N-am mai mancat de cand eram copil,facea mamaia mea.Ieri cand primea instructiuni de la mama,ce aveam de facut prin gradina ( cu doamna profesoara de biologie nu te pui,doar executi) si am ajuns la sectorul loboda,mi-a zis ca a facut loboda prajita si uite asa mi-am amintit instantaneu gustul bun de loboda prajita.Sincer nu stiu daca chiar asa o facea si bunica,am improvizat un pic,ce mi-a zis mama cu ce mi-a trecut mie prin cap,dar va garantez ca a iesit o bunatate si vorba aia eu sunt carnivora declarata...
Loboda o curatam si o oparim. Ceapa, usturoiul taiate marunt le punem in tuciul cu ulei incins (e mai buna mancarea facuta-n tuci, cel putin mie asa-mi place), le calim la foc domol, adaugam delikatul si apoi loboda oparita si lasam sa se prajeasca. La final adaugam rosiile cu ardei si mararul tocat, 5 minute si dam tuciul de pe foc.
Am servit cu sunca prajita....totusi sunt carnivora...