Am repetat figura cu ciorba de loboda pentru ca s-au facut zarzarele numai bune de acrit.Imi place mai mult varianta acra cu zarzare decat cea cu bors...Si pentru ca ieri a trebuit sa eliberez o parcela,nu era sa arunc bunatate de loboda cruda...cand zic loboda imi tot vine in gand chestia asta ''Ca Voda prin loboda'',acum care Voda era si de ce se plimba prin loboda habar nu am...
Punem zarzarele la fiert, dupa ce s-au fiert le pasam in apa in care au fiert si apoi strecuram de samburi. Curatam si spalam bine loboda. Ceapa o taiem marunt, radem morcovul si le punem la calit in ulei, cca 5-6 minute, adaugam delikatul si orezul, apoi apa si lasam sa dea in clocot. Cand a inceput sa dea in clocot punem loboda taiata mai marunt. Cand este loboda fiarta adaugam si rosiile cu ardei si zeama de zarzare si lasam sa clocoteasca de 2-3 ori. La final adaugam leusteanul tocat.