Mai intai ne ocupam de pui.
Ii spalam, ii curatam de fulgi, apoi ii uscam cu un servet.
Ii crestam pe piept,pulpe.
Untul il amestecam cu mustarul,apoi adaugam condimentele dupa gust,omogenizam bine si ungem puii cu acest amestec.Apoi luam 2 borcane de 800 g le umplem cu apa si adaugam in...
Aluat : Ouale cu zaharul le mixam bine ,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie.La final adaugam faina,obtinem un aluat mai moale,il punem in forme cu lingurita.Am folosit diverse forme de briose.Am uns formele,am pus cu lingurita aluat,umplem doar pe...
Untura,rama si zaharul le mixam foarte bine pana devine o crema spumoasa,adaugam oul,iaurtul si bicarbonatul stin cu zeama de lamaie.Apoi adaugam faina,treptat.Amestecam bine pana obtinem un aluat nelipicios.Punem aluat la rece,cca 30 min.Cat timp sta aluatul la rece,incingem bine forma ( forma...
Mai intai pregatim foaia de rulada.Zaharul cu cacaoa si apa se pun la fiert,cat sa dea unu,doua clocote.Apoi se adauga esenta de rom,nuca macinata si biscuitii macinati si se omogenizeaza bine.Pe blatul de lucru asezam folie alimentara si intindem bine foaia de rulada.Ca sa nu se lipeasca de...
Cernem faina intr-un castron,in mijloc punem praful de sare,zaharul,galbenusurile si rama.Separat incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in lapte,apoi o turnam in castron si incepem sa omogenizam ingredientele apoi sa framantam bine pana obtinem o coca care nu se lipeste de maini.Acoperim cu...
Pentru ca am avut fierte legumele si pieptul de pui,cu o zi inainte,doar maioneza mi-a luat ceva timp,ca a trebuit sa se raceasca galbenusul de ou. Dupa ce am pregatit si maioneza, am maruntit legumele, pieptul de pui si maslinele si le-am pus intr-un castron. Separat am curatat ceapa de apa si...
Blat :
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o bezea tare.Apoi incorporam galbenusurile si praful din plicul de crema,amestecand cu miscari incete de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 24 cm,turnam...
Am ales doua bucati de coaste proaspete ,taiate pe lungime,de latimi diferite.Le-am spalat si sters cu un servet,le-am presarat cu condimente pe o parte si alta,apoi le-am asezat intr-un castron si am turnat peste ele sosul,am acoperit cu o farfurie si le-am lasat aproximativ 2 ore,din cand in...
Am lasat aluaul sa se dezghete la temperatura camerei si am format 3 foi rotunde din el,le-am copt si le-am lasat sa se raceasca.
Crema :
Galbenusurile,zaharul,zaharul vainlat si amidonul le-am amestecat cu laptele si am pus la fiert,amestecand continuu pana s-a ingrosat.Am luat d epe foc...
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul si margarina le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.La final adaugam albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente pana...
Blat :
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana se intaresc,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam galbenusurile ,unul cate unul si omogenizam.Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitia de mai sus,avem grija sa amestecam cu miscari...
Umplutura :
Curatam merele de coaja,le radem pe razatoarea mare,le stoarcem de zeama si le punem la calit cu 4 linguri de zahar si 2 lingurite de scortisora.Le calim pana scad cam la jumatate.
Foile :
Margarina la temperatura camerei o amestecam cu zaharul si coaja de lamaie,adaugam...
Alegem fasolea si o punem in apa de seara,sa se inmoaie.A doua zi o punem la fiert si schimbam apa de 3 ori.Lasam sa fiarba pana ce bobul este bine patruns.Ceapa o curatam si o taiem marunt.Punem o cratita pe foc,lasam sa se incinga,adaugam uleiul si ceapa.Calim ceapa pana devine...
