Aluat:
Intr-un castron, am mixat margarina moale cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile, am omogenizat, apoi am adaugat oul intreg, la final, am adaugat 300 g faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat nelipicios, daca mai este nevoie, mai adaugati faina. Aluatul l-am...
Blat : Am folosit o forma de tort detasabila, cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat, pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat...
Mai intai, punem cartofii in coaja, la fiert, dupa ce au fiert, ii curatam si ii lasam sa se raceasca bine. Taiem ceapa verde mai marunt, cu tot cu frunze, scrumbia marinata o taiem bucatele mai mici, avem grija sa scoatem bucatele de oase din sira scrumbiei.
Intr-un castron, punem cartofii...
Topim ciocolata cu untul si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul valinilat. Galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul, apoi adaugam ciocolata si untul topite, mixam din nou, adaugam faina si laptele caldut, iar la...
Intr-un castron, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, sfaramam drojdia, adaugam zaharul si apoi putin lapte caldut,amestecam si lasam 10 minute sa creasca.
Separat, amestecam oul, cu sare, ulei si smantana. Dupa ce a crescut maiaua, incepem sa adunam faina dupa margini si adaugam si...
Mai intai, mi-am pregatit ingredientele. Am ras branza intr-un castron. Ceapa am taiat-o marunt, apoi am pus-o in tigaia wok, in care am incins putin ulei, am adaugat baconul, am amestecat, apoi am pus si carnea tocata si am lasat la calit cca. 15 min, dupa care am adaugat si rosiile cu ardei, am...
Mai intai, am portionat carnea si am batut-o bine, am presarat sare pe o parte si pe cealalta, apoi am asezat cascaval, am rulat bine si am strans si capetele, apoi am prins cu ajutorul scobitorilor. Rulourile formate le-am rumenit pe o parte si pe alta, in tigaie, cu putin ulei.
Le-am scos si...
Mai intai, am dat intr-un clocot fasolea. Separat morcovul ras, prazul taiat rondele si ardeiul capia taiat cubulete, le-am calit cca 10 mim, am adaugat sare si piper, apoi am pus rosiile cherry si am omogenizat, am mai lasat pe foc tigaia inca 10 min. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot,...
Foi:
Intr-o cratita, punem oul, zaharul, mierea, untul, bicarbonatul stins cu otet, cacaua si laptele, omogenizam si asezam cratita pe foc, amestecam continuu pana incepe sa fiarba si sa se umfle. Apoi tragem de pe foc, adaugam faina cernuta, prima data 500 g, daca mai este nevoie, mai...
Crestam bucata de cotlet, presaram putina sare. Punem 50 ml ulei intr-o tigaie, lasam sa se incinga si rumenim cotletul pe o parte si pe alta. Scoatem cotletul rumenit, presaram condimente peste el, apoi punem cateii de usturoi in crestaturi.
Punem 50 ml ulei in vasul slow...
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt.
Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si galbenusurile le mixam bine. Adaugam faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie si omogenizam. Albusurile cu un praf de sare le batem bine, pana obtinem o...
Intr-un castron, punem branza dulce, adaugam praful de sare, cele 2 oua, esenta de portocala, zaharul brun, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam faina si amestecam bine, obtinem un aluat lipicios, dar nu-i problema cand...
Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici, ii punem la fiert, in apa cu sare; cand sunt fierti, ii scoatem si turnam peste ei asa calzi, 1 lingura de ulei in care a stat pestisorul anchoa, amestecam usurel, apoi adaugam ceapa verde taiata marunt, maslinele taiate fasioare si anchoa maruntita,...
Pentru ca este un tort facut dintr-un chec, treaba a mers tare repede. Am sectionat checul in 4 bucati. Untul ( cam tare din frigider) l-am taiat foarte marunt, am adaugat sosul de ciocolata si dulceata de fragi, am mixat, nu-i problema ca se taie crema ca o dregem repede, repede. Separat pe baie...
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam 6 linguri de zahar si o lingurita zeama lamaie. Galbenusurile le mixam bine cu 2 linguri de zahar, apoi adaugam nuca si faina, omogenizam si adaugam albusurile. Amestecam usor cu miscari lente de jos in...
Pregatim frisca, amestecam smantana cu zaharul si laptele, apoi mixam pana obtinem frisca. Apoi taiem fructele, banana rondele, kiwi cubulete, le adaugam peste frisca, presaram si bobitele de rodie, coacazele rosii si zmeura, amestecam usor, ornam cu zmeura si coacaze si turnam sos de ciocolata...
