Scoatem de seara albusurile si galbenusurile sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, pana obtinem o spuma tare. Separat mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina topita si lasata sa se raceasca un pic. Omogenizam si apoi adaugam ciocolata topita. Amestecam...
Aperitiv cu crema de branza: intindem aluatul foietaj si cu o forma, nu foarte mare, decupam aluatul, coacem foietajul, grija mare ca sa nu le bronzam ( pe unele le-am bronzat ca a sunat telefonul). Scoatem foietajul si-l lasam sa se raceasca si ne apucam de crema de branza. Punem in vasul...
Blat: Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm. Am pregatit blatul cu o zi inainte, se taie mult mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam cacao si faina, omogenizam si adaugam jumatate din...
Am folosit o tava cu dimensiunile de 26 /38 cm.
Blat cacao: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, adaugam 5 linguri de zahar si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Galbenusurile cu vanilia si 2 linguri de zahar le mixam, apoi adaugam cacao si...
Pregatim ingredientele de seara sa le avem pe toate la aceiasi temperatura. Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 3-4 linguri de lapte caldut, lasam la crescut 20 min.In alt castron punem 4-5 linguri de faina ( nu foarte pline) din cantitatea de 1 kg de faina, turnam...
Intr-un castron amestecam pasta de jumari cu branza rasa. In alt castron punem faina, in mijloc, adaugam oul, sarea, zaharul, untura si smantana, incepem si amestecam si din cand in cand turnam lapte caldut, pana formam un aluat nelipicios.
Aluatul il framantam pe blatul de lucru cca 20 min...
Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca. Ingredientele folosite sa fie la temperatura camerei....
Am impartit bucata de carne in doua si am taiat-o in asa fel incat sa nu fie foarte groasa (bucata de la burta e impanata si nu foarte groasa, se poate ''extinde'' destul de mult). Intr-un castron, punem condimentele si le amestecam cu uleiul, apoi cu o pensula, le intindem pe toata suprafata...
Eu am dublat cantitatile, pentru ca aveam nevoie de mai multe ''caciulite''. Mai intai, am amestecat faina cu cacao, bicarbonat, praf de copt si sare.
In alt vas, am pasat bine bananele, am adaugat zaharul, ouale, am omogenizat, apoi am adaugat, uleiul, apa si laptele batut. La final, am...
Mai intai, am decupat, cu ajutorul unui cutter sub forma de stea, painea toast, apoi cu acelasi cutter, sunca si cascavalul, iar cu o forma mai mica de stea, am decupat ardeiul rosu, castravetele l-am taiat in feliute foarte subtiri si apoi m-am apucat de asamblat. Am intins unt pe fiecare...
Mai intai, am pregatit compozitia. Am omogenizat branza dulce cu branza de oaie si untul moale si le-am dat la frigider peste noapte. Tot seara, am fiert morcovii de dimensiuni diferite, i-am fiert mai al dente, sa-i pot taia ca sa pot forma palaria omuletilor. Dimineata, mi-am pregatit...
Mai intai, ne pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Apoi, punem 200 g zahar sa se caramelizeze, avem grija sa nu-l ardem sa se amarasca, peste zaharul caramelizat, turnam apa calduta (grija la aburi), apoi lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul si obtinem un sirop consistent, dar...
Mai intai, curatam si dam prin razatoarea mare merele, le stoarcem bine de zeama si le punem sa se caleasca cu 3 linguri de zahar si-o lingurita de scortisoara. Cand sunt calite, le lasam sa se raceasca.
Topim margarina, frecam cele 6 galbenusuri cu 150 g zahar, apoi adaugam margarina topita...
Lasam sa se dezghete pestele, il crestam pe burta si scoatem matele, apoi il spalam bine si-l taiem rondele, presaram sare peste rondele. Separat, radem lamaia, o curatam de coaja si apoi o taiem bucatele mici si le punem intr-un castron. Separat, curatam usturoiul si-l zdrobim, apoi il amestecam...
Intr-un castron, cernem faina. Separat, punem laptele cu zaharul sa se incalzeasca putin, sa fie cald, nu fierbinte, adaugam esenta de rom. Amestecam 2 linguri de faina cu drojdia si adaugam laptele caldut, lasam sa creasca maiaua 10 min. Topim untul. In castronul cu faina facem o...
Mai intai am facut foile, cu o zi inainte.
Foaie blat cu alune : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, apoi am adaugat, alunele, faina, cacaoa,...
Mai intai, ne pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori. Punem tuciuletul pe foc, lasam sa se incinga, adaugam ulei ( cca 100 ml), punem ceapa un pic de sare si o lasam sa se caleasca, apoi adaugam...
