Am mai incercat varianta asta cu 3 creme de ciocolata,am facut un tort.De data asta am mai umblat un pic pe la ingrediente,am vrut sa iasa mai cremoasa si am folosit mai putina gelatina.
Blat
Crema 1 Ciocolata amara
Crema 2 Cicolata cu lapte
Crema 3 Ciocolata alba
Glazura
Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza xu zaharul pana acesta se topeste.Apoi se adauga cele 2 plicuri crema de ciocolata si lingura cu aschii de ciocolata,se omogenizeaza,iar peste se adauga albusul batut spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 22/34 cm.Am dat turnat compozitia in tava,am nivelat-o si am bagat tava la cuptor,cuptorul fiind preincalzit la 170 grade.Este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate tava din cuptor si se lasa blatul la racit.Cand blatul este racit bine ne apucam de prima crema.Mai intai imbracam tava in care am copt blatul,cu folie alimentara.Asezam blatul in tava.
Crema 1,ciocolata amara :
Mai intai punem cele 3 foi de gelatina la hidratat in apa rece.Separat maruntim ciocolata,o punem intr-o cratita,adaugam zaharul si 150 ml frisca lichida.Punem cratita pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata,avem grija s anu dea in fiert.Tragem cratita de pe foc,stoarcem foile gelatina si le incorporam in ciocolata,omogenizam si dam cratita la frigider cca 30 min.Separat din restul de frisca lichida,100 ml si 100 g smantana dulce batem o frisca tare.Dupa ce s-a racit crema,adaugam frisca si mixam bine.Crema o intindem uniform peste blat si dam tava la rece pana pregatim crema 2.
Crema 2,ciocolata cu lapte
Procedam la fel,hidratam foile de gelatina.Maruntim ciocolata,adaugam zahar si 150 ml frisca lichida,punem pe foc pana se topeste ciocolata.Dam deoparte,stoarcem gelatina si o incorporam in ciocolata.O dam la frigider cca 30 min.Batem frisca din smantana dulce si frisca lichida ramasa.Dupa ce s-a racit,adaugam frisca peste ciocolata si mixam bine,apoi intindem peste crema 1.Dam la frigider pana facem si crema 3.
Crema 3, ciocolata alba.
Procedam la fel ca le primele doua creme.Cand este gata o intindem peste crema 2 ,uniformizam si lasam la rece cateva ore.
Scoatem tava din frigider,taiem marginile ,folosind un cutit pe care l-am trecut pri apa fiarta.Apoi portionam in cuburi prajitura si o glazuram cu ciocolata topita.