Tort cu Rom

de Constelatialeu in Torturi, 24 Dec 2014 | 8080 vizualizari

 

Tortul asta e o provocare care mi-a plasat-o Merisor, pentru un concurs. Imi plac provocarile si mi-a placut si reteta. Asa ca am fost gata de provocare...am mai plusat eu pe la zahar, esenta si sirop, dupa gustul nostru.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g pudra
  • 6 oua
  • 5 picaturi esenta rom Dr.Oetker
  • 150 g migdale macinate
  • 150 g faina
  • 2 plicuri original pudding de vanilie DR.Oetker
  • 1 plic zahar vanilat Dr.Oetker
  • Crema
  • 1 l smantana pentru frisca ( 500 ml smatana dulce peste 40 % grasime+500 ml frisca lichida Creme patisser )
  • 50 g cacao
  • 50 g zahar pudra
  • 2 fiole esenta rom Dr.Oetker
  • 2 plicuri intaritor frisca Dr.Oetker -optional-eu n-am folosit,n-a fost nevoie
  • Sirop
  • 350 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 fiole esenta rom Dr.Oetker
  • Decor
  • spirale de cacao umplute cu frisca
  • ornamente de ciocolaat Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu Rom:

Blat :

Blatul l-am facut cu a zi inainte si am folosit o forma rotunda cu inel de tasabil ,diametru de 24 cm.Galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom le-am mixat bine pana s-a topit zaharul.Albusurile cu un praf de sare le-am batut bine si le-am incorporat in galbenusuri.Faina,migdalele macinate si praful de budinca le-am amestecat si apoi adaugat peste amestecul de mai sus,omogenizand bine.Am tapetat forma de tort cu hartie de copt ,am turnat compozitia in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade,este gata cand trece testul scobitorii.Se las ala rece,se taie in 3, a doua zi.

Sirop :

Apa cu zaharul se pun la fiert,pana de in clocot,se trage de pe foc se adauga esenta de rom,se lasa la racit.

Crema :

Am amestecat smantana dulce cu frisca lichida,am adaugat,zaharul farin,esenta de rom si cacaoa,apoi am mixat bine,pana am obtinut o crema ferma.

Asamblare :

Blatul taiat in trei.Pe un platou asezam prima bucata de blat o insiropam bine,adaugam crema si nivelam,asezam a doua parte de blat,insiropam,asezam crema ,nivelam.Apoi ultima parte de blat insiropat si imbracam tortul cu restul de crema.Ornam cu spirale de cacao si crema de frisca si ornamente de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra cu capsuni