Mai intai topim untul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, apoi adaugam si untul topit si continuam sa mixam. Amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in galbenusuri, la final...
Mai intai am amestecat faina cu cacao si praful de copt. Apoi am pus sa se topeasca untul cu ciocolata, pe baie de abur, dupa ce s-a topit, am tras de pe foc vasul si am adaugat zaharul, am amestecat bine sa se topeasca zaharul, am adaugat sarea , esenta si ouale, unul cate unul, amestecand bine...
Pregatim compozitia. Intr-un bol punem galbenusurile ( albusurile le bagam la congelator), sarea si zaharul si mixam foarte bine, apoi adaugam ciocolata rasa. Omogenizam, adaugam branza, stafidele si esenta de rom si amestecam bine, Punem untul sa se topeasca. Pregatim o tava tapetata cu hartie...
Mai intai am curatat spanacul de cozi si l-am spalat foarte bine sub jet de apa, apoi l-am taiat mai marunt. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, morcovul si pastarnacul curatat si dat pe razatoarea mare, iar ardeiul taiat cubulete. Am pus tigaia wok pe foc, am lasat-o sa se incinga, am adaugat...
Punem intr-un bol continutul plicului de creme ole, adaugam zaharul si laptele apoi mixam si gata crema ( pentru carcotasi nu cititi, ca va pica greu la stomac prafurile). In alt bol inalt punem smantana ( folosesc o smantama grasa si foarte groasa, se poate intinde pe paine), zaharul si laptele...
Mai intai am taiat carnea in bucatele le-am spalat, le-am uscat cu un servet si apoi le-am pus sa se caleasca cca 15 min. Separat am curatat legumele si le-am taiat mai grosier, asa cu barda... Am scos carnea si am condimentat-o, apoi am pus in recipientul slow cooker Crock-Pot un pic de...
Mai intai pregatim umplutura. Curatam merele, le dam prin razatoarea mare, le stoarcem si le punem la calit cu zaharul, cand sunt gata calite adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca.
Foaia 1 : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o...
Mai intai amestecam carnea de porc cu carnea de vita, adaugam sarea, piperul, mustarul si ketchup si omogenizam. Formam hamburgerul il asezam pe o tava si il dam ca frigider pentru aproximativ 2 ore. Inainte sa ne apucam sa frigem hamburgerii, taiem ceapa solzisori, taiem varza si o frecam cu...
Scoatem albusurile d ela congelator si le lasam sa se dezghete, apoi le punem intr-un castron, adaugam un praf de sare si mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul, treptat, mixam bine pana obtinem o bezea tare, adaugam si amidonul si mai mixam inca 5 min. Apoi cernem faina, cacaoa,...
Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai inalt am pus apa calduta impreuna cu drojdia uscata, zaharul si 4 linguri de faina, am amestecat bine si am lasat cca 15 min sa se activeze drojdia. Dupa 15 min am adaugat oul, uleiul si am inceput sa incorporez faina, am adaugat...
Mai intai pregatim toate ingredientele. Tocam varza si o punem intr-un castron, o frecam cu putina sare. taiem ceapa verde, apoi gogosarul in cubulete mai mici si le adaugam peste varza. Adaugam si rosiile taiate bucati mai mari si omogenizam.
Taiem sunca in bucatele si o asezam in vasul slow...
Mai intai punem laptele intr-o cratita la foc mic, nu trebuie sa fiarba, sa fie fierbinte. Separam albusurile de galbenusuri, peste galbenusuri punem 5 linguri de zahar si vanilia bourbon si mixam pana obtinem o crema spumoasa. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma...
Pentru ca am avut cotlet gata condimentat nu mi-am batut capul cu cotletul. Am pisat boabele de piper, n-am mojar, asa ca am pisat piperul pe fundul de lemn. Am pus tigaia wok pe foc, am adaugat uleiul, il lasam sa se incinga, apoi asezam bucatile de cotlet si le prajim cca 4 min pe fiecare parte...
Mini prajituri cu ciocolata si visine alcoolice
Scoatem de seara albusurile si galbenusurile sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, pana obtinem o spuma tare. Separat mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina topita si lasata sa se raceasca un pic. Omogenizam si apoi adaugam ciocolata topita. Amestecam...
Aperitive pentru masa de Revelion
Aperitiv cu crema de branza: intindem aluatul foietaj si cu o forma, nu foarte mare, decupam aluatul, coacem foietajul, grija mare ca sa nu le bronzam ( pe unele le-am bronzat ca a sunat telefonul). Scoatem foietajul si-l lasam sa se raceasca si ne apucam de crema de branza. Punem in vasul...
