Desert gogosele in forma de rozete si stelute

de Adi in Dulciuri, 7 Mai 2017 | 5125 vizualizari

 

Daca tot am achizitionat din camara formele de gogosele, a trebuit sa le testam si am facut niste bijuterii de gogosele, sub forma de rozete si stelute, foarte gustoase, aromate cu vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua medii
  • 75 g zahar
  • 250 g iaurt
  • 400 g faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • ulei pentru prajit
  • zahar cu aroma de vanilie pentru pudrat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosele in forma de rozete si stelute:

Amestecam ouale, mai intai cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se spumeaza.

Adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, esenta, apoi incorporam faina si omogenizam compozitia.

Compozitia trebuie sa aiba o consistenta mai groasa decat cea de clatite.

Lasam compozitia sa se odihneasca aproximativ 10 minute, apoi, intr-un vas cu diametru mai mic, punem uleiul la incins.

Nivelul de ulei trebuie sa fie mai inalt, pentru a scufunda gogoselele in el.

Infiletam rozeta pe suport si o introducem pentru cateva secunde in uleiul incins, apoi in aluat, dar urmarim ca aluatul sa nu depaseasca marginile acesteia si o scufundam din nou in ulei incins.

Aluatul va aluneca liber de pe rozeta si se va rumeni in uleiul incins, apoi cu o spatulă întoarcem rozeta pe partea cealalta.

Dupa ce se rumeneste pe ambele parti o scoatem pe un prosop de hartie absorbant.

Procedam la fel, schimband formele de gogosele, pana epuizam compozitia.

Presaram zahar pudra peste gogosele si le servim fie calde fie reci.

TIPS-URI

1

Daca aluatul nu cade de pe forme (se mai intampla, mai ales la primele gogosele), ne ajutam de varful unui cutit cu care impingem usor aluatul in uleiul incins.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosele in forma de rozete si stelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert crumble cu prune si nuci