Se oparesc caisele,se curata de coaja si se scot samburii.Exact nu stiu cat a ramas din 30 kg,dupa ce le-am curatat de coaja si samburi.Le-am pus intr-un tuci am adaugat zaharul,nu l-am vrut foarte dulce,imi place dulce acrisor ,si am amestecat bine.Am pus o dura pe ochiul de la aragaz,am pus...
Curatam si spalam pulpele,le taiem in bucati mai mici.Mixtul de condimente il punem intr-un vas si adaugam 2-3 linguri de ulei de masline,omogenizam si trecem pulpele prin acest mixt.Pentru ca tot fiersesem niste fasole sa o pun la congelator,am lut cca 300 de grame si le-am pus impreuna cu...
Se intinde aluatul se taie cu un pahar in 12 rondele,se ung cu ulei de masline si se pun in forme de silicon.Branza si cascavalul se rad pe razatoarea mica,se adauga 2 oua intregi si un albus si se omogenizeaza compozitia.Se imparte compozitia in cele 12 forme,deasupra se rup bucatelele de aluat...
Sfaramam biscuitii, untul il topim si il amestecam cu biscuitii sfaramati. Intr-o forma de tort detasabila punem folie alimentara (nu e neaparat nevoie, eu am pus), forma mea este de 18 cm diametrul, asezam blatul de biscuiti si lasam la rece cat pregatim crema.
Ouale impreuna cu zaharul pe...
Desfacem foaia de foietaj si o impartim in 9 fasii, ungem fasiile cu ou. Salamul taiat pe jumatate si crestat din loc in loc. Asezam cate 3 jumatati de salam si 2 jumatati de miez, rulam si ungem cu ou. Asezam in tava pe foaie de copt.
Asamblarea se vede in imagini, ca poate nu reusesc in...
Curatam si taiem dovlecelul cubulete si il punem la fiert. Vinetele le coacem si apoi le curatam. Atat vinetele cat si dovlecelul fiert le lasam sa se scurga bine, eu le-am lasat de pe o zi pe alta, ca le-am pregatit de seara. E bine sa se scurga cateva ore inainte sa le preparam. Apoi luam una...
Blatul:
Albusurile le batem spuma tare cu zahar.Topim margarina si o lasam sa se raceasca,dupa ce s-a racit o adaugam peste galbenusuri frecand ca la maioneza.Faina o amestecam cu praful de copt.Peste albusurile batute spuma,adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi punem faina si...
Am pus la fiert oasele cu morcovul,ceapa ,ardeiul si putina sare.Am luat spuma care s-a format ,cand au fost fierte legumele am strecurat zeama iar legumele le-am pus in blender impreuna cu rosiile decojite.Pasta obtinuta am turnat-o in zeama ce am obtinut-o din fierberea oaselor si a...
Se spala visinele, in apa ies eventuali locatari din ele, se scobesc de samburi. Se pun in cratita cu zaharul si se lasa pana a doua zi.
A doua zi cand si-au lasat sirop se pun la fiert, cu focul domol, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se leaga siropul, incercam pe o farfurioara, daca de...
Spalam si transam puiul in bucati mai mici si il punem in tuci cu ulei si 1/2 cana apa. Cat se prajeste puiul spalam rosiile, le curatam de coaja si le taiem mai mari, la fel si cu ardeiul, il spalam si il taiem in bucatele mai mari. Punem rosiile si ardeiul intr-un vas, adaugam usturoiul curatat...
Facem o mamaliguta mai moale din apa ( lapte) si malai.Afumatura o taiem bucatele mici si o calim cca 10 min.Cand mamaliga a fiert adaugam in ea,untul,smantana,cele doua feluri de branza si omogenizam.Pregatim un vas de yena,il ungem cu putin unt si apoi alternam straturi de mamaliga si...
Se pune apa la fiert cu sarea, cand a dat in clocot o lasam sa se raceasca putin, cat sa putem baga degetul fara sa ne friga (eu n-am problema, il bag si in apa asa clocotita, n-am teama de soacra). Castravetii in spalam si ii asezam in borcan. Pe fundul borcanului punem crengutele de marar si...
