Rulada cu zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 31 Ian 2015 | 5409 vizualizari

 

Zmeura,frisca...mai vreti ceva?

 

INGREDIENTE

  • Rulada
  • 50 g rama maestro
  • 6 oua
  • 130 g faina
  • 125 zahar
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 250 g smantana dulce ( este foarte groasa,trebuie diluata)
  • 100 ml lapte condensat
  • 15 g gelatina
  • 130 g zahar pudra
  • 250 g zmeura
  • Pt.ornat
  • ciocolata topita
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu zmeura:

Rulada :

Mai intai topim margarina si o lasam sa se raceasca.Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam galbenusurile,omogenizam.Turnam in fir margarina topita si racita nu pana se incheaga,amestecam incet,pana incorporam margarina,la final adaugam faina amestecata cu praful de copt.In tava de la aragaz punem hartie de copt intindem compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit,pana incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii.Cand este gata rasturnam pe o alta hartie de copt unsa cu un pic de ulei,rulam cat este calda si apoi cu tot cu hartie rulam intr-un prosop umed,lasam sa se raceasca.

Crema :

Punem gelatina la hidratat in apa rece.Apoi punem intr-un castron inalt smantana dulce,laptele condensat si zaharul si incepem sa mixam,mai intai la viteza mica apoi la viteza mare,pana obtinem o frisca ferma.Alegem zmeura pentru decor ,cateva le lasam intregi sa le punem in crema iar restul le zdrobim.Dupa ce gelatina sa hidratat,o punem pe baie de abur ,avem grija sa nu atinga apa,adaugam zmeura zdrobita si amestecam 2-3 minute.Lasam cca 5 min sa se mai racoreasca si apoi o turnam peste frisca si omogenizam.La final adaugam si fructele intregi.

Asamblare :

Am intins pe bancul de lucru folie alimentara,am intins foaia de rulada,peste care am pus crema de zmeura,am rulat,apoi am strans cat am putut de bine cu folia alimentara si apoi am rulat cu hartie de copt,am legat capetele bine si am dat rulada la frigider cca 2-3 ore.

Dupa ce a stat la frigider am scos rulada din hartie si folie si am glazurat si ornat cu ciocolata topita si zmeura......

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

02.02.2015, 14:56

cat de bine arata

mirela0911 1

03.02.2015, 08:35

Cam buna rulada asta!

CameliaR 1

06.11.2015, 23:57

Arata minunat.La favorite cu ea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lamaie si zmeura