Ne plac si le execut foarte des in diverse forme si cu diverse creme.
Mai intai pregatim compozitia de eclere. Punem apa la fiert cu sare, adaugam margarina si amestecam pana se topeste, apoi punem faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand (sa fie suficient de rece incat sa nu se taie cand adaugam ouale). Cand s-a racit suficient incorporam ouale, unul cate unul, amestecand bine, daca e nevoie punem si al saselea ou, daca nu raman doar 5 (eu am pus 5). Cand e gata omogenizata tapetam o tava cu foaie de copt si formam minieclerele, dam tava la cuptor, preincalzit, cca 35 minute la foc domol pana incep sa se rumeneasca. Se lasa la racit.
Crema:
Amestecam ouale cu zaharul, amidonul, laptele si fierbem pe baie de abur pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, lasam sa se raceasca. Cand s-a racit suficient adaugam frisca si omogenizam.
Glazura:
Ciocolata o maruntim, adaugam zaharul, smantana si pe baie de abur amestecam continuu pana se topeste ciocolata, la final adaugam margarina.
Asamblare:
Taiem eclerele pe orizontala le umplem cu crema si apoi le glazuram
1
glazura o turnam calda peste eclere
2
crema ca sa nu prinda crusta cat sta sa se raceasca o acoperim cu folie alimentara sau o racim punanad vasul intr-o cratita cu apa rece si amestecam incontinuu