Ales zmeurica cea mai frumoasa.Batut smantana bine pana s-a intarit,adaugat zaharul brun.Asezat in pahare zmeura frisca,cum vreti voi si aveti rabdare sau o mancati asa fara sa mai ormati in caz ca pofta-i mare....
Hidratam soia cu apa fiarta si o lasam sa se umfle.Radem morcovul,dovleceii,pe razatoarea mica.taiem ceapa marunt,la fel si frunzele de ceapa.
Intr-un castron amestecam legumele,stoarcem soia de surplusul de apa,o adaugam peste legume,omogenizam,punem sare,piper dupa gust.Apoi adaugam bulionul...
Se taie cozile de porc se spala cu apa fierbinte ,se pun in oala cu 3-4 l apa si se pun la fiert,cand sunt aproape fierte se dauga ceapa,delikatul si orezul si se mai lasa cca 15 min sa fiarba.Se trage oala de pe foc,separat se bat ouale cu otetul si apoi cu polonicul se ia din zeama si se toarna...
Pregatim legumele,le spalam,curatam si taiem mai ''din topor'' legumele,asa sa simti ce mananci.Le amestecam cu putina sare si ulei de masline si le punem in vasul de yena,mai putin rosiile si mararul.Turnam 2-3 cani de apa si dam la cuptor pentru 1/2 de ora.Scoatem vasul,adaugam si linguritele...
Taiem banana in bucatele.Intr-o tigaie punem untul sa se topeasca,adaugam bucatile de banana si zaharul brun si lasam sa se caramelizeze.Asezam ingetata pe farfurie,apoi bananele si miezul de lapte si stropim din belsug cu siropul de cirese amare.Se serveste pe repede inainte.......
Luam bucata de jambon o spalam si o stergem de apa ,o ungem pe ambele parti cu putin ulei de masline,condimentam cu sare,piper si cimbru.Apoi facem mici crestaturi pe suprafata jambonului si introducem cateii de usturoi.Intr-o tava cu gratar,punem putin ulei si apa,si apoi bucata de jambon.Dam la...
Se curata ciresele de codite se spala si se scot samburii. Intr-o cratita mai inalta se pun ciresele, se adauga zaharul si apa. Pentru ca ele nu sunt zemoase, le fierbem imediat, nu trebuiesc lasate de pe o zi pe alta. Avem grija sa luam spuma formata, lasam sa se lege, in functie de cat de...
Spalam si scobim ciresele,le punem in cratita cu zahar pana a doua zi.Pentru acest tip de cirese nu este foarte zemos e nevoie sa adaugam si cca 200 ml apa.Punem cratita pe foc,cu focul domol si din cand in cand luam spuma formata.Aceasta duoceata imi place sa o leg un pic mai mult,fiecare face...
Am ales ciresele cele mari si fara pete,le-am spalat si curatat de codite si le-am asezat in borcane,deasupra am pus cate 3 linguri de zahar ,nu pline,rase am umplut cu apa.Pus capacul la borcan,fiert in baie de abur cca 15-20 minute.
Scos borcanele asezate intr-o tava si acoperite pana a doua...
Pregatim maioneza in felul urmator,un galbenus fiert si unul crud,amestecate cu mustar si ulei.Ciupercile le scurgem de zeama si le maruntim,maruntim si albusul de ou,gogosarii ii taiem cubulete mici.Toate aceste ingrediente le amestecam cu maioneza,potrivim de sare si piper si servim...
Margarina lasata sa se inmoaie la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine o crema omogena.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile se bat spuma si se adauga peste margarina.La final punem ''aschiile''...
Pregatim umplutura,ceapa taiata marunt,morcovul ras pe razatoarea mica si carnea tocata,toate le punem in tigaia cu ulei si le calin cca 15 min,pana isi schimba culoarea si se inmoaie.Transferam totul din tigaie intr-un castron,adaugam mararul tocat,punem sare si piper dupa gust si amestecam...
Blat: Galbenusurile cu 10 linguri zahar se mixeaza pana devin o spuma cremoasa,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi cacaoa si praful de copt,se omogenizeaza bine.Apoi punem faina si albusurile batute spuma tare,amestecand usor de sus in jos ca sa intre aerul si sa poata sa creasca frumos.Tapetam...
