Tort colorat

de Constelatialeu in Torturi, 22 Ian 2015 | 4454 vizualizari

 

Mi-am facut tort,ca maine 23 ian e Sf.Clement si pentru ca am sfant am motiv sa fac tort,desi mie nu-mi trebuie motiv sa fac tort.....Si uite asa mi-am facut tort,una dintre creme e inspiratie de la Adinuta San.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 2 banane foarte coapte
  • 40 g ciocolata neagra 70 % cacao
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema unt
  • 1 ou
  • 240 g zahar
  • 25 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 g unt
  • Crema fructe de padure
  • 1 plic crema fructe de padure Dr.Oetker
  • 100 g zahar tos
  • 250 ml lapte condensat
  • Decor
  • flori din martipan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort colorat:

Blat :

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam bananele si ciocolata maruntita fin,se omogenizeaza.Apoi se adauga faina si nuca si la final albusurile,avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus,pana se omogenizeza .Se tapeteaza o forma patrata ,cu hartie de copt,se toarna blatul in forma si se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in 3 parti.

Siropul :

Apa si zaharul se pun la fier,se da in 2-3 clocote se trage de pe foc si se adauga esenta.Se lasa la racit

Crema de unt :

Oul,zaharul,cacaoa si laptele se pun pe foc,amestecam pana se topeste zaharul,nu trebuie sa fiarba.Se lasa sa se raceasca.Untul il mixam bine pana devine spumos si apoi turnam peste el,putin cate putin crema racita,amestecand bine.Continuam pana terminam crema de turnat.

Crema fructe de padure :

Intr-un bol rasturnam continutul plicului,adaugam zaharul si laptele condensat si mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Asamblare :

Asezam prima foaie din blat,o insiropam,intindem jumatate din crema de unt,apoi punem foaia a doua,insiropam,punem crema fructe de padure,nivelam,la final punem ultima foaie insiropata si imbracam cu crema de unt.Ornam cu decoruri din martipan.

TIPS-URI

1

untul sa fie la temperatura camerei

2

lasam sa se taceasca totul foarte bine,atat siropul,blatul cat si mixtul pentru crema de unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort colorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort in 3 culori