Papanasi cu gem de caise

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Feb 2017 | 4866 vizualizari

 

Pe mine cand ma lovesc poftele, pai ma lovesc si mort-copt, trebuie sa le execut, pe ele poftele....de aseara ma tot bantuie niste papanasi...asa ca azi am ales sa pregatesc reteta Jamilei si zau daca am facut rau, acum ca o sa-mi fie rau ca am mancat ca o calica este partea a doua....n-am respectat 100% reteta ca unele chestii nu se pupa cu gusturile mele....

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza de vaci grasa 27% grasime- mai grasa n-am gasit
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu
  • 30 g zahar brun
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1/2 fiola esenta portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • smantana dulce
  • gem de caise din camara proprie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu gem de caise:

Intr-un castron, punem branza dulce, adaugam praful de sare, cele 2 oua, esenta de portocala, zaharul brun, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam faina si amestecam bine, obtinem un aluat lipicios, dar nu-i problema cand modelam papanasii, ne ajutam de putina faina. Lasam sa se odihneasca 10 min, apoi modelam papanasii, formam o biluta mai mica, apoi una mare pe care o aplatizam si ii facem gaura in mijloc. Punem tigaia pe foc sa se incinga bine, adaugam ulei si cand este incins punem papanasii la prajit, cand s-au rumenit pe o parte, ii intoarcem pe partea cealalta.

Se scot pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei, apoi ii asezam pe o farfurie adaugam smantana dulce si gemul si servim cu pofta.

TIPS-URI

1

nu trebuie sa adaugam mai multa faina, chiar daca aluatul este lipicios, deoarece papanasii nu vor mai fi asa pufosi.

2

se poate folosii orice fel de dulceata sau gem, aici e vorba de preferinte

3

se poate adauga coaja de lamaie

4

orice fel de esenta pe care o agreati

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de caise