Blatul:
Mixam albusurile bine,adaugam zaharul ,apoi galbenusurile si la final faina si omogenizam.Caisele le curatam de coaja si facem un piure din ele.Tapetam forma de tort cu hartie de copt turnam compozitia inauntru si apoi piureul de caise.Dam forma la cuptorul preancalzit,este gata cand...
Pregatim umplutura.
Branza amestecata cu 6 oua si zaharul pana se omogenizeaza,se adauga lamaia si stafidele.
Impartim foile de placinta,cca 3-4 foi,le ungem cu ulei pe fiecare in parte,umplem cu branza si formam suluri pe care le asezam in tigaie.Dam la cuptor cca 40-45 min.Scoatem tigaia,...
Se spala buretii de impuritati se taie in bucati mai mari,se aseaza intr-un vas de yena,se adauga un pic de sare,piper ulei si o cana cu apa si se dau la cuptor.Dupa cca 25 min se adauga si linguritele de legume si se mai lasa 30 min la foc domol.La final se adauga marar tocat.
Am curatat si spalat pulpele,le-am uscat cu un servetel.Intr-o farfurie am pus uleiul de masline,mustarul,delikatul si usturoiul maruntit,am omogenizat totul si am imbracat pulpele in acest amestec.Le-am lasat vreo 2 ore la frigider.Apoi le-am pus in cratita am turnat si restul de amestec din...
Capsunile se spala si se curata de codite si frunzulite, se lasa la scurs. Apoi se pun intr-o cratita mai mare si se adauga zaharul. Se lasa pana a doua zi cand se pun la fiert. Eu le-am pasat un pic,nu foarte mult. Cand incepe sa fiarba se spumeaza de cate ori este nevoie si se scade un pic mai...
Gem de caise
Se oparesc caisele,se curata de coaja si se scot samburii.Exact nu stiu cat a ramas din 30 kg,dupa ce le-am curatat de coaja si samburi.Le-am pus intr-un tuci am adaugat zaharul,nu l-am vrut foarte dulce,imi place dulce acrisor ,si am amestecat bine.Am pus o dura pe ochiul de la aragaz,am pus...
Friptura de pui cu usturoi la punga magica
Curatam si spalam pulpele,le taiem in bucati mai mici.Mixtul de condimente il punem intr-un vas si adaugam 2-3 linguri de ulei de masline,omogenizam si trecem pulpele prin acest mixt.Pentru ca tot fiersesem niste fasole sa o pun la congelator,am lut cca 300 de grame si le-am pus impreuna cu...
Gustare calda cu branza si cascaval
Se intinde aluatul se taie cu un pahar in 12 rondele,se ung cu ulei de masline si se pun in forme de silicon.Branza si cascavalul se rad pe razatoarea mica,se adauga 2 oua intregi si un albus si se omogenizeaza compozitia.Se imparte compozitia in cele 12 forme,deasupra se rup bucatelele de aluat...
Zmeura si atat...
Sfaramam biscuitii, untul il topim si il amestecam cu biscuitii sfaramati. Intr-o forma de tort detasabila punem folie alimentara (nu e neaparat nevoie, eu am pus), forma mea este de 18 cm diametrul, asezam blatul de biscuiti si lasam la rece cat pregatim crema. Ouale impreuna cu zaharul pe...
Aperitiv cu foietaj si miez de lapte Delaco
Desfacem foaia de foietaj si o impartim in 9 fasii, ungem fasiile cu ou. Salamul taiat pe jumatate si crestat din loc in loc. Asezam cate 3 jumatati de salam si 2 jumatati de miez, rulam si ungem cu ou. Asezam in tava pe foaie de copt. Asamblarea se vede in imagini, ca poate nu reusesc in...
Salata de vinete cu dovlecel si ardei copt
Curatam si taiem dovlecelul cubulete si il punem la fiert. Vinetele le coacem si apoi le curatam. Atat vinetele cat si dovlecelul fiert le lasam sa se scurga bine, eu le-am lasat de pe o zi pe alta, ca le-am pregatit de seara. E bine sa se scurga cateva ore inainte sa le preparam. Apoi luam una...
Tortulet ''6''
Blatul: Albusurile le batem spuma tare cu zahar.Topim margarina si o lasam sa se raceasca,dupa ce s-a racit o adaugam peste galbenusuri frecand ca la maioneza.Faina o amestecam cu praful de copt.Peste albusurile batute spuma,adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi punem faina si...
