Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1805
PRIETENI298
Retete

Ciupercute umplute cu soia

In Mancaruri de post la 24 Mar 2013

Curatam ciupercile, coditele le taiem in cubulete foarte mici, apoi ceapa verde. Incingem tigaia si adaugam 30 ml ulei. Soia o hidratam cu apa fiarta, o lasam cca 20 minute. In uleiul incins punem coditele de ciuperci, ceapa verde si soia, pe care am scurs-o de surplusul de apa. Calim cca 5...

Prajitura Nico

In Prajituri la 23 Mar 2013

Blat: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul 15 minute, se adauga si zaharul vanilat, apoi faina, cacaoa si plicul de creme ole si se omogenizeaza bine. Separat se bat cele 8 albusuri cu un praf de sare, spuma tare. Se adauga albusurile batute tare peste compozitia de galbenusuri, amestecand...

Urzici cu hrean si mamaliga

In Mancaruri de post la 22 Mar 2013

Mai intai le culegem cu simt de raspundere ca sa nu muncim mult cand le spalam,cine nu are de unde sa le culeaga le cumpara. Apoi le spalam bine,in vreo 2-3 ape,sa scapam de impuritati.Punem pe foc o oala cu apa si sare,cand a inceput sa fiarba adaugam urzicile si le lasam cca 15 min sa fiarba,le...

Ciorba de stevie

In Mancaruri de post la 22 Mar 2013

Culegem stevia,o curatam,o spalam bine si apoi o taiem mai marunt.Ceapa o taiem marunt si o calim impreuna cu orezul si un praf de sare ,cca 2 min,apoi adaugam 2 l de apa si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba adaugam stevia si o lasam sa fiarba pana cand orezul e inflorit,stevia fierbe...

Melcisori cu rahat si miere

In Dulciuri la 19 Mar 2013

Topim margarina si o lasam sa se raceasca. 3 galbenusuri le frecam cu 50 g zahar farin si cu 100 g margarina topita si racita. Separat amestecam faina cu praful de copt si drojdia uscata. Peste galbenusurile frecate adaucam 100 ml lapte, omogenizam si turnam peste faina. Framantam adaugand si...

Orez cu legume si piept de pui

In Pui la 19 Mar 2013

Mai intai, spalam orezul, punem vasul pe foc si adaugam 40 ml ulei, lasam sa se incinga nitel si punem orezul, apoi adaugam apa, cca. de 3-4 ori mai mult decat orez adaugat. Lasam sa fiarba la foc domol. Taiem ceapa verde si impreuna cu amestecul de legume, le calim pana se inmoaie. In orez,...

Spanac cu ou ochi

In Mancaruri de legume la 15 Mar 2013

Incepem cu partea migaloasa, adica curatatul spanacului, frunza cu frunza, apoi il spalam bine in cel putin 2 ape sa nu ramana impuritati. Punem o oala pe foc cu apa si cand clocoteste bagam spanacul acolo si-l oparim. Lasam la scurs dupa ce-l scoatem din apa, apoi il taiem in parti mai mici, nu...

Guguluf a`la Cleme

In Prajituri la 13 Mar 2013

Margarina se mixeaza bine cu zaharul pana devine o spuma. Se adauga galbenusurile, unul cate unul si se omogenizeaza bine, apoi nuca si faina. Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand cu miscari incete pana incorporam tot albusul. Pe fundul...

Chiftelute marinate

In Mancaruri cu carne la 12 Mar 2013

Pregatim mai intai chiftelutele.Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt,condimente ,apoi cele 2 oua si la final patrunjelul tocat.Omogenizam bine compozitia,gustam sa fie sarat,piperat si tot ce mai trebuie.Formam chiftelutele si le prajim. Dupa ce am terminat de prajit ne apucam sa facem...