Mai intai, framantam aluatul pentru foi deoarece trebuie sa stea la rece cca 1 ora. Intr-un castron, am amestecat cele 2 oua cu sarea, coniacul, otetul si apa. Separat, am cernut faina intr-un castron si am adaugat untul rece taiat cubulete si am inceput sa framant cu degetele pana am obtinut un...
Dezghetam albusurile, le scoatem de seara, din congelator. Albusurile impreuna cu praful de sare le mixam bine de tot pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam amidonul cernut si incorporam cu miscari lente de jos in sus, apoi...
E stiut ca ingredientele e bine sa fie la temperatura camerei, pentru o mai buna reusita a preparatului.
Pentru inceput, am cernut faina intr-un castron incapator, am facut in mijloc o gropita si am pus drojdia sfaramata + 1 lingura de zahar brun + 3 linguri lapte caldut + 1/2 lingurita sare,...
Mai intai, scoatem aluatul sa se dezghete. Pregatim carnea pentru tocat, o taiem in bucati mai mici si o tocam prin sita mai mare. Pregatim legumele, curatam morcovul si il dam prin razatoarea mare, curatam ciupercile si le taiem bucati mai maricele, curatam si taiem ceapa verde. Radem branza si...
Am scos coastele de la congelator, le-am lasat sa se dezghete, le-am taiat in doua, le-am uscat cu un servet, apoi le-am uns cu ulei, am presarat sare si condimente Fuchs. Curatam cateii de usturoi si ii taiem bucatele mai mici, curatam cartofii si ii taiem in 6. Intr-o tava de ceramica asezam o...
Mai intai, asezam o cratita cu apa pe foc sa fiarba. Intr-un castron de inox, punem cacao cu 150 g zahar, adaugam frisca lichida, amestecam, asezam castronul peste cratita cu apa fierbinte, amestecam si adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pana se topeste zaharul si ciocolata....
Am curatat si taiat ceapa marunt. Am pus tuciul pe foc sa se incinga, am adaugat uleiul, apoi ceapa si am lasat-o sa se caleasca la foc mic, am adaugat si lingurita de legume deshidratate, am adaugat un pic de apa, apoi am pus si ficateii de pui, am turnat restul de apa si am lasat sa fiarba la...
Curatam ciupercile de pielita, coditele le taiem cubulete marunt, baconul il maruntim. Baconul impreuna cu coditele de ciuperci, le calim in putin ulei, apoi le adaugam intr-un castron, unde am taiat marunt cascavalul si branza cu mucegai. Amestecam bine si adaugam oul si omogenizam. Asezam...
Crema: Intr-un vas de inox am pus frisca lichida si ciocolata maruntita si pe baie de abur am topit ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, apoi am dat la rece. Cand s-a racit foarte bine am mixat foarte bine apoi am adaugat crema mascarpone si am omogenizat.
Blat alb: Am...
Am pus de seara la inmuiat fasolea in apa rece. Dimineata, am dat-o intr-un clocot, am lasat-o sa fiarba 10 min, de cand a inceput sa clocoteasca apa. Ceapa am taiat-o marunt, la fel si ardeiul capia. Am bagat oala in priza, am setat la functia high, am pus uleiul in ea, am lasat sa se incinga,...
Mai intai, am pregatit umplutura. Am curatat de coaja merele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am lasat sa se caleasca pana a scazut toata zeama, la final, am adaugat scortisoara. Le-am lasat sa se raceasca, cat timp am facut aluatul.
Aluat...
Blaturi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare, apoi am adaugat nuca macinata, amestecand de jos in sus, cu miscari lente. Din aceasta cantitate, am obtinut 6 foi. In tava de la aragaz, am...
Intr-un castron se pun ingredientele uscate, se adauga uleiul si laptele caldut si se amesteca cu mixerul, apoi se subtiaza cu apa calduta. Se pune la incins tigaia de clatite, se ia cu polonicul aluat si se toarna in mijlocul tigaii, se lasa sa se imprastie singur aluatul, nu se atinge cu...
Am folosit o tava cu dimensiunile de 39/29 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, pe fundul tavii, presaram cele 300 g nuca taiata grosier.
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat, amestecam faina cu praful de...
Desert prajitura cu aluat razuit
Aluat: Intr-un castron, am mixat margarina moale cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile, am omogenizat, apoi am adaugat oul intreg, la final, am adaugat 300 g faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat nelipicios, daca mai este nevoie, mai adaugati faina. Aluatul l-am...
Desert tort cu caramel si mascarpone
Blat : Am folosit o forma de tort detasabila, cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat, pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat...