Supa de rosii cu cus-cus
Am pus la fiert oasele cu morcovul,ceapa ,ardeiul si putina sare.Am luat spuma care s-a format ,cand au fost fierte legumele am strecurat zeama iar legumele le-am pus in blender impreuna cu rosiile decojite.Pasta obtinuta am turnat-o in zeama ce am obtinut-o din fierberea oaselor si a...
Dulceata de visine
Se spala visinele, in apa ies eventuali locatari din ele, se scobesc de samburi. Se pun in cratita cu zaharul si se lasa pana a doua zi. A doua zi cand si-au lasat sirop se pun la fiert, cu focul domol, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se leaga siropul, incercam pe o farfurioara, daca de...
Pui la ceaun
Spalam si transam puiul in bucati mai mici si il punem in tuci cu ulei si 1/2 cana apa. Cat se prajeste puiul spalam rosiile, le curatam de coaja si le taiem mai mari, la fel si cu ardeiul, il spalam si il taiem in bucatele mai mari. Punem rosiile si ardeiul intr-un vas, adaugam usturoiul curatat...
''Taci si-nghite''
Facem o mamaliguta mai moale din apa ( lapte) si malai.Afumatura o taiem bucatele mici si o calim cca 10 min.Cand mamaliga a fiert adaugam in ea,untul,smantana,cele doua feluri de branza si omogenizam.Pregatim un vas de yena,il ungem cu putin unt si apoi alternam straturi de mamaliga si...
Castraveti murati de vara
Se pune apa la fiert cu sarea, cand a dat in clocot o lasam sa se raceasca putin, cat sa putem baga degetul fara sa ne friga (eu n-am problema, il bag si in apa asa clocotita, n-am teama de soacra). Castravetii in spalam si ii asezam in borcan. Pe fundul borcanului punem crengutele de marar si...
Desert cu zmeura si frisca
Ales zmeurica cea mai frumoasa.Batut smantana bine pana s-a intarit,adaugat zaharul brun.Asezat in pahare zmeura frisca,cum vreti voi si aveti rabdare sau o mancati asa fara sa mai ormati in caz ca pofta-i mare....
Aperitiv cu dovlecel si soia
Hidratam soia cu apa fiarta si o lasam sa se umfle.Radem morcovul,dovleceii,pe razatoarea mica.taiem ceapa marunt,la fel si frunzele de ceapa. Intr-un castron amestecam legumele,stoarcem soia de surplusul de apa,o adaugam peste legume,omogenizam,punem sare,piper dupa gust.Apoi adaugam bulionul...
Ciorbita cu cozi afumate de porc
Se taie cozile de porc se spala cu apa fierbinte ,se pun in oala cu 3-4 l apa si se pun la fiert,cand sunt aproape fierte se dauga ceapa,delikatul si orezul si se mai lasa cca 15 min sa fiarba.Se trage oala de pe foc,separat se bat ouale cu otetul si apoi cu polonicul se ia din zeama si se toarna...
Mancarica asortata
Pregatim legumele,le spalam,curatam si taiem mai ''din topor'' legumele,asa sa simti ce mananci.Le amestecam cu putina sare si ulei de masline si le punem in vasul de yena,mai putin rosiile si mararul.Turnam 2-3 cani de apa si dam la cuptor pentru 1/2 de ora.Scoatem vasul,adaugam si linguritele...
Desert cu Miez de lapte 2
Taiem banana in bucatele.Intr-o tigaie punem untul sa se topeasca,adaugam bucatile de banana si zaharul brun si lasam sa se caramelizeze.Asezam ingetata pe farfurie,apoi bananele si miezul de lapte si stropim din belsug cu siropul de cirese amare.Se serveste pe repede inainte.......
Jambon la cuptor
Luam bucata de jambon o spalam si o stergem de apa ,o ungem pe ambele parti cu putin ulei de masline,condimentam cu sare,piper si cimbru.Apoi facem mici crestaturi pe suprafata jambonului si introducem cateii de usturoi.Intr-o tava cu gratar,punem putin ulei si apa,si apoi bucata de jambon.Dam la...