Amestecam marmelada cu nuca, omogenizam bine. Oul il batem bine. Intindem aluatul foitaj, il ungen cu ou si intindem marmelada amestecata cu nuca. Rulam cat mai strans si ungem aluatul in timp ce rulam. Apoi taiem in rondele aproximativ egale, le asezam in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de...
Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat bine,pana se intaresc,se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi se adauga faina si nuca macinata si se amesteca usor,de jos in sus.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu...
Amestecam untura cu toate condimentele formand o pasta.Ciolanul il crestam din loc in loc si impanam cu usturoi,apoi il imbracam in pasta formata.Asezam ciolanul in vasul de lut si turnam paharul de vin.
Bagam vasul la cuptor la foc mediu cca 3 ore,cu capacul pus.Dupa 3 ore scoatem capacul si...
Radem casul si branza de capra,adaugam zaharul,ouale,zaharul vanilat,grisul si smantana si omogenizam,la final adaugam stafidele.Tapetam o tava ( 20/28) cu hartie de copt,cele 8 foi le taiem pe jumatate si obtinem 16.Asezam in tava 6 foi unse cu ulei fiecare in parte,turnam jumatate din...
Blat :
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana devin o spuma tare.Zaharul,cacaoa si apa se pun pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se adauga pe rand galbenusurile.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma.Se tapeteaza o forma de tort cu...
Ouale le mixam bine cu zaharul,adaugam zeama de la portocala si punem pe foc ,pana se ingroasa.
Gelatina o hidratam cu apa rece si apoi o adaugam in galbenusuri,dupa ce le-am lasat 10 min sa se racoreasca.Smantana cu laptele si zaharul farin le mixam bine,apoi adaugam iaurtul si omogenizam,la...
Mai intai punem la fiert ficatul si inimile,cand s-au fiert le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca,apoi le taiem cubulete mici.Ceapa o taiem marunt iar gogoarul cubulete si le punem in tuci la calit,adaugam un praf de sare.
Cat timp se calesc batem albusurile spuma tare iar...
Cum se prepara Reteta delicioasa de Ciulama de ciuperci si pipote, servita cu mamaliga:
Mai intai am fiert pipotelele, pentru ca au o carne mai tare. In apa in care am fiert pipotele am fiert si ciupercile. Dupa ce s-au racit, am taiat in bucatele mai mici si pipotele si ciupercile.
Taiem...
Foile de placinta le lasam la dezghetat.
Apa si zaharul le punem la fiert sa scada pana ramane cca 80 ml lichid, lasam la racit.
Pregatim merele. Le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu gauri mari. Stoarcem merele rase de zeama, le punem intr-o cratita cu 150 g zahar, 2 pliculete...
Mai intai curatam cartofii si ii taiem in cubulete mici.Ii punem la fiert cu apa si sare.Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca putin.150 g cascaval il taiem in cubulete si impreuna cu cartofii fierti , ii punem intr-un castron.Separat taiem ceapa marunt,gogosarul cubulete si carnea tot...
Mai intai spalam bine butoiul.Apoi curatam varza de foile urate si cu un cutit ascutit scobim un pic cotorul si il umplem cu sare grunjoasa.Pe fundul butoiului asezam furtunul sub forma de colac si restul il ridicam in sus sa ramana un capat afara din butoi.Apoi incepem sa asezam varza pe care am...
Preparare Reteta de fursecuri cu untura si smantana, ideale pentru sarbatori
Intr-un castron punem untura, adaugam smantana, zaharul, zaharul vanilat, ouale, praful de sare si coaja de portocala. Omogenizam bine toate ingredientele, apoi punem praful de copt si stoarcem jumatate din...
Am curatat legumele,le-am ras ,morcovul si telina,ceapa si gogosarul le-am taiat marunt.
Am pus pe foc o oala,am pus putin ulei si am lasat sa se incinga,apoi am adaugat legumele si le-am calit cca 10 min,apoi am adaugat loboda taiata mai marunt.Am lasat sa se caleasca 3-4 min,am adaugat...