Tort 23
Blat: Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm. Am pregatit blatul cu o zi inainte, se taie mult mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam cacao si faina, omogenizam si adaugam jumatate din...
Prajitura Anul Nou
Am folosit o tava cu dimensiunile de 26 /38 cm. Blat cacao: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, adaugam 5 linguri de zahar si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Galbenusurile cu vanilia si 2 linguri de zahar le mixam, apoi adaugam cacao si...
Cozonac cu aluat oparit
Pregatim ingredientele de seara sa le avem pe toate la aceiasi temperatura. Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 3-4 linguri de lapte caldut, lasam la crescut 20 min.In alt castron punem 4-5 linguri de faina ( nu foarte pline) din cantitatea de 1 kg de faina, turnam...
Pogacei cu jumari
Intr-un castron amestecam pasta de jumari cu branza rasa. In alt castron punem faina, in mijloc, adaugam oul, sarea, zaharul, untura si smantana, incepem si amestecam si din cand in cand turnam lapte caldut, pana formam un aluat nelipicios. Aluatul il framantam pe blatul de lucru cca 20 min...
Cozonac Rozenkrantz
Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca. Ingredientele folosite sa fie la temperatura camerei....
Rulada de porc fiarta si afumata
Am impartit bucata de carne in doua si am taiat-o in asa fel incat sa nu fie foarte groasa (bucata de la burta e impanata si nu foarte groasa, se poate ''extinde'' destul de mult). Intr-un castron, punem condimentele si le amestecam cu uleiul, apoi cu o pensula, le intindem pe toata suprafata...
Briose Caciula lui Mos Craciun
Eu am dublat cantitatile, pentru ca aveam nevoie de mai multe ''caciulite''. Mai intai, am amestecat faina cu cacao, bicarbonat, praf de copt si sare. In alt vas, am pasat bine bananele, am adaugat zaharul, ouale, am omogenizat, apoi am adaugat, uleiul, apa si laptele batut. La final, am...
Stelute si bulgarasi aperitive de sezon
Mai intai, am decupat, cu ajutorul unui cutter sub forma de stea, painea toast, apoi cu acelasi cutter, sunca si cascavalul, iar cu o forma mai mica de stea, am decupat ardeiul rosu, castravetele l-am taiat in feliute foarte subtiri si apoi m-am apucat de asamblat. Am intins unt pe fiecare...
Oameni de Zapada.....aperitive
Mai intai, am pregatit compozitia. Am omogenizat branza dulce cu branza de oaie si untul moale si le-am dat la frigider peste noapte. Tot seara, am fiert morcovii de dimensiuni diferite, i-am fiert mai al dente, sa-i pot taia ca sa pot forma palaria omuletilor. Dimineata, mi-am pregatit...
Turta dulce stelute - Pupicei de Oameni de Zapada
Mai intai, ne pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Apoi, punem 200 g zahar sa se caramelizeze, avem grija sa nu-l ardem sa se amarasca, peste zaharul caramelizat, turnam apa calduta (grija la aburi), apoi lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul si obtinem un sirop consistent, dar...
Prajitura cu nuci, mere si rahat
Mai intai, curatam si dam prin razatoarea mare merele, le stoarcem bine de zeama si le punem sa se caleasca cu 3 linguri de zahar si-o lingurita de scortisoara. Cand sunt calite, le lasam sa se raceasca. Topim margarina, frecam cele 6 galbenusuri cu 150 g zahar, apoi adaugam margarina topita...
Rondele de macrou cu usturoi si lamaie
Lasam sa se dezghete pestele, il crestam pe burta si scoatem matele, apoi il spalam bine si-l taiem rondele, presaram sare peste rondele. Separat, radem lamaia, o curatam de coaja si apoi o taiem bucatele mici si le punem intr-un castron. Separat, curatam usturoiul si-l zdrobim, apoi il amestecam...
Gogosi impletite, despletite, furioase, vesele, innodate, deznodate.....
Intr-un castron, cernem faina. Separat, punem laptele cu zaharul sa se incalzeasca putin, sa fie cald, nu fierbinte, adaugam esenta de rom. Amestecam 2 linguri de faina cu drojdia si adaugam laptele caldut, lasam sa creasca maiaua 10 min. Topim untul. In castronul cu faina facem o...
Prajitura Alunita de padure
Mai intai am facut foile, cu o zi inainte. Foaie blat cu alune : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, apoi am adaugat, alunele, faina, cacaoa,...