Salata cu scrumbie marinata
Mai intai, punem cartofii in coaja, la fiert, dupa ce au fiert, ii curatam si ii lasam sa se raceasca bine. Taiem ceapa verde mai marunt, cu tot cu frunze, scrumbia marinata o taiem bucatele mai mici, avem grija sa scoatem bucatele de oase din sira scrumbiei. Intr-un castron, punem cartofii...
Desert prajitura cu ciocolata alba
Topim ciocolata cu untul si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul valinilat. Galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul, apoi adaugam ciocolata si untul topite, mixam din nou, adaugam faina si laptele caldut, iar la...
Pizza aluat cu smantana
Intr-un castron, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, sfaramam drojdia, adaugam zaharul si apoi putin lapte caldut,amestecam si lasam 10 minute sa creasca. Separat, amestecam oul, cu sare, ulei si smantana. Dupa ce a crescut maiaua, incepem sa adunam faina dupa margini si adaugam si...
Placinta cu carne tocata si bacon
Mai intai, mi-am pregatit ingredientele. Am ras branza intr-un castron. Ceapa am taiat-o marunt, apoi am pus-o in tigaia wok, in care am incins putin ulei, am adaugat baconul, am amestecat, apoi am pus si carnea tocata si am lasat la calit cca. 15 min, dupa care am adaugat si rosiile cu ardei, am...
Rulouri de carne la slow cooker Crock-Pot
Mai intai, am portionat carnea si am batut-o bine, am presarat sare pe o parte si pe cealalta, apoi am asezat cascaval, am rulat bine si am strans si capetele, apoi am prins cu ajutorul scobitorilor. Rulourile formate le-am rumenit pe o parte si pe alta, in tigaie, cu putin ulei. Le-am scos si...
Fasole de post sau de dulce la slow cooker Crock-Pot
Mai intai, am dat intr-un clocot fasolea. Separat morcovul ras, prazul taiat rondele si ardeiul capia taiat cubulete, le-am calit cca 10 mim, am adaugat sare si piper, apoi am pus rosiile cherry si am omogenizat, am mai lasat pe foc tigaia inca 10 min. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot,...
Desert prajitura cu foi si gem de prune cu migdale ( Dora-Minodora)
Foi: Intr-o cratita, punem oul, zaharul, mierea, untul, bicarbonatul stins cu otet, cacaua si laptele, omogenizam si asezam cratita pe foc, amestecam continuu pana incepe sa fiarba si sa se umfle. Apoi tragem de pe foc, adaugam faina cernuta, prima data 500 g, daca mai este nevoie, mai...
Cotlet impanat la slow cooker Crock-Pot
Crestam bucata de cotlet, presaram putina sare. Punem 50 ml ulei intr-o tigaie, lasam sa se incinga si rumenim cotletul pe o parte si pe alta. Scoatem cotletul rumenit, presaram condimente peste el, apoi punem cateii de usturoi in crestaturi. Punem 50 ml ulei in vasul slow...
Desert prajitura martisor
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si galbenusurile le mixam bine. Adaugam faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie si omogenizam. Albusurile cu un praf de sare le batem bine, pana obtinem o...
Papanasi cu gem de caise
Intr-un castron, punem branza dulce, adaugam praful de sare, cele 2 oua, esenta de portocala, zaharul brun, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam faina si amestecam bine, obtinem un aluat lipicios, dar nu-i problema cand...
Salata cu anchoa
Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici, ii punem la fiert, in apa cu sare; cand sunt fierti, ii scoatem si turnam peste ei asa calzi, 1 lingura de ulei in care a stat pestisorul anchoa, amestecam usurel, apoi adaugam ceapa verde taiata marunt, maslinele taiate fasioare si anchoa maruntita,...
Tort C
Pentru ca este un tort facut dintr-un chec, treaba a mers tare repede. Am sectionat checul in 4 bucati. Untul ( cam tare din frigider) l-am taiat foarte marunt, am adaugat sosul de ciocolata si dulceata de fragi, am mixat, nu-i problema ca se taie crema ca o dregem repede, repede. Separat pe baie...
Chec cu nuca si cacao
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam 6 linguri de zahar si o lingurita zeama lamaie. Galbenusurile le mixam bine cu 2 linguri de zahar, apoi adaugam nuca si faina, omogenizam si adaugam albusurile. Amestecam usor cu miscari lente de jos in...
Dragostea ca o salata
Pregatim frisca, amestecam smantana cu zaharul si laptele, apoi mixam pana obtinem frisca. Apoi taiem fructele, banana rondele, kiwi cubulete, le adaugam peste frisca, presaram si bobitele de rodie, coacazele rosii si zmeura, amestecam usor, ornam cu zmeura si coacaze si turnam sos de ciocolata...
