Nu ma apuc sa mai laud si eu prajitura asta ca nu are rost,se stie......M-am inspirat de la Merisor,care s-a inspirat de la Ela si asa a ajuns la mine cu mici modificari,in functie de ce ingrediente am avut...ca asa este cand esti provocata vinerea la ora 22....ma rog la ora 1 eram gata cu prajitura....azi am taiat-o....am mai avut o tentativa de prajitura,doar ca a iesit cam moale si am mancat-o cu lingurita....de data asta a iesit perfect....
Blat : Cele 8 albusuri cu un praf de sare le batem bine,pana nu pica dupa tel,apoi adaugam zaharul,lingura cu ligura,mixam bine dupa fiecare lingura de zahar pana se topeste,din cand in cand picuram si zeama de lamaie.Dupa aceea adaugam nuca macinata ,cacaoa si faina cernute.Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava ( 23/33)tapetata cu hartie de copt.Bagam tava la cuptorul preincalzit cca 30-35 min,este gata cand trece testul scobitorii.Cand e gata scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca,nu de tot.....sa fie un pic caldut cand turnam ciocolata alba..
Glazura alba : Rupem ciocolata in bucatele mici,o punem intr-un vas pe baie de abur,adaugam lingura de ulei si lasam sa se topeasca bine,apoi o intindem uniform pe blatul inca caldut.Dam tava la rece si pregatim caramelul.
Caramel :Intr-un vas cu fundul gros caramelizam 8 linguri de zahar.Cele 8 galbenusuri le amestecam cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.Maruntim margarina.Trebuie sa avem grija sa nu ardem zaharul,dupa ce s-a lichefiat zaharul,adaugam margarina si amestecam foarte bine sa se topeasca zaharul,apoi adaugam galbenusurile si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.Tragem cratita de pe foc si adauga, nucile si alunele taiate grosier.
Racim un pic compozitia,punand vasul in apa rece,apoi scoatem tava din frigider si intindem caramelul,bagam tava la rece pentru 30 min apoi turnam glazura neagra,se foloseste aceiasi metoda ca la glazura alba.Intindem glazura neagra si dam tava la rece pana a doua zi.
A doua zi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte se portioneaza.