Daca tot am achizitionat din camara formele de gogosele, a trebuit sa le testam si am facut niste bijuterii de gogosele, sub forma de rozete si stelute, foarte gustoase, aromate cu vanilie.
Amestecam ouale, mai intai cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se spumeaza.
Adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, esenta, apoi incorporam faina si omogenizam compozitia.
Compozitia trebuie sa aiba o consistenta mai groasa decat cea de clatite.
Lasam compozitia sa se odihneasca aproximativ 10 minute, apoi, intr-un vas cu diametru mai mic, punem uleiul la incins.
Nivelul de ulei trebuie sa fie mai inalt, pentru a scufunda gogoselele in el.
Infiletam rozeta pe suport si o introducem pentru cateva secunde in uleiul incins, apoi in aluat, dar urmarim ca aluatul sa nu depaseasca marginile acesteia si o scufundam din nou in ulei incins.
Aluatul va aluneca liber de pe rozeta si se va rumeni in uleiul incins, apoi cu o spatulă întoarcem rozeta pe partea cealalta.
Dupa ce se rumeneste pe ambele parti o scoatem pe un prosop de hartie absorbant.
Procedam la fel, schimband formele de gogosele, pana epuizam compozitia.
Presaram zahar pudra peste gogosele si le servim fie calde fie reci.
1
Daca aluatul nu cade de pe forme (se mai intampla, mai ales la primele gogosele), ne ajutam de varful unui cutit cu care impingem usor aluatul in uleiul incins.