Ciorbita de perisoare cu amestec de legume

In Ciorbe la 12 Mar 2013

Ca sa merga treaba bine si repede,ne apucam sa facem perisoarele.Amestecam carnea tocata cu ceapa taiata marunt,adaugam condimentele,sare,piper,cimbru,dupa gust ( fiecare cat crede de cuviinta), apoi orezul,omeogenizam totul si la final adaugam patrunjelul tocat si oul.Pregatim perisoarele si le...

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2013

Mai intai pregatim afumatura.Taiem muschiuletul bucatele si impreuna cu bucatelele de costite le asezam in vas termorezistent cu o cana de apa si 25 ml apa. Se introduce vasul la cuptorul preincalzit, se lasa cca 40 minute la foc moderat. Chftelutele: Fierbem cartofii in coaja (3 buc),...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2013

Pragatim maiaua: cubul de drojdie frecat cu o lingurita de zahar, un praf de sare, o lingura de faina si un pic de lapte caldut. Lasam la crescut. Punem faina intr-un castron si facem o adancitura la mijloc unde turnam maiaua crescuta. Ouale le frecam cu zaharul, adaugam coaja de lamaie si...

Mucenici muntenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2013

Faina cu sarea si apa calda se amesteca si se formeaza o coca ,din care se intinde foaie de grosimea a 2 mm. Cu ajutorul aparatului de facut mucenici se formeaza acestia. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se dau la cuptor sa se rumeneasca putin. Separat fierbem cca 3-4 l apa, in care...

Prajitura Christina

In Prajituri la 7 Mar 2013

Blatul 1 6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga cele 6 linguri de zahar, apoi galbenusurile unul cate unul, praful de copt, faina. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit cca 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca. Blatul 2 6...

Cannelloni cu branza dulce stafide si smantana

In Cannelloni la 4 Mar 2013

Branza cu 150 g zahar se amesteca bine,se adauga 4 oua si zaharul bourbon,apoi stafidele.Se umplu tubuletele de cannelloni si se aseaza in vas termorezistent.Se pregateste sosul care vine turnat peste cannelloni din smantana cu 50 g zahar ,2 oua,se amesteca bine,apoi se adauga frisca lichida si...

Pui la cuptor

In Mancaruri cu carne la 28 Feb 2013

Se spala si se curata puiul de eventualele pene,fulgi, ce n-au fost curatate.Condimentele se amesteca cu mustarul si 50 ml ulei,se face ca o pasta care va imbraca puiul.Intr-un borcan de 800 ml  punem apa cu 50 ml ulei si 2 lingurite de cimbru,fixam puiul condimentat peste gura borcanului si...

Prajitura razvratita

In Prajituri la 28 Feb 2013

Blat: Se amesteca  untul,zaharul si ciocolata rupta si se pune pe baie de abur pana se topesc si devin omogene.Se lasa la rece,cand s-a racit se adauga cele 6 galbenusuri ,unul cate unul,apoi faina si amidonul si la sfarsit albusurile batute spuma.Se pune compozitia intr-o tava ...

Budinca de fidea

In Paste la 25 Feb 2013

Se punea fideaua la fiert, cca 6 minute, apoi se strecoara. Separat amestecam branza cu untul si ouale si apoi le amestecam cu fideaua fiarta. Se aseaza intr-un vas de yena si se da la cuptor cca 20-25 minute. Se serveste calda sau rece, cu zahar sau fara, dupa cum preferati.

Ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 24 Feb 2013

Ardeii i-am avut la congelator,asa ca i-am scos de seara sa se dezghete.Carnea tocata am amestecat-o cu 2 cepe taiate marunt,100 g orez,sare si piper dupa preferinta.Am umplut ardeii si i-am pus in tigaie cu ulei sa se caleasca un pic,cat se inmoaie ardeiul.Separat taiem restul de ceapa,marunt,o...

Tort Cristian

In Torturi la 22 Feb 2013

Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga cele 3 galbenusuri,pe rand si se omogenizeaza bine.Se adauga alunele macinate si faina,amestecand usor sa nu se lase.Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptorul incins in...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 22 Feb 2013

Fasolea se lasa la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba apa de 3 ori.Cand s-a fiert bine se scurge de apa si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune in robot si se paseaza bine,se adauga sare dupa gust si 100 ml ulei.Separat taiem ceapa solzisori si o punem la calit in...

