Monseura e servita,adica eu,ca asa aveam o pofta de o ciorbita din asta,eu ii zic ''ciorba alba''.Am profitata ca azi a fost racoare si a tot plouat si am executat-o....Au fost cam ''sexi'' cozile,daca puteau sa le ''epileze'' de tot de carne,cred ca o faceau....
Se taie cozile de porc se spala cu apa fierbinte ,se pun in oala cu 3-4 l apa si se pun la fiert,cand sunt aproape fierte se dauga ceapa,delikatul si orezul si se mai lasa cca 15 min sa fiarba.Se trage oala de pe foc,separat se bat ouale cu otetul si apoi cu polonicul se ia din zeama si se toarna peste oua batand bine sa nu se taie,punem vreo 2-3 polonice de zeama,apoi turnam totul in oala mare.Se poate bate si cu smantana,dar mie nu-mi place.Asa ca cine vrea pune smantana.
PS.Azi am avut o nu stiu ce stare,asa ca n-am facut decat poza finala....
1
nu mai necesita sare,pentru ca sunt oasele sarate si are si delikatul sare.