Dulceata de cirese galbene
Se curata ciresele de codite se spala si se scot samburii. Intr-o cratita mai inalta se pun ciresele, se adauga zaharul si apa. Pentru ca ele nu sunt zemoase, le fierbem imediat, nu trebuiesc lasate de pe o zi pe alta. Avem grija sa luam spuma formata, lasam sa se lege, in functie de cat de...
Dulceata de cirese pietroase
Spalam si scobim ciresele,le punem in cratita cu zahar pana a doua zi.Pentru acest tip de cirese nu este foarte zemos e nevoie sa adaugam si cca 200 ml apa.Punem cratita pe foc,cu focul domol si din cand in cand luam spuma formata.Aceasta duoceata imi place sa o leg un pic mai mult,fiecare face...
Compot de cirese pietroase
Am ales ciresele cele mari si fara pete,le-am spalat si curatat de codite si le-am asezat in borcane,deasupra am pus cate 3 linguri de zahar ,nu pline,rase am umplut cu apa.Pus capacul la borcan,fiert in baie de abur cca 15-20 minute. Scos borcanele asezate intr-o tava si acoperite pana a doua...
Ciuperci cu maioneza
Pregatim maioneza in felul urmator,un galbenus fiert si unul crud,amestecate cu mustar si ulei.Ciupercile le scurgem de zeama si le maruntim,maruntim si albusul de ou,gogosarii ii taiem cubulete mici.Toate aceste ingrediente le amestecam cu maioneza,potrivim de sare si piper si servim...
Prajitura cu visine altoite si pepite de ciocolata
Margarina lasata sa se inmoaie la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine o crema omogena.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si se adauga peste margarina.La final punem ''aschiile''...
Cosulete cu carne
Pregatim umplutura,ceapa taiata marunt,morcovul ras pe razatoarea mica si carnea tocata,toate le punem in tigaia cu ulei si le calin cca 15 min,pana isi schimba culoarea si se inmoaie.Transferam totul din tigaie intr-un castron,adaugam mararul tocat,punem sare si piper dupa gust si amestecam...
Prajitura Madness
Blat: Galbenusurile cu 10 linguri zahar se mixeaza pana devin o spuma cremoasa,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi cacaoa si praful de copt,se omogenizeaza bine.Apoi punem faina si albusurile batute spuma tare,amestecand usor de sus in jos ca sa intre aerul si sa poata sa creasca frumos.Tapetam...
Tort cu caise si mascarpone
Blatul: Mixam albusurile bine,adaugam zaharul ,apoi galbenusurile si la final faina si omogenizam.Caisele le curatam de coaja si facem un piure din ele.Tapetam forma de tort cu hartie de copt turnam compozitia inauntru si apoi piureul de caise.Dam forma la cuptorul preancalzit,este gata cand...
Placinta cu branza coapta in dry coker cu sirop de cirese amare
Pregatim umplutura. Branza amestecata cu 6 oua si zaharul pana se omogenizeaza,se adauga lamaia si stafidele. Impartim foile de placinta,cca 3-4 foi,le ungem cu ulei pe fiecare in parte,umplem cu branza si formam suluri pe care le asezam in tigaie.Dam la cuptor cca 40-45 min.Scoatem tigaia,...
''Fripturica'' de bureti vineciori
Se spala buretii de impuritati se taie in bucati mai mari,se aseaza intr-un vas de yena,se adauga un pic de sare,piper ulei si o cana cu apa si se dau la cuptor.Dupa cca 25 min se adauga si linguritele de legume si se mai lasa 30 min la foc domol.La final se adauga marar tocat.
Pulpe de pui'' imbracate'' in mustar frantuzesc si cus-cus cu cascaval
Am curatat si spalat pulpele,le-am uscat cu un servetel.Intr-o farfurie am pus uleiul de masline,mustarul,delikatul si usturoiul maruntit,am omogenizat totul si am imbracat pulpele in acest amestec.Le-am lasat vreo 2 ore la frigider.Apoi le-am pus in cratita am turnat si restul de amestec din...
Gem de capsuni
Capsunile se spala si se curata de codite si frunzulite, se lasa la scurs. Apoi se pun intr-o cratita mai mare si se adauga zaharul. Se lasa pana a doua zi cand se pun la fiert. Eu le-am pasat un pic,nu foarte mult. Cand incepe sa fiarba se spumeaza de cate ori este nevoie si se scade un pic mai...