rosiile cu ardei si mararul...

Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii

In Ciorbe la 10 Mai 2013

Punem zarzarele la fiert, dupa ce s-au fiert le pasam in apa in care au fiert si apoi strecuram de samburi. Curatam si spalam bine loboda. Ceapa o taiem marunt, radem morcovul si le punem la calit in ulei, cca 5-6 minute, adaugam delikatul si orezul, apoi apa si lasam sa dea in clocot. Cand a...

Rulada cu foi de napolitana,biscuiti si mascarpone

In Prajituri la 8 Mai 2013

Crema: Am pus biscuitii in robot si i-am sfaramat bine, am adaugat 2 linguri de zahar farin, branza mascarpone si dulceata si le-am mixat bine, pana a devenit o crema omogena. Glazura: Apa cu zaharul, cacaoa pe foc, cand a inceput sa clocoteasca am adaugat ciocolata rupta bucati si am...

Friptura de miel

In Oaie la 5 Mai 2013

Spalam bine carnea de miel, ungem cu 50 ml ulei, apoi o ''imbracam'' in condimente Cosmin. Taiem niste usturoi verde si punem peste friptura de miel , apoi turnam un pahar cu vin rosu si lasam pana a doua zi, acoperind castronul in care am pregatit carnea cu folie alimentara. A doua zi...

Scarita de porc-cosulet, cu carnati de plescoi

In Porc la 5 Mai 2013

Spalam scarita si o saram si piperam pe ambele parti, formam un cosulet legand cu o ata mai groasa, sa nu se dezlege in timpul coptului. Pulpa de porc o taiem cubulete, carnatii  in bucatele mai mici. Usturoiul, partea verde o punem in cosulet jos, ca un fel de baza, apoi punem bucatele de...

Mini eclere cu crema de cremes

In Dulciuri la 5 Mai 2013

Mai intai pregatim compozitia de eclere . Punem apa la fiert cu sare, adaugam margarina si amestecam pana se topeste, apoi punem faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand (sa fie suficient de rece incat sa nu se taie cand adaugam ouale)....

Drob din ficat de porc

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2013

Ficatul se fierbe si se taie cubulete mici. In apa in care a fiert ficatul (se strecoara) se fierbe orezul. Ceapa, usturoiul se taie marunt si se calesc in tuci, cand s-au inmuiat bine se adauga mararul si patrunjelul tocat. Intr-un castron se amesteca ficatul taiat, orezul, se adauga ceapa,...

Crema de zahar ars cu lapte de soia Joya

In Dulciuri la 1 Mai 2013

Mai intai am ars clele 6 linguri de zahar intr-un vas de yena,am imbracat vasul cu zaharul lichefiat si am lasat sa se raceasca. Am separat albusurile de galbenus si am batut albusurile,dar nu foarte mult,cat sa aiba o consistenta mai lichida...galbenusurile cu zaharul le-am frecat pana au...

Afisate 1591 - 1620 din 1805 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ai vrut sa ai hainele calcate pentru astazi; solutia ta a fost sa le bagi între saltea si pat înainte de culcare. A functionat, asa-i?

 
 
 

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]