Blat : Albusurile cu un praf de sare le batem bine, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste bezea adaugam cele 4 galbenusuri, uleiul si omogenizam. Separat cernem faina, cacaua si praful de copt, le amestecam bine si le adaugam peste...
Prunele le curatam de coaja,scoatem samburele si le taiem pe din doua.Asezam prunele intr-o forma de silicon ,rotunda cu diametrul de 22 cm.Asezam prunele cu partea scobita in jos,adaugam peste ele 5 linguri de zahar si scortisoara.Dam forma la cuptor pentru cca 10 min,cat sa se topeasca...
Mai intai spalam si taiem gogosarul in bucati potrivite.Asezam tuciul pe foc si punem toate ingredientele si lasam sa dea intr-un clocot.Apoi punem gogosar cat sa fie acoperiti si ii lasam sa dea in 2 clocote si apoi ii scoatem cu un spumar.Prodedam la fel pana terminam gogosarul.Borcanele...
Taiem marunt ceapa verde, la fel si ardeiul si gogosarul , radem morcovul,tocam si mararul si le punem peste carnea tocata.Adaugam sare si piper s,omogenizam compozitia si o punem intr-o tigaie unde am incins 50 ml ulei.Calim amestecul cca 15 min,il scoatem in castron,adaugam cele 2 oua si...
Pui cu unt, mustar si condimente
Mai intai ne ocupam de pui. Ii spalam, ii curatam de fulgi, apoi ii uscam cu un servet. Ii crestam pe piept,pulpe. Untul il amestecam cu mustarul,apoi adaugam condimentele dupa gust,omogenizam bine si ungem puii cu acest amestec.Apoi luam 2 borcane de 800 g le umplem cu apa si adaugam in...
Briose ''inecate-n ''glazura
Aluat : Ouale cu zaharul le mixam bine ,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie.La final adaugam faina,obtinem un aluat mai moale,il punem in forme cu lingurita.Am folosit diverse forme de briose.Am uns formele,am pus cu lingurita aluat,umplem doar pe...
Fursecuri umplute cu crema de ciocolata
Untura,rama si zaharul le mixam foarte bine pana devine o crema spumoasa,adaugam oul,iaurtul si bicarbonatul stin cu zeama de lamaie.Apoi adaugam faina,treptat.Amestecam bine pana obtinem un aluat nelipicios.Punem aluat la rece,cca 30 min.Cat timp sta aluatul la rece,incingem bine forma ( forma...
Rulada de biscuiti cu merisoare
Mai intai pregatim foaia de rulada.Zaharul cu cacaoa si apa se pun la fiert,cat sa dea unu,doua clocote.Apoi se adauga esenta de rom,nuca macinata si biscuitii macinati si se omogenizeaza bine.Pe blatul de lucru asezam folie alimentara si intindem bine foaia de rulada.Ca sa nu se lipeasca de...
Floare cu fineti
Cernem faina intr-un castron,in mijloc punem praful de sare,zaharul,galbenusurile si rama.Separat incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in lapte,apoi o turnam in castron si incepem sa omogenizam ingredientele apoi sa framantam bine pana obtinem o coca care nu se lipeste de maini.Acoperim cu...
Salata din piept de pui
Pentru ca am avut fierte legumele si pieptul de pui,cu o zi inainte,doar maioneza mi-a luat ceva timp,ca a trebuit sa se raceasca galbenusul de ou. Dupa ce am pregatit si maioneza, am maruntit legumele, pieptul de pui si maslinele si le-am pus intr-un castron. Separat am curatat ceapa de apa si...
Tort cu 3 feluri de ciocolata
Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o bezea tare.Apoi incorporam galbenusurile si praful din plicul de crema,amestecand cu miscari incete de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 24 cm,turnam...
