Placinta cu carne tocata si bacon

de Constelatialeu in Porc, 14 Mar 2017 | 4016 vizualizari

 

Am luat azi de la Lidl un aluat, sincer nu m-am uitat ce am luat, am crezut ca e tot ala pe care-l luam pana acum aluat foitaj la 275 g. Abia cand m-am apucat sa fac placinta am vazut ca are 400 g si ca e un aluat cu drojdie....in fine, mi-a placut maxim.....

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat cu drojdie Chef select de la Lidl
  • 100 g bacon cubulete de la Lidl
  • 300 g carne tocata de porc
  • 4 oua
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 100 g branza de oaie grasa
  • 2 linguri de amestec rosii cu ardei ( din camara proprie)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne tocata si bacon:

Mai intai, mi-am pregatit ingredientele. Am ras branza intr-un castron. Ceapa am taiat-o marunt, apoi am pus-o in tigaia wok, in care am incins putin ulei, am adaugat baconul, am amestecat, apoi am pus si carnea tocata si am lasat la calit cca. 15 min, dupa care am adaugat si rosiile cu ardei, am mai lasat pe foc 3-4 min. Peste branza rasa, am pus 3 oua si 1 albus, am omogenizat, apoi am incorporat amestecul din tigaie, avem grija sa nu punem amestecul cu tot cu lichidul lasat. Omogenizam bine, nu e nevoie de sare pentru ca branza de oaie e mai sarata. Am luat o tava de ceramica, am asezat hartie de copt, am decupat din aluat un rotund mai mare putin ca sa stea luatul un pic si pe margini. Din restul de aluat, am taiat fasii. Am pus peste aluat compozitia si cu fasiile de aluat, am facut cercucuri pe care le-am asezat, formand un trandafir sau ceva de genul asta, imi place sa ma joc....Am bagat tava la cuptorul preincalzit, la 170 grade C, am redus un pic focul si am lasat la copt cca. 40-45 minute; cu 10 minute inainte, ungem suprafata placintei cu galbenus de ou. Mi-a placut tare mult textura aluatului....

Sa aveti pofta, noi am mancat cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (25)

Rocsi 1

15.03.2017, 21:11

No, sa stii ca vreau si eu dar mie sa imi pui cascaval si nu branza de oaie!

mirela0911 1

20.03.2017, 21:37

Ce gustoasa trebuie sa fi fost!

Rahela Velicu 1

20.03.2017, 21:50

Minunata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Stufat cu carne de porc