Tocana de cartofi cu sos de ardei capia, la tuci
Mai intai, ne pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori. Punem tuciuletul pe foc, lasam sa se incinga, adaugam ulei ( cca 100 ml), punem ceapa un pic de sare si o lasam sa se caleasca, apoi adaugam...
Rulada C
Mai intai topim untul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, apoi adaugam si untul topit si continuam sa mixam. Amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in galbenusuri, la final...
Fursecuri cu ciocolata
Mai intai am amestecat faina cu cacao si praful de copt. Apoi am pus sa se topeasca untul cu ciocolata, pe baie de abur, dupa ce s-a topit, am tras de pe foc vasul si am adaugat zaharul, am amestecat bine sa se topeasca zaharul, am adaugat sarea , esenta si ouale, unul cate unul, amestecand bine...
Placinta cu branza dulce si ciocolata alba
Pregatim compozitia. Intr-un bol punem galbenusurile ( albusurile le bagam la congelator), sarea si zaharul si mixam foarte bine, apoi adaugam ciocolata rasa. Omogenizam, adaugam branza, stafidele si esenta de rom si amestecam bine, Punem untul sa se topeasca. Pregatim o tava tapetata cu hartie...
Spanac cu legume la wok
Mai intai am curatat spanacul de cozi si l-am spalat foarte bine sub jet de apa, apoi l-am taiat mai marunt. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, morcovul si pastarnacul curatat si dat pe razatoarea mare, iar ardeiul taiat cubulete. Am pus tigaia wok pe foc, am lasat-o sa se incinga, am adaugat...
Piscotica Ole
Punem intr-un bol continutul plicului de creme ole, adaugam zaharul si laptele apoi mixam si gata crema ( pentru carcotasi nu cititi, ca va pica greu la stomac prafurile). In alt bol inalt punem smantana ( folosesc o smantama grasa si foarte groasa, se poate intinde pe paine), zaharul si laptele...
Tocana de vita la slow cooker Crock-Pot
Mai intai am taiat carnea in bucatele le-am spalat, le-am uscat cu un servet si apoi le-am pus sa se caleasca cca 15 min. Separat am curatat legumele si le-am taiat mai grosier, asa cu barda... Am scos carnea si am condimentat-o, apoi am pus in recipientul slow cooker Crock-Pot un pic de...
Prajitura cu mere
Mai intai pregatim umplutura. Curatam merele, le dam prin razatoarea mare, le stoarcem si le punem la calit cu zaharul, cand sunt gata calite adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca. Foaia 1 : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o...
Hamburger
Mai intai amestecam carnea de porc cu carnea de vita, adaugam sarea, piperul, mustarul si ketchup si omogenizam. Formam hamburgerul il asezam pe o tava si il dam ca frigider pentru aproximativ 2 ore. Inainte sa ne apucam sa frigem hamburgerii, taiem ceapa solzisori, taiem varza si o frecam cu...
Fursecuri ''priconuci''
Scoatem albusurile d ela congelator si le lasam sa se dezghete, apoi le punem intr-un castron, adaugam un praf de sare si mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul, treptat, mixam bine pana obtinem o bezea tare, adaugam si amidonul si mai mixam inca 5 min. Apoi cernem faina, cacaoa,...
Chifle pentru hamburger
Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai inalt am pus apa calduta impreuna cu drojdia uscata, zaharul si 4 linguri de faina, am amestecat bine si am lasat cca 15 min sa se activeze drojdia. Dupa 15 min am adaugat oul, uleiul si am inceput sa incorporez faina, am adaugat...
Varza dulce cu cotlet si sunca la slow cooker Crock-Pot
Mai intai pregatim toate ingredientele. Tocam varza si o punem intr-un castron, o frecam cu putina sare. taiem ceapa verde, apoi gogosarul in cubulete mai mici si le adaugam peste varza. Adaugam si rosiile taiate bucati mai mari si omogenizam. Taiem sunca in bucatele si o asezam in vasul slow...
Lapte de pasare cu sos de zmeura
Mai intai punem laptele intr-o cratita la foc mic, nu trebuie sa fiarba, sa fie fierbinte. Separam albusurile de galbenusuri, peste galbenusuri punem 5 linguri de zahar si vanilia bourbon si mixam pana obtinem o crema spumoasa. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma...
Cotlet de porc cu sos de piper
Pentru ca am avut cotlet gata condimentat nu mi-am batut capul cu cotletul. Am pisat boabele de piper, n-am mojar, asa ca am pisat piperul pe fundul de lemn. Am pus tigaia wok pe foc, am adaugat uleiul, il lasam sa se incinga, apoi asezam bucatile de cotlet si le prajim cca 4 min pe fiecare parte...