Tort de coaste....reteta nr.600
Am ales doua bucati de coaste proaspete ,taiate pe lungime,de latimi diferite.Le-am spalat si sters cu un servet,le-am presarat cu condimente pe o parte si alta,apoi le-am asezat intr-un castron si am turnat peste ele sosul,am acoperit cu o farfurie si le-am lasat aproximativ 2 ore,din cand in...
Tort Cremsnit
Am lasat aluaul sa se dezghete la temperatura camerei si am format 3 foi rotunde din el,le-am copt si le-am lasat sa se raceasca. Crema : Galbenusurile,zaharul,zaharul vainlat si amidonul le-am amestecat cu laptele si am pus la fiert,amestecand continuu pana s-a ingrosat.Am luat d epe foc...
Prajitura cu mure si bezea
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul si margarina le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.La final adaugam albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente pana...
Tort ''Dana''
Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana se intaresc,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam galbenusurile ,unul cate unul si omogenizam.Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitia de mai sus,avem grija sa amestecam cu miscari...
Placinta cu mere de post (2)
Umplutura : Curatam merele de coaja,le radem pe razatoarea mare,le stoarcem de zeama si le punem la calit cu 4 linguri de zahar si 2 lingurite de scortisora.Le calim pana scad cam la jumatate. Foile : Margarina la temperatura camerei o amestecam cu zaharul si coaja de lamaie,adaugam...
Iahnie de fasole cu sos de ardei si rosii
Alegem fasolea si o punem in apa de seara,sa se inmoaie.A doua zi o punem la fiert si schimbam apa de 3 ori.Lasam sa fiarba pana ce bobul este bine patruns.Ceapa o curatam si o taiem marunt.Punem o cratita pe foc,lasam sa se incinga,adaugam uleiul si ceapa.Calim ceapa pana devine...
Melcisori cu nuca si marmelada
Amestecam marmelada cu nuca, omogenizam bine. Oul il batem bine. Intindem aluatul foitaj, il ungen cu ou si intindem marmelada amestecata cu nuca. Rulam cat mai strans si ungem aluatul in timp ce rulam. Apoi taiem in rondele aproximativ egale, le asezam in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de...
Tortulet cu jeleu de zmeura
Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat bine,pana se intaresc,se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi se adauga faina si nuca macinata si se amesteca usor,de jos in sus.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu...
Ciolan afumat copt in vas de lut
Amestecam untura cu toate condimentele formand o pasta.Ciolanul il crestam din loc in loc si impanam cu usturoi,apoi il imbracam in pasta formata.Asezam ciolanul in vasul de lut si turnam paharul de vin. Bagam vasul la cuptor la foc mediu cca 3 ore,cu capacul pus.Dupa 3 ore scoatem capacul si...
Placinta cu cas dulce si branza de capra
Radem casul si branza de capra,adaugam zaharul,ouale,zaharul vanilat,grisul si smantana si omogenizam,la final adaugam stafidele.Tapetam o tava ( 20/28) cu hartie de copt,cele 8 foi le taiem pe jumatate si obtinem 16.Asezam in tava 6 foi unse cu ulei fiecare in parte,turnam jumatate din...
Tort ciocolatos "Leo''
Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana devin o spuma tare.Zaharul,cacaoa si apa se pun pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se adauga pe rand galbenusurile.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma.Se tapeteaza o forma de tort cu...
Prajitura cu iaurt
Ouale le mixam bine cu zaharul,adaugam zeama de la portocala si punem pe foc ,pana se ingroasa. Gelatina o hidratam cu apa rece si apoi o adaugam in galbenusuri,dupa ce le-am lasat 10 min sa se racoreasca.Smantana cu laptele si zaharul farin le mixam bine,apoi adaugam iaurtul si omogenizam,la...
Chec cu ficat si inimi de pui
Mai intai punem la fiert ficatul si inimile,cand s-au fiert le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca,apoi le taiem cubulete mici.Ceapa o taiem marunt iar gogoarul cubulete si le punem in tuci la calit,adaugam un praf de sare. Cat timp se calesc batem albusurile spuma tare iar...