Tort Napoleon
Mai intai, framantam aluatul pentru foi deoarece trebuie sa stea la rece cca 1 ora. Intr-un castron, am amestecat cele 2 oua cu sarea, coniacul, otetul si apa. Separat, am cernut faina intr-un castron si am adaugat untul rece taiat cubulete si am inceput sa framant cu degetele pana am obtinut un...
Prajitura Pacatoasa Zmeura
Dezghetam albusurile, le scoatem de seara, din congelator. Albusurile impreuna cu praful de sare le mixam bine de tot pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam amidonul cernut si incorporam cu miscari lente de jos in sus, apoi...
Cozonacul pofticios
E stiut ca ingredientele e bine sa fie la temperatura camerei, pentru o mai buna reusita a preparatului. Pentru inceput, am cernut faina intr-un castron incapator, am facut in mijloc o gropita si am pus drojdia sfaramata + 1 lingura de zahar brun + 3 linguri lapte caldut + 1/2 lingurita sare,...
Placinta Bengoasa
Mai intai, scoatem aluatul sa se dezghete. Pregatim carnea pentru tocat, o taiem in bucati mai mici si o tocam prin sita mai mare. Pregatim legumele, curatam morcovul si il dam prin razatoarea mare, curatam ciupercile si le taiem bucati mai maricele, curatam si taiem ceapa verde. Radem branza si...
Coaste de miel cu cartofi si usturoi
Am scos coastele de la congelator, le-am lasat sa se dezghete, le-am taiat in doua, le-am uscat cu un servet, apoi le-am uns cu ulei, am presarat sare si condimente Fuchs. Curatam cateii de usturoi si ii taiem bucatele mai mici, curatam cartofii si ii taiem in 6. Intr-o tava de ceramica asezam o...
Prajitura cu ciocolata
Mai intai, asezam o cratita cu apa pe foc sa fiarba. Intr-un castron de inox, punem cacao cu 150 g zahar, adaugam frisca lichida, amestecam, asezam castronul peste cratita cu apa fierbinte, amestecam si adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pana se topeste zaharul si ciocolata....
Tocanita cu ficatei de pui
Am curatat si taiat ceapa marunt. Am pus tuciul pe foc sa se incinga, am adaugat uleiul, apoi ceapa si am lasat-o sa se caleasca la foc mic, am adaugat si lingurita de legume deshidratate, am adaugat un pic de apa, apoi am pus si ficateii de pui, am turnat restul de apa si am lasat sa fiarba la...
Ciuperci la cuptor cu branza cu mucegai
Curatam ciupercile de pielita, coditele le taiem cubulete marunt, baconul il maruntim. Baconul impreuna cu coditele de ciuperci, le calim in putin ulei, apoi le adaugam intr-un castron, unde am taiat marunt cascavalul si branza cu mucegai. Amestecam bine si adaugam oul si omogenizam. Asezam...
Prajitura sah la Cleme
Crema: Intr-un vas de inox am pus frisca lichida si ciocolata maruntita si pe baie de abur am topit ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, apoi am dat la rece. Cand s-a racit foarte bine am mixat foarte bine apoi am adaugat crema mascarpone si am omogenizat. Blat alb: Am...
Iahnie de fasole la slow cooker Crock-Pot
Am pus de seara la inmuiat fasolea in apa rece. Dimineata, am dat-o intr-un clocot, am lasat-o sa fiarba 10 min, de cand a inceput sa clocoteasca apa. Ceapa am taiat-o marunt, la fel si ardeiul capia. Am bagat oala in priza, am setat la functia high, am pus uleiul in ea, am lasat sa se incinga,...
Placinta cu mere si blat cu unt
Mai intai, am pregatit umplutura. Am curatat de coaja merele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am lasat sa se caleasca pana a scazut toata zeama, la final, am adaugat scortisoara. Le-am lasat sa se raceasca, cat timp am facut aluatul. Aluat...
Tort Extaz 1000 sau reteta nr.1000
Blaturi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare, apoi am adaugat nuca macinata, amestecand de jos in sus, cu miscari lente. Din aceasta cantitate, am obtinut 6 foi. In tava de la aragaz, am...
Clatite cu 999 gauri sau retata nr. 999
Intr-un castron se pun ingredientele uscate, se adauga uleiul si laptele caldut si se amesteca cu mixerul, apoi se subtiaza cu apa calduta. Se pune la incins tigaia de clatite, se ia cu polonicul aluat si se toarna in mijlocul tigaii, se lasa sa se imprastie singur aluatul, nu se atinge cu...
Deliciu cu nuca si visine
Am folosit o tava cu dimensiunile de 39/29 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, pe fundul tavii, presaram cele 300 g nuca taiata grosier. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat, amestecam faina cu praful de...