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

In Ciorbe la 22 Feb 2013

Fasolea se pune la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba de 3 ori apa.Dupa ce am schimbat si a treia oara apa,adaugam bucatelele de coasta si le lasam sa fiarba impreuna cu fasolea.Separat curatam legumele,ceapa o taiem marunt,morcovul,telina,pastarnacul le dam pe razatoarea...

Ficatei de pui cu praz

In Mancaruri cu carne la 20 Feb 2013

Prazul se taie rondele si se pune la calit in cratita,se adauga lingurita de maggi legume, piper,ficatul de pui si o cana cu apa.Se pune capacul si se lasa sa se inabuse la foc mic, pana ce este bine patruns.

Salata verde cu ou si crutoane

In Salate la 20 Feb 2013

Salata se spala si se lasa sa se scurga de apa,se rupe bucati potrivite,ceapa se taie mai maricica,la fel si ridichiile,se amesteca,se potriveste de sare ,se adauga ulei si otet dupa gust.Deasupra se pune ou fiert si crutoane.

Rozete cu dulceata de visine

In Dulciuri la 20 Feb 2013

Galbenusurile,zaharul si untura se freaca bine,pana devin o spuma omogena. Se adauga drojdia inmuiata in lapte,faina,romul,coaja de lamaie si sarea. Se framanta bine un  aluat .Se intinde o foaie se taie rondele cu paharul se cresteaza in 5-6 si se pun la prajit in ulei incins. Se...

Negresa

In Prajituri la 19 Feb 2013

Se pune la fiert laptele cu zaharul,cand s-a dizolvat zaharul se adauga margarina amestecant incontinuu.Se pune cacaoa cernuta si se lasa sa dea in 1-2 clocote. Se lasa la racit, dupa care se pun galbenusurile unul cate unul si se omogenizeaza bine, se adauga un pic de coniac sau visinata. Din...

Panna cotta cu dulceata de cirese amare

In Dulciuri la 18 Feb 2013

Am pus sa se hidrateze gelatina cu cca 60 ml lapte rece. Restul de lapte l-am amestecat cu zaharul si vanilia-burbon si l-am pus pe baie de abur,cat a dat intr-un clocot,am adaugat smantana,mestecand bine,pana am adus-o la punctul de fierbere. O dam de pe foc si adaugam gelatina...

Mazare cu pui

In Mancaruri cu carne la 18 Feb 2013

Pregatim ciocanelele,le curatam si spalam bine , le punem in tigaie cu un pic de ulei,acoperim cu capacul si le lasam sa se inabuse bine.Separat calim ceapa taiata marunt,potrivim de sare,adaugam rosiile cu ardei si mazarea,lasam sa fiarba la foc domol,daca e cazul adaugam si-o 1/2 cana...

Icre de hering

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2013

Se inmoaie chiflele si se scurg foarte bine,se omogenizeaza cu icrele ,adaugam ulei putin cate putin si mixam bine, ca la maioneza. Procedam asa pana terminam uleiul,adaugam zeama de lamaie si ceapa taiata marunt.

Ciupercute cu sos iutel

In Mancaruri de post la 17 Feb 2013

Curatam si taiem ciupercile in bucatele potrivite.Ceapa o taiem marunt.Punem cratita in care pregatim ciupercile,pe foc,o lasam sa se incinga adaugam ulei,cca 50 ml,punem ceapa si o inabusim putin,adaugam un praf de sare,apoi adaugam rosiile cu ardei,lasam sa dea in clocot.Apoi punem si...

Afisate 1651 - 1680 din 1805 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ai vrut sa ai hainele calcate pentru astazi; solutia ta a fost sa le bagi între saltea si pat înainte de culcare. A functionat, asa-i?

 
 
 
Retete preferate
Crema de ciocolata

Voturi:23

Chec negru

Voturi:40

Toate retetele preferate
 

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]