Reteta delicioasa de Ciulama de ciuperci si pipote, servita cu mamaliga
Cum se prepara Reteta delicioasa de Ciulama de ciuperci si pipote, servita cu mamaliga: Mai intai am fiert pipotelele, pentru ca au o carne mai tare. In apa in care am fiert pipotele am fiert si ciupercile. Dupa ce s-au racit, am taiat in bucatele mai mici si pipotele si ciupercile. Taiem...
Spirala cu mere,insiropata
Foile de placinta le lasam la dezghetat. Apa si zaharul le punem la fiert sa scada pana ramane cca 80 ml lichid, lasam la racit. Pregatim merele. Le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu gauri mari. Stoarcem merele rase de zeama, le punem intr-o cratita cu 150 g zahar, 2 pliculete...
Budinca cu cartofi si carne afumata
Mai intai curatam cartofii si ii taiem in cubulete mici.Ii punem la fiert cu apa si sare.Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca putin.150 g cascaval il taiem in cubulete si impreuna cu cartofii fierti , ii punem intr-un castron.Separat taiem ceapa marunt,gogosarul cubulete si carnea tot...
Varza murata
Mai intai spalam bine butoiul.Apoi curatam varza de foile urate si cu un cutit ascutit scobim un pic cotorul si il umplem cu sare grunjoasa.Pe fundul butoiului asezam furtunul sub forma de colac si restul il ridicam in sus sa ramana un capat afara din butoi.Apoi incepem sa asezam varza pe care am...
Reteta de fursecuri cu untura si smantana, ideale pentru sarbatori
Preparare Reteta de fursecuri cu untura si smantana, ideale pentru sarbatori Intr-un castron punem untura, adaugam smantana, zaharul, zaharul vanilat, ouale, praful de sare si coaja de portocala. Omogenizam bine toate ingredientele, apoi punem praful de copt si stoarcem jumatate din...
Ciorba de loboda cu taitei de casa
Am curatat legumele,le-am ras ,morcovul si telina,ceapa si gogosarul le-am taiat marunt. Am pus pe foc o oala,am pus putin ulei si am lasat sa se incinga,apoi am adaugat legumele si le-am calit cca 10 min,apoi am adaugat loboda taiata mai marunt.Am lasat sa se caleasca 3-4 min,am adaugat...
Desert prajitura cu piscoturi
Blat : Albusurile cu un praf de sare le batem bine, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste bezea adaugam cele 4 galbenusuri, uleiul si omogenizam. Separat cernem faina, cacaua si praful de copt, le amestecam bine si le adaugam peste...
Prajitura cu prune,rasturnata
Prunele le curatam de coaja,scoatem samburele si le taiem pe din doua.Asezam prunele intr-o forma de silicon ,rotunda cu diametrul de 22 cm.Asezam prunele cu partea scobita in jos,adaugam peste ele 5 linguri de zahar si scortisoara.Dam forma la cuptor pentru cca 10 min,cat sa se topeasca...
Gogosari in sos
Mai intai spalam si taiem gogosarul in bucati potrivite.Asezam tuciul pe foc si punem toate ingredientele si lasam sa dea intr-un clocot.Apoi punem gogosar cat sa fie acoperiti si ii lasam sa dea in 2 clocote si apoi ii scoatem cu un spumar.Prodedam la fel pana terminam gogosarul.Borcanele...
Placinta cu carne tocata
Taiem marunt ceapa verde, la fel si ardeiul si gogosarul , radem morcovul,tocam si mararul si le punem peste carnea tocata.Adaugam sare si piper s,omogenizam compozitia si o punem intr-o tigaie unde am incins 50 ml ulei.Calim amestecul cca 15 min,il scoatem in castron,adaugam cele 2 oua si...