O ruladă rapidă, modernă :)) fără coacere. Puteți folosi și altă cremă pentru umplutură.
Topim ciocolata cu 85% cacao, la bain-marie și apoi o lăsăm la răcit.
Topim zahărul vanilinat în lapte. Înmuiem fiecare pișcot în lapte și le așezăm pe rând pe o tavă sau un fund de lemn pe care punem o folie alimentară transparentă.
Punem două rânduri, fiecare rând cu 12 pișcoturi.
Deasupra așezăm o altă folie alimentară.
Tasăm ușor pișcoturile, le apropiem strâns și le lăsăm să absoarbe laptele.
Pregătim crema.
Omogenizăm cu mixerul mascarpone și zahărul, adăugăm treptat ciocolata topită și răcită.
Punem o tavă sau un fund de lemn peste pișcoturi și întoarcem totul invers. Îndepărtăm folia.
Ungem suprafața pișcoturilor cu cremă și așezăm două banane întregi (decojite) la marginea pișcoturilor.
Începem să rulăm pișcoturile cu mișcări lente dar strânse cu ajutorul foliei alimentare.
Strângem folia alimentară la cele două capete ale ruladei.
Punem rulada la rece pentru câteva ore.
Topim ciocolata cu lapte sau altă glazură pentru prăjituri. Turnăm ciocolata peste ruladă.
Lăsăm rulada la rece, pentru a se topi ciocolata sau glazura.
Servim rulada alături de o cafea bună, eventual cu puțină frișcă.