Tortulet ''6''

de Constelatialeu in Torturi, 2 Iul 2013 | 6984 vizualizari

 

Azi 2 iulie implinesc matusalemica varsta de 6 luni hlizeala pe bucataras.La Campina e si sarbatoare,''Sarbatoarea celor 2 Iulii'' la Castelul Iulia Petriceicu Hasdeu...asa ca o sa fac ''spiritism'' cu un tortulet de zmeurica.......si cu forma de tort castigata la concursul din ''Click Pofta Buna''.....cea mai mica si mai mica forma de tort pe care o aveau in dotare....dar ''calul de dar nu se cauta la dinti'''mai ales ca-i marca nemteasca si cu astia nu te pui.....

 

INGREDIENTE

Blat
  • 125 g margarina rama
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 80 g faina
  • 1/2 praf de copt cu sofran
Crema
  • 170 g ciocolata amaruie 52% cacao
  • 150 g margarina rama
  • 200 ml frisca hulala
  • 50 g zahar
  • 2-3 linguri dulceata zmeura
Ornat
  • 200 ml frisca hulalala
  • 2 linguri de crema fara zmeura
Sirop
  • apa+sirop de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet ''6'':

Blatul:

Albusurile le batem spuma tare cu zahar.Topim margarina si o lasam sa se raceasca,dupa ce s-a racit o adaugam peste galbenusuri frecand ca la maioneza.Faina o amestecam cu praful de copt.Peste albusurile batute spuma,adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi punem faina si omogenizam totul bine.Pregatim forma de tort ( diametru 18 cm),unsa bine si turnam blatul in ea,o dam la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Il lasam la racit.

Crema:

Maruntim ciocolata si impreuna cu frisca si zaharul le topim pe baie de abur,pana devine o crema omogena,nu trebuie sa fiarba.Se da la rece cca 1-2 ore.Apoi se mixeaza foarte bine,cand a devenit o spuma,adaugam margarina ( care este moale) si omogenizam.Inainte de a adauga margarina oprim 2 linguri de crema penttru ornat.La final adaugam dulceata de zmeura .

Pentru ornat:

Batem bine frisca hulalala,nu mai are nevoie de zahar,apoi adaugam cele 2 linguri de crema si omogenizam

Siropul:

Sirop de zmeura diluat cu putina apa( sau orice alt sirop doriti,eu asta am avut)

Asamblare:

Se taie blatul in 4 ,se siropeaza fiecare parte,se umple cu crema si la final se imbraca tortul in frisca amestecata cu crema de ciocolata.

TIPS-URI

1

albusurile se bat spuma cu un praf de sare

2

se pot folosi si fructe proaspete in loc de dulceata,eu le facusem deja dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet ''6''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu dulce de leche