Ineluse pufoase

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 10972 vizualizari

 

Vrand nevrand am facut gogosele,ineluse sau pufosenii,m-am inspirat de la ralu_ca,doar ca am modificat un pic cantitatile ca ma prindea Revelionul prajind la ele,deci am facut mai putine.....

 

INGREDIENTE

  • 275 g faina
  • 2 galbenusurile
  • 2 linguri de zahar
  • 35 g unt
  • 150 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • un praf de sare
  • pentru pudrat
  • zahar vanilat si zahar brun
  • ulei de palmier pentru prajit ( cica e mai sanatos )
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ineluse pufoase:

Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, doua lingurite de faina si un pic de lapte caldut. Amestecam si lasam 10 min sa creasca. Intr-un castron punem faina, adaugam galbenusurile, un praf de sare, zaharul si maiaua si amestecam, turnand putin cate putin laptele caldut. Omogenizam bine si apoi adaugam untul la temperatura camerei, framantand cca 10-15 min, pana se dezlipeste de pe maini. Se pune in castron si se lasa la crescut cca 1 ora.

Dupa ce a crescut scoatem aluatul pe planseta si framantam sa scoatem aerul din el, apoi intindem foaie subtire si taiem cu o forma  rotunda, apoi taiem si-n mijloc formand ineluse. Le mai lasam sa creasca 10 min apoi le prajim.

Incingem bine uleiul si le prajim, intorcandu-le pe pe o parte pe alta, le scoatem pe un servet sa absoarba surplusul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ineluse pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castagnole