Placinta cu telemea de vaca

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Feb 2015 | 4621 vizualizari

 

Pentru ca sunt in perioada nesarata dar etapa cu putina sare si cum nu am putut sa inghit telemeaua aia fara chior de sare,am zis ca mai bine o bag intr-o placinta.....sa capete gust...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 g osanza
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita amoniu pentru prajituri
  • 2 linguri zahar
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • 400 g telemea de vaca fara sare
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lingura smantana
  • 1 pliculet finesse bourboun vanilie
  • bucatele de ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu telemea de vaca:

Aluat : Intr-un castron punem osanza ( osanza a fost topita si apoi racita),zaharul, praful de sare, ouale si omogenizam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie. La final adaugam faina cat sa putem modela aluatul.

Luam o forma rotunda ( am folosit un vas rotund de ceramica) intindem cu mana aluatul, urcand si pe pereti cat mai mult, sa obtinem o margine inalta.

Umplutura : Radem branza pe razuitoarea mica, adaugam ouale, smantana, zaharul si vanilia bourbon, omogenizam.

Turnam umplutura in vasul cu aluat, adaugam bucatele de ciocolata, marginile de aluat le pliem in interiorul vasului.

Dam vasul la cuptorul preincalzit cca 50 min la foc moderat. E gata cand incepe sa se rumeneasca aluatul si umplutura s-a legat bine.

Pentru ca mie imi place calda, am taiat din ea....daca aveti rabdare se taie mai rece. Se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu telemea de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (18)

Lau 1

03.02.2015, 09:33

delicioasa

Xandrinne 1

03.02.2015, 13:28

mirela0911 1

03.02.2015, 14:28

Mie imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]