E prajitura cu fanta si pentru ca am folosit fanta madness si cirese i-am spus,asa de dimineata,''Prajitura Madness''.....am umblat la cantitati fata de reteta initiala,le-am adaptat pentru o tava mai mare,aveam nevoie de mai multe bucati....
Blat
Crema
Glazura
Blat:Galbenusurile cu 10 linguri zahar se mixeaza pana devin o spuma cremoasa,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi cacaoa si praful de copt,se omogenizeaza bine.Apoi punem faina si albusurile batute spuma tare,amestecand usor de sus in jos ca sa intre aerul si sa poata sa creasca frumos.Tapetam o tava(38/26) cu hartie de copt turnam compozitia in ea si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Lasam blatul sa se raceasca.
Crema:
Untul frecat bine cu zaharul pana devine o spuma,apoi adaugam branza si omogenizam si punem si zaharul burbon pentru aroma.Lasam la rece crema pana se raceste blatul.
Glazura:
Praful de budinca ,amidonul si zaharul se amesteca se adauga sucul fanta si se pune pe foc pana incepe sa se lege.
Asamblare:
Peste blatul racit se pune crema de branza,asezam ciresele si apoi turnam glazura calda,dam la rece si taiem prajitura a doua zi.
1
albusurile se bat spuma cu putina sare
2
glazura,daca consideram ca este prea grosa mai adaugam suc
3
cand taiem prajitura folosim un cutit inmuiat in apa clocotita