Rulada cu zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 31 Ian 2015 | 4972 vizualizari

 

Zmeura,frisca...mai vreti ceva?

 

INGREDIENTE

  • Rulada
  • 50 g rama maestro
  • 6 oua
  • 130 g faina
  • 125 zahar
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 250 g smantana dulce ( este foarte groasa,trebuie diluata)
  • 100 ml lapte condensat
  • 15 g gelatina
  • 130 g zahar pudra
  • 250 g zmeura
  • Pt.ornat
  • ciocolata topita
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu zmeura:

Rulada :

Mai intai topim margarina si o lasam sa se raceasca.Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam galbenusurile,omogenizam.Turnam in fir margarina topita si racita nu pana se incheaga,amestecam incet,pana incorporam margarina,la final adaugam faina amestecata cu praful de copt.In tava de la aragaz punem hartie de copt intindem compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit,pana incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii.Cand este gata rasturnam pe o alta hartie de copt unsa cu un pic de ulei,rulam cat este calda si apoi cu tot cu hartie rulam intr-un prosop umed,lasam sa se raceasca.

Crema :

Punem gelatina la hidratat in apa rece.Apoi punem intr-un castron inalt smantana dulce,laptele condensat si zaharul si incepem sa mixam,mai intai la viteza mica apoi la viteza mare,pana obtinem o frisca ferma.Alegem zmeura pentru decor ,cateva le lasam intregi sa le punem in crema iar restul le zdrobim.Dupa ce gelatina sa hidratat,o punem pe baie de abur ,avem grija sa nu atinga apa,adaugam zmeura zdrobita si amestecam 2-3 minute.Lasam cca 5 min sa se mai racoreasca si apoi o turnam peste frisca si omogenizam.La final adaugam si fructele intregi.

Asamblare :

Am intins pe bancul de lucru folie alimentara,am intins foaia de rulada,peste care am pus crema de zmeura,am rulat,apoi am strans cat am putut de bine cu folia alimentara si apoi am rulat cu hartie de copt,am legat capetele bine si am dat rulada la frigider cca 2-3 ore.

Dupa ce a stat la frigider am scos rulada din hartie si folie si am glazurat si ornat cu ciocolata topita si zmeura......

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

02.02.2015, 14:56

cat de bine arata

mirela0911 1

03.02.2015, 08:35

Cam buna rulada asta!

CameliaR 1

06.11.2015, 23:57

Arata minunat.La favorite